مشخصا کلید استفاده حداکثری از امکانات دوربین این است که بدانید در شرایط مختلف چه واکنشی از خود نشان می دهد و بتوانید آن را به نحوی تنظیم کنید که بهترین نتیجه را برای شما در پی داشته باشد.اگر تنها در آخر هفته ها از دوربین تان استفاده کنید ، احتمالا هر بار باید مدت زمانی را برای یادآوری و عادت کردن به تنظیمات صررف کنید و به همین دلیل عکس هایی را که در روز یکشنبه ثبت کرده اید ، از عکس هایی که در روز شنبه ثبت نموده اید بهتر خواهید یافت.تا جایی که می توانید دوربین تان را با خودتان داشته باشید، هر چه بیشتر با دوربین آشنا باشید ، زودتر می توانید به شرایط پیش آمده واکنش نشان دهید.
آسان ترین روش برای آشنایی بیشتر با دوربین تان ، بسط دادن تنظیمات پیش فرض آن است . این تنظیمات اجازه دست یافتن به تنظیمات و تغییر سریع آنها را به منظور ثبت عکسی خوب در اختیار شما قرار می دهند. برای مثال ، بسیاری از عکاسان مایل اند که در حالت Av ، فوکوس خودکار OneShot و فاصله یابی evaluative/matrix به عکاسی بپردازند. به برگرداندن تنظیمات دوربین به صورت پیش فرض پس از استفاده از آن ها عادت کنید.
یکی از کنترل های کلیدی Exposure Compensation است. آیا می توانید بدون نگاه کردن به LCD دوربین بگویید که چرخاندن عقربه در کدام جهت موجب کاهش نوردهی خواهد شد؟اگر نمی دانید بهتر است که آنرا با کمی تمرین به خاطر بسپارید.
اگر از تنظیمات Exposure Compensation استفاده کردید ، قبل از عکاسی از سوژه دیگر یا تغییر مکان تان اطمینان یابید که آنرا به صفر تنظیم نموده اید. اگر آنرا به حالت اولیه باز نگردانید ، به راحتی می توانید عکس هایی تیره تر یا روشن تر از آنچه لازم است ثبت نمایید. پس همواره آنرا به حالت اولیه اش بازگردانید.
انتخاب نقاط فوکوس نیز باید غریزی انجام گیرند. شاید استفاده از سنسور مرکزی ، قفل کردن آن روی یک ویژگی کلیدی سوژه و ترکیب بندی مجدد موجب ثبت تصاویر بهتر گردد اما در مواقعی باید از نقاط فوکوس غیر مرکزی هم استفاده کرد(برای مثال عکاسی پورتره های طولی).
در آخر ، نحوه سوییچ بین سه حالت کلیدی Exposure (Aperture priority ، Shutter Priority ، Manual) و سه حالت کلید فاصله یابی (Overall/scene، Centre Weighted و Spot/partial) را یاد بگیریدتا بتوانید این کار را بدون نگاه کردن روی صفحه نمایش دوربین صورت دهید.
هر چه بیشتر با نحوه تغییر کنترل های پرکاربردتر آشنا شوید ، تصاویر رضایت کننده بیشتری ثبت خواهید نمود.
استفاده از JPEG
برای این که هم کارتان ساده تر باشد و هم کیفیت عکس بهتر حفظ شود از این که تنظیماتی در دوربین برای وضوح یا اشباع رنگی عکس ها از تنظیمات خاصی برخوردار نیست ، اطمینان حاصل نمایید.
اگر عکس های تا را در منزل چاپ می کنید یا آنها را در اینترنت منتشر می سازید، از مد رنگی sRGB بعنوان فضای رنگی عکس استفاده کنید اما اگر می خواهید عکس های تان را به جایی بفروشید به جای آن از Adobe RGB استفاده کنید.