این منطق احتمالاً شما را از قورت دادن آدامس بازداشته است؛ اما آیا واقعاً قورت دادن آدامس مضر است؟
آیا نوعی قفل زمان جادویی وجود دارد که مانع تجزیه آدامس به مدت ۷ سال میشود؟ آیا آدامس به معده میچسبد و به آرامی و میلیمتر به میلیمتر بعد از ۷ سال تجزیه میشود؟
اگرچه هدف از خوردن آدامس، جویدن و سپس دور انداختن آن است، نه قورت دادن؛ اما گاهی اوقات حادثه خبر نمیکند. با این حال، نیازی نیست که نگران قورت دادن آدامس باشید.
آدامس از دستگاه گوارش عبور میکند؛ اما همان طور که در کودکی هم شک داشتید، این روند مانند فرآیند هضم مواد غذایی دیگر نیست.
در کل آدامس از لاستیک بوتیل که برای ساخت لاستیکها و توپ بسکتبال استفاده میشود، ساخته شده است. احتمالاً غافلگیر شدید.
اگر به طور اتفاقی یک تکه آدامس بزرگ را قورت دادید، وحشت زده نشوید.
اگر آدامس بدون هیچ مشکلی از گلوی شما عبور کند و در گلویتان گیر نکند، به همان جایی میرود که سایر مواد غذایی میروند.
در معده آدامس با اسید معده روبرو میشود.
با وجود این که اسید معده یک اسید قدرتمند است؛ اما ممکن است این لاستیک در برابر آن مقاومت کند و تجزیه نشود. این لاستیک به قدری غیر واکنشگر است که بدن شما ممکن است نداند که آدامسی در معده وجود دارد یا نه.
مطمئناً مواد بسیاری وجود دارد که شما به طور معمول میخورید، مانند ذرت که اسید معده به خوبی آن را تجزیه میکند.
در هر صورت عضلات دستگاه گوارش همه مواد را به سمت پایین حرکت میدهند، چه این مواد دارای ارزش غذایی باشند چه نباشند. آدامس هیچ ارزش غذایی ندارد؛ اما مانند بقیه مواد غذایی به مدت چند ساعت یا چند روز در معده باقی میماند، نه چند ماه یا سال.
متخصصین دلایل خوبی برای قورت ندادن آدامس مطرح میکنند. برای مثال در بعضی موارد، معمولاً در میان کودکان و نوجوانان، قورت دادن آدامس باعث بروز مشکلات جدی شده و به درمان پزشکی نیاز پیدا کرده است. کافی است تصور کنید که یک پزشک برای بیرون آوردن یک آدامس بزرگ و چسبناک، چه مراحلی را باید پشت سر بگذارد. با این تصور دیگر دوست نخواهید داشت آدامس خود را قورت دهید.