در حالی که اپل در بازار تلفنهای غولپیکر بسیار نوپا است و به تازگی اولین فبلت خود را راهی بازار کرده، قبیله Note عظیمالجثه سامسونگ حالا دیگر چهارمین نسل خانواده را هم رونمایی میکند. باید گفت که خانواده نوت از پیشگامان صنعت تلفنهای هوشمند بزرگ صفحه هستند که مسابقه اندازه نمایشگر با تولد آنها آغاز شد. و اکنون با توجه به حضور رقبای متعدد در این بازار، Note 4 همچنان بهترین اسمارت فون بزرگ صفحه اندرویدی (و شاید کل بازار) است که میتوانید با خیال راحت آن را بخرید.در نگاهی اجمالی، این فبلت پرچمدار سامسونگ از نمایشگر ۵.۷ اینچی QHD با تراکم ۵۱۸ پیکسل بر اینچ و تکنولوژی Super AMOLED بهره میبرد. این فبلت همچنین به قلم دیجیتالی بسیار جذاب و کاربردی مجهز است که آن را از رقبا متمایز میسازد.امروز با داستان مفصل این فبلت (بررسی کامل گلکسی نوت ۴ سامسونگ) در فوت و فن با شما همراهیم.
طراحی و سخت افزار
طراحی کلی این فبلت نسبت به گلکسی نوت ۳ تغییر چندانی نداشته است. البته برخی جزئیات تازه آن را بسیار بهتر از قبل کردهاند. اول اینکه از آن نوار پلاستیک شبهفلز نقرهای رنگ براق مسخره که دورتادور گلکسی نوت ۳ را احاطه کرده بود، دیگر خبری نیست. بلکه اکنون یک نوار واقعا فلزی براق و چشم نواز با شیب و پخهایی جذاب نوت ۴ را احاطه کرده است. از سویی اگرچه هنوز بدنه پشتی از همان پلیکربنات شبه چرم ویژه سامسونگ است، اما دیگر از آن کوکهای چاپی احمقانه اطراف آن خبری نیست. سامسونگ در نوت ۳ تمام تلاش خود را به کار بسته بود تا در کنار پایین نگهداشتن هزینهها، ظاهری تجملاتی و اعلاء به فبلتش ببخشد. نوت ۴ اما یک محصول اعلاء و ساده و خواستنی است. شاید بتوان گفت این اولین اسمارتفون جدی سامسونگ (و البته خانواده آلفا) است که از مقایسه ظاهر آن در کنار اچتیسی یا آیفون خجل نخواهید شد. این موبایلی سامسونگی است که لباسی مناسب و خاص خود به تن کرده است.
پخهای تازه گوشهها و شیب لبهها نه تنها آن را زیباتر ساخته، بلکه در دست گرفتنش را هم بسیار سادهتر کرده است. گوشههای ایجاد شده باعث میشوند که این تلفن غولپیکر به خوبی در کف دستتان جای گرفته و استفاده از آن راحت باشد. وقتی آن را در مشتتان میگیرید، بیش از آنکه نگران سر خوردن و افتادن ناگهانی آن باشید، احساس امنیت و راحتی بیشتری خواهید داشت.
بله، نوت ۴ موبایل بزرگی است. اما واقعا چندان بزرگتر از آیفون ۶ پلاس نیست. نوت ۴ حاشیه نمایشگر بسیار کوچکی دارد. لذا علیرغم اینکه نمایشگری بزرگتر از آیفون ۶ پلاس ۵.۵ اینچی دارد، اما ظاهر آنها تقریبا هم اندازه به چشم میآید. نوت ۴ تنها ۲ میلیمتر پهنتر و ۲ میلیمتر ضخیمتر از آیفون ۶ پلاس است. این در حالی است که ۴ میلیمتر از آن کوتاهتر است. اما علیرغم بهرهگیری از نمایشگر ۵.۷ اینچی، به لطف طراحی درست و به جا، اندکی کوچکتر احساس میشود. نوت ۴ همچنین نسبت به نوت ۳ اندکی کوچکتر شده است. این فبلت ۲.۳ میلیمتر از نوت ۳ بلندتر، ۰.۶ میلیمتر کمعرضتر و تنها ۰.۲ میلیمتر ضخیمتر شده است. طی این مدت نوت ۴ نسبت به نسل پیشین ۸ گرم اضافه وزن داشته و چاقتر شده است.
و البته نوت هنوز شاخصه کلیدی خود را به همراه دارد: قلم دیجیتال S–Pen. ابزاری که با دقت نقطهای کارهای بسیار زیادی را روی نمایشگر عظیم نوت ۴ انجام میدهد و هر جادویی را امکان پذیر میسازد. اما علیرغم تمام بهبودهای ظاهری نوت ۴، متاسفانه قلم دیجیتال آن بدون تغییر باقی مانده است. بدنهای کاملا پلاستیکی که با نوار پلاستیکی با جلوه فلزی در انتهای آن پوشانده شده است. تنها کافی است آن را از غلاف خود بیرون بکشید تا تمام زیبایی و صلایت طراحی نوت ۴ را بر باد رفته ببینید.
بگذارید ابتدا نگاهی به بخش جلویی این اسمارت فون داشته باشیم. در گوشه سمت چپ- بالای نوت ۴ چراغ LED آگهیدهنده قرار گرفته که بسته به موقعیت با رنگهای مختلفی روشن شده یا چشمک میزند. همانند هر موبایل دیگری در بالای صفحه-وسط سوراخهای مربوط به بلندگوی مکالمه قرار دارند. درست در کنار این سوراخها میتوانید سنسور مجاورت را ببینید. دوربین ۳.۷ مگاپیکسلی مورد علاقه سلفی بگیرها هم در گوشه سمت راست-بالای نوت ۴ جا خوش کرده.
در پایین صفحه هم که طبق معمول جای قرارگیری دکمه هوم است. البته با این تفاوت که اکنون به اسکنر اثرانگشت هم مجهز شده. و البته مانند همیشه با دو دکمه لمسی back و recent app همراهی میشود. و در میان همه اینها هم نمایشگر خارق العاده ۵.۷ اینچی با تراکم ۵۱۸ پیکسل بر اینچ جا خوش کرده است.
با نگاهی به لبهها در مییابیم که این بار نوار احاطه کننده اطراف این فبلت واقعا از فلز ساخته شده. دکمه های پاور و ولوم صدا در سمت چپ و راست از میان لبههای آلومینیوم سر بر آوردهاند. اگرچه این دکمهها هنوز پلاستیکیاند، اما چنان کیفیت تولید صنعتی دارند که واقعا تاثیرگذار ظاهر شدهاند.
در گوشه سمت چپ- پایین هم سوراخهای مربوط به اسپیکر قدرتمند (اما منو) نوت ۴ جا خوش کردهاند. در بالا هم ماژول دوربین ۱۶ مگاپیکسلی قابل مشاهده است. در زیر دوربین هم فلش الایدی و سنسور ضربان قلب قرار دارند. در زیر درپوش پلیکربناتی نوت ۴ هم میتوانید باتری ۳۲۲۰ میلیآمپرساعتی، اسلات میکرو اسدی و میکرو-سیمکارت را مشاهده کنید.
در کنار تمام بهبودها و امکانات عالی این فبلت، سامسونگ در زمینه صدا چندان سلیقه به خرج نداده است. نوت ۴ تنها به یک اسپیکر کوچک در بخش پشتی مجهز است. این اسپیکر اگرچه صدایی گیرا و رسا دارد و به خوبی شنیده میشود، اما به صورت منو است و در پخش آهنگهای استریوی امروزی کیفیت چندانی ندارد. برای چنین اسمارتفون بزرگ و قدرتمندی، حداقل انتظار این بود که اسپیکرهای استریو در عقب یا جلو، کیفیت صدایی فراگیر را فراهم آورند.
اگرچه این اسپیکر برای صدای زنگ موبایل، اخطارها، تماسهای تلفنی کاملا کافی است. اما مطمئنا ترجیح میدهید برای تماشای فیلم یا موسیقی با کیفیت بالا، اسپیکر کوچک یا هدفونی را به آن متصل کنید.
سامسونگ برای اولین بار در گلکسی اس ۵ از سنسور ضربان قلب بهره جست و آن را در بخش پشتی، زیر دوربین و کنار فلش الایدی جاگذاری نمود. در نوت ۴ هم دوباره در همان محل میتوانید سنسور کنترل ضربان قلب را مشاهده کنید. البته در اینجا سامسونگ چند سنسور دیگر را هم اضافه کرده است که از اینجمله میتوان به سنسور میزان اشعه ماوراءبنفش و سطح اکسیژن خون اشاره کرد
و در نهایت باید گفت که سنسور اثرانگشت نوت ۴ بسیار بهتر از گلکسی اس ۵ عمل میکند و بهبود فراوانی یافته. اکنون با سعی و تلاش بسیار کمتری میتوانید قفل موبایل را باز کنید و حتی در زوایای مختلف بدون دردسر از آن استفاده کنید. به خصوص هنگامی که می خواهید با یک دست با این اسمارتفون بزرگ کار کنید، انگشت شستتان از زوایای مختلف روی آن عمل کرده و قفل را باز میکند.
سیستم عامل: اندروید ۴.۴.۴ کیتکت با رابط کاربری TouchWiz سامسونگ
پردازنده: اسنپدراگون ۸۰۵ چهارهستهای ۲.۷ گیگاهرتزی – یا Exynos 5433 هشت هستهای سامسونگ
نمایشگر: ۵.۷ اینچی با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل – تراکم ۵۱۸ پیکسل بر اینچ!
Quad HD Super AMOLED
رم: ۳ گیگابایت
حافظه داخلی: ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی
حافظه جانبی: میکرو اسدی تا ۶۴ گیگابایت
دوربین عقب: ۱۶ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۳٫۷ مگاپیکسل
باتری: لیتیوم-یون ۳۲۰۰ میلیآمپر ساعتی
قیمت: دو میلیون و هشتصد هزار تومانمقایسه سختافزاری نوت ۴ و آیفون ۶ پلاس
نمایشگر
سامسونگ پیش از این نمایشگر Quad HD را در نسخه کرهای گلکسی اس۵ مورد استفاده قرار داد و اکنون آماده شده تا تمام مدلهای نوت ۴ را با چنین کیفیتی عرضه نماید. بدین معنی که اکنون شما روی نمایشگر ۵.۷ اینچی، رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل را در اختیار دارید. این نمایشگر از تکنولوژی Super AMOLED و تراکم ۵۱۸ پیکسل بر اینچ بهره میبرد.
بدون شک این پیشرفتی عظیم نسبت به تراکم ۳۸۶ پیکسل بر اینچی و تصویر ۱۰۸۰P نوت پیشین است. البته نوتهای قبلی هم کیفیت صفحه دوستداشتنی داشتند، اما اصلا نمیتوان از پیکسلهای بیشتر نوت ۴ چشمپوشی کرد. پنل نمایشگر نوت ۴ بسیار بهتر شده، متنهای شفافتر و عکسهای واضحتری را به نمایش میگذارد. نمایش فونتهای ریز هم در آن بسیار خوب شده است. اما تا هنگامی که تصویر نوت ۳ و نوت ۴ را در کنار یکدیگر مشاهده نکنید، میزان این پیشرفت را حس نخواهید کرد.
خب، این را هم باید در نظر داشت که تعداد پیکسل بالاتر به معنی مصرف انرژی بیشتر است. لذا نمایشگر QHD نوت ۴ در این زمینه اصلا اهل صرفهجویی نیست. البته سامسونگ هم راه حل مناسبی برای این مشکل پیدا کرده و نیازی ندیده که باتری را خیلی بزرگ کند. با این نمایشگر، در جمعهای دوستانه از زاویه دید گستردهای بهره خواهید برد و در نور آفتاب هم به راحتی تصاویر را با جزئیات کامل مشاهده میکنید. و بدون هیچ تاخیر و لگی نیز عکسهایی با اشباع رنگ بالا را به تماشا خواهید نشست.
هنگامی که میخواهید از نوت ۴ در نور مستقیم خورشید و فضای باز استفاده کنید، تنظیمات نوری آن را روی اتوماتیک قرار دهید. اینگونه تلفن با حداکثر توان، روشنایی ۷۵۰ نیت را در اختیارتان میگذارد. این میزان روشنایی، بیشتر از اغلب اسمارتفونهای بازار و شاید عددی بدون رقیب در این میان است. در این حالت به صورت خودکار میزان اشباع رنگ نمایشگر اندکی کم شده و تصاویر مانند عکسهایی دیده میشوند که هنگام ثبت نور زیادی دیدهاند. اما شما همه جزئیات را به راحتی خواهید دید و تنها تصاویر و گرافیک اندکی روشن و کدر مشاهده میشوند. اما هنگامی که مجبور باشید در نور مستقیم خورشید به صفحه نوت ۴ خیره شوید. در مییابید این بهای اندکی است که واقعا ارزشش را دارد.
نرم افزار، اپلیکیشنها و رابط کاربری
بسیاری از کاربران از آنچه سامسونگ به عنوان اپلیکیشنهای کاربردی و قابلیتهای خاص، روی اسمارتفونشان میریزد، متنفر هستند. اما رابط کاربری تاچ ویز سامسونگ که همچون لباسی بر سرتاپای قامت اندروید ۴.۴ کیتکت کشیدهشده، تا به اینجا راه طولانی را پیموده است. این رابط کاربری از گلکسی اس۵ به بعد، دیگر حالت تهاجمی و غاصبانه پیشین را ندارد. و برای اولین بار میتوان گفت تاچ ویز دیگر باری سنگین و اجباری و مملو از امکانات ناکارآمد نیست، بلکه یک دارایی ارزشمند به حساب میآید. حتی در نوت ۴، سامسونگ تلاش کرده تا ضمن تمیزکاری رابطکاربری، باز هم به امکانات آن بیفزاید. سامسونگ سعی کرده به جای قراردادن صدها قابلیت جدید که تنها کاربردشان سنگین کردن اسمارتفون است، امکانات جدید و کاربردی را در تاچ ویز نوت ۴ بگنجاند.
و همچنین این پوسته ویژه سامسونگی همیشه به خانواده بزرگ جثه نوت تواناییهای فوقالعادهای بخشیده است. اپلیکیشن تقسیم نمایشگر یا Multi Window سالها است که یکی از قابلیتهای کلیدی نوت به شمار میروند. اینکه بتوانید همزمان با انجام کار دیگری، ویدیویی را هم گوشه صفحه تماشا کنید یا اینکه نمایش ایمیلتان را همزمان در کنار پنجره تقویم داشته باشید، واقعا کاربردی، مفید و هیجانانگیز است. شما میتوانید بر روی لینکهای موجود در اپلیکیشنهایی چون تویتر، فیسبوک یا مپز در یک پنجره کلیک کنید و نتیجه آنها را در پنجره دیگری درون اپلیکیشن مرورگر وب مشاهده نمایید. همچنین امکان جابجایی فایل میان اپلیکیشنهای موجود در پنجرههای گوناگون را نیز دارید.
اما تاچویز این بار پا را فراتر نهاده است. با قابلیت سلکت، تمام اپلیکیشنهای سامسونگ و گوگل و برخی دیگر از برنامهها تنها با یک حرکت ساده دست، درون منوی کوچک جای میگیرند و در اطراف صفحه هر میتوانند در هر نقطه دلخواه قرار گیرند. شما یک کامپیوتر کوچک اندرویدی در اختیار دارید. همچنین امکان جابجایی اپلیکیشن به صورت یک پنجره کوچک اگرچه در کامپیوترها امری پیش پا افتاده است، اما در سیستمعاملهای موبایل واقعا بیسابقه است. و باید گفت که تنها نمایشگر ۵.۷ اینچی بزرگ چثه نوت نبوده که چنین کاری را امکان پذیر کرده. بلکه دو دلیل دیگر هم در خلق این امکان دخیل هستند: پنل نمایشگر با رزولوشن بسیار بالا به شما اجازه میدهد که حتی نوشتههای کوچک را با وضوح کامل مطالعه کنید و اس-پن امکان کلیک روی چیزهای کوچک با دقت بالا را کاملا امکان پذیر ساخته است. و این وظیفهای است که نوت ۴ به شکل منحصر به فردی برای انجام آن بهینه شده است.
اپلیکیشن S Health هم اکنون قابلیتها و امکانات بیشتری در اختیار دارد و به لطف سنسورهای تازه همچون تشخیص میزان اشعه ماوراء بنفش، میزان اشباع اکسیژن خون و ضربان قلب، تواناییهای فراوانی دارد. البته اگر به طور جدی موارد پزشکی مربوطه را دنبال میکنید، بهتر است به دنبال ابزارهای اختصاصی آنها باشید. زیرا سامسونگ هم معترف است که سنسورها و اپلیکیشنهایش هنوز دقت لازم و قابل قبول پزشکی را ندارند. البته شما میتوانید تعداد قابل ملاحظهای وسایل جانبی و ابزارهای پوشیدنی پزشکی را مورد استفاده قرار داده و آنها را به اپلیکیشن اس-هلث وصل کنید تا اطلاعات در یک مکان جمعاوری و تجزیهوتحلیل شوند.
S-Pen
برند نوت را بدون قلم دیجیتال اصلا نمیتوان تصور کرد و S Pen همیشه مترادف با این خانواده سامسونگی بودهاست. و البته یکی از شاخصههای رقابتی مهم این محصول در برابر دیگر جنگاوران میدان فبلت هم تا به اینجا قلم دیجیتال نوت بوده است. اگرچه اکثر رقبا محصولاتشان را با قابلیت پشتیبانی از قلمهای دیجیتال عرضه میکنند. اما در خانواده نوت این امکان یک ارزش افزوده نیست، بلکه آنچه که با این قلم میتوانید انجام دهید اهمیت بیشتری دارد.
اس-پن به فبلت پرچمدار سامسونگ قدرت خارقالعادهای در تقویت خلاقیت و بهرهوری عطا میکند. تقریبا هیچ رقیبی از چنین قلمی بهره نمیبرد که به میزان فشار روی صفحه حساس بوده و آن را تشخیص دهد، مکاننمایی همچون کامپیوتر روی صفحه داشته باشد، امکان دابل کلیک را فراهم کند و دکمهای هوشمند ویژه قابلیتهای خاص را روی خود داشته باشد.
اگرچه قلم نوت ۴ از نظر کارایی کلی و ظاهر درست همانند مدلهای پیشین است، اما حساسیت آن در برابر فشار دوبرابر شده و بیش از ۲۰۰۰ سطح لمس متفاوت را تشخیص میدهد. با اضافه شدن برخی بازخوردهای لمسی، اکنون استفاده از اس-پن روی نمایشگر میتواند تا حد زیادی احساس استفاده از خودکار عادی روی کاغذ را شبیهسازی کند.
با بیرون کشیدن قلم نوت ۴، بلافاصله منوی دایرهای Air Command باز میشود و چهار گزینه را روی نمایشگر میآورد. اولین مورد Action Memo است که به شما اجازه نوشتن لیستهای انجام کار یا تودو را میدهد. همچنین میتوانید یادداشتهایتان را به صورت دستنویس درج کرده، ذخیره کنید یا آنها را روی صفحه اصلی سیستم عامل بچسبانید تا فراموش نشوند.
گزینه بعدی این منو Smart Select است که به شما اجازه میدهد بخشی از صفحه را انتخاب کرده و آن را به شکل ویجتی به سبک و سیاق گلکسی ها تبدیل کنید که روی تمام پنجرهها و برنامههای باز در صفحه به نمایش در میآید. ایدهای جذاب که احتمالا چندان کارایی عملی نخواهد داشت.
منوی سوم نیز Image Clip است. با این گزینه میتوانید از هر جایی که دوست داشتید تصاویر (اسکرینشات) دلخواهی برش داده و در گالری ذخیره کنید.
و در نهایت با استفاده از منوی Screen Write میتوانید از صفحه در حال نمایش عکسی گرفته و یادداشتهایتان را همانجا به صورت دستی روی آن اضافه کنید.
همچنین با نگه داشتن دکمه اکشن اس-پن میتوانید به طور همزمان چندین خط از متن را انتخاب کنید. تنها کافی است دکمه را نگه داشته و قلم را روی متن مورد نظر حرکت دهید. آنگاه منویی باز میشود که امکان کپی متن، اشتراک آن یا جستجوی معنی کلمهای در دیکشنری را به شما میدهد. یکی از مهمترین مشکلات دارندگان اسمارت فون، امکان کپی و پیست است که با این قلم در نوت ۴ بسیار راحت شده. البته کارهای دیگری همچون انتخاب همزمان چند ده عکس از آلبوم و حذف آنها را به آسانی فراهم میاورد.
یکی دیگر از قابلیتهای این قلم دیجیتال آن است که با نگه داشتن روی هر محتوایی، از قبیل فیلم، عکس، ایمیل، تقویم و… می توانید در صفحه کوچکی پیش نمایش آن را ببینید. لذا مستقیما از روی تصویر کوچک و یا نام فایلها میتوانید تصمیم بگیرید که آنها را به اشتراک بگذارید یا خیر، و نیازی به باز کردن آنها ندارید.
قابلیت حساس به فشار قلم دیجیتال نوت ۴ امکانات جدیدی را به همراه آورده است. مجموعه امکانات S Note شامل قلم خطاطی هم هست که به شما امکان تولید نوشتههای زیبا و هنری را میدهد. البته این عملکرد هنوز چندان دقیق و کاربردی نیست و نمیتوان از آن انتظار کارکردی همچون قلمهای خطاطی داشت. به گونهای که با حرکت آن در همان سمت مرسوم قلم خطاطی و با همان میزان فشار، نتیجهای کاملا متفاوت را به همراه دارد.
دیگر قابلیت جذاب اس-پن، در تولبار اپلیکیشن S Note قرار دارد. با کلیک روی آیکون عکس درون این اپلیکیشن، مستقیما به محیط دوربین نوت ۴ منتقل میشوید و هر عکسی که از متون انگلیسی تهیه کنید تبدیل به نسخهای دیجیتال و قابل ویرایش از آن میشود. در واقع شما به امکان تبدیل عکس-به-متن همانند اسکنرها دسترسی دارید. برای مثال اگر بخواهید شماره تماس روی تابلو یا کارت ویزیت را یادداشت کنید، کافی است اینگونه از آن عکس گرفته، آن را به متن تبدیل کرده و درون لیست مخاطبینتان اضافه کنید.
دوربین
دوربین این فبلت اندکی قدیمی به نظر میرسد و دقیقا همان مدل ۱۶ گیگابایتی است که روی گلکسی اس۵ مورد استفاده قرار گرفته است. و لذا همانند قبل، تصاویر اندکی از نظر رنگی اشباع میشوند و شاید کنتراست مقداری بیش از اندازه باشد. اما عکسها هنوز برای یک اسمارتفون خوب (و حتی عالی) هستند. حداقل تا زمانی که نور به اندازه کافی باشد شما عکسهایی فوقالعاده خواهید داشت. هرچند که نوت ۴ و اس۵ در نور کم اندکی پای دوربینشان میلنگد.
اگرچه نوت ۴ تنها از نظر سنسور دوربین همانند اس۵ است. اما هنگام صحبت درباره لنز داستان کاملا فرق میکند. زیرا سامسونگ فبلت جدید خود را به لرزشگیر اپتیکال مجهز نموده است. اینگونه دیگر عکسهایی واقعا شفاف و واضح خواهید داشت. به استثناء سری Zoom، این اولین عضو خانواده گلکسی است که از لرزشگیر اپتیکال (مکانیکی) بهره میگیرد.
نمونه تصاویر این گوشی: پاییز، فصل رنگهای طلایی؛ یک روز تصویربرداری با Note 4 سامسونگ
از سوی دیگر به دوربین جلو هم امکانات تازهای اضافه گردیده است. نوت ۴ در بخش جلویی از دوربینی ۳.۷ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی بهره میبرد که به یک لنز واید، مناسب ثبت سلفیهای گروهی مجهز شده است. جالبتر اینکه سنسور ضربان قلب نوت ۴ به شما اجازه میدهد با دوربین پشتی ۱۶ مگاپیکسلی آن در حالت rear-selfie به راحتی تصاویر سلفی ثبت کنید. بدین شکل که سنسور ضربان قلب به عنوان دکمه شاتر ثبت عکس عمل کرده و همچنین با لرزشهای خود به شما میفهماند که چه زمانی تصور شما در کادر دوربین قرار گرفته. یا اینکه میتوانید از قابلیت autofire دوربین بهره ببرید تا هرگاه صورت فردی را در چارچوب لنز تشخیص داد، خود به خود عکس را ثبت کند. شاید اینها قابلیتهای انقلابی و انحصاری در نوت ۴ محسوب نشوند. اما امکاناتی واقعا کاربردی هستند که عکاسی با آن را جذابتر میسازند.
همانطور که گفتیم یکی از رقابتهای اصلی میان اسمارتفون سازان در دنیای سلفی این است که در هر عکس چند نفر را میتوانید جای دهید؟ سامسونگ در نوت ۴ علاوه بر استفاده از یک لنز واید (زاویه باز) فوقالعاده، خلاقیت جذاب دیگری را هم به خرج داده است. شما اکنون قابلیت ثبت عکسهای سلفی پانوراما (سلفوراما؟) را با دوربین جلویی دارید. در حالت پرتره میتوانید از مرکز سوژه عکاسی پانوراما را شروع کرده و به سمت چپ و راست حرکت کنید. دوربین در این حالت سه عکس را ثبت کرده و با ادغام آنها با یکدیگر یک سلفی با زاویه ۱۲۰ درجه خلق میکند.
عمر باتری
باتری قابل تعویض ۳۲۲۰ میلیآمپر ساعتی درون نوت ۴، نشان دهنده یک تغییر جزئی نسبت به نوت ۳ با باتری ۳۲۰۰ میلیآمپر ساعتی است. اگرچه عمر باتری نوت ۳ بسیار عالی بود. اما به نظر میرسید که با افزایش رزولوشن نمایشگر و قدرت پردازندهها، عمر باتری نوت ۴ با کاهش چشمگیری روبرو گردد. خوشبختانه نوت ۴ در زمینه عمر باتری از پس انتظارات کاربران سختگیر هم برآمده است. پس از یک روز کاری سنگین با استفاده فراوان از فبلت جدید سامسونگ، هنگام خواب هنوز حدود ۲۰ درصد شارژ باتری برایتان باقی خواهد ماند. این میزان برای کاربران حرفهای که کل روز روی هر درصد شارژ باتریشان حساب کردهاند، کاملا رضایتبخش خواهد بود. البته کاربران معمولی نتایج بسیار بهتری را شاهد هستند و تا یک و نیم الی دو روز نیازی به شارژ باتری ندارند.
در تست پخش ویدیو باتری نوت ۴ بیش از ۱۳ ساعت پخش شما را همراهی میکند که بهبود قابل توجهی نسبت به نوت ۳ است. در بدترین حالت هم که با کاهش چشمگیر شارژ باتری روبرو میشوید و هنوز مدت زمان زیادی تا رسیدن به شارژر فاصله دارید، حالت Ultra Power Saving یا ذخیره نیروی خارقالعاده سامسونگ به عنوان نقشه شماره ۲ در اختیارتان است. اینگونه میتوانید تمام کارکردها، به جز موارد ضروری را خاموش کرده و با یک نمایشگر سیاه و سفید مدت زمان زیادی را دوام بیاورید.
کارایی
تامین توان لازم چیزی نیست که اسمارتفونهای سری Note با آن مشکلی داشته باشند. و آخرین مدل آنها هم به خوبی از پس هر کاری بر میآید. نوت ۴ با پردازنده جدید اسنپدارگون ۸۰۵ کوالکام به میدان آمده که با هستههای Krait 450، قدرت ۲.۷ گیگاهرتزی را فراهم آورده و پردازنده گرافیکی آن هم آدرنو ۴۲۰ است که توان ۶۰۰ مگاهرتزی خارقالعاده ای دارد. علاوه بر این ۳ گیگابایت رم هم در اینجا شما را همراهی میکند و همه اینها نوت ۴ را به یکی از قدرتمندترین تلفنهای هوشمند بازار تبدیل کردهاند. و البته میتواند تا ماهها این عنوان را در اختیار خود نگه دارد.
از نظر فنی، نوت ۴ در دو طعم متفاوت به بازار آمده است، یکی پردازنده اسنپدراگون ۸۰۵ است که در اغلب کشورهای جهان نوت ۴ به آن مجهز شده و مدل دیگر هم با چیپ Exynos 5433 عرضه میشود که دارای چهار هسته ۱.۹ گیگاهرتزی Cortex-A57 و چهار هسته ۱.۳ گیگاهرتزی Cortex-A53 است. اگرچه مقایسه دو نسخه با هم و تعیین مدل قویتر امکان پذیر نبود، اما میتوان گفت که هر دو به اندازه کافی توان لازم برای استفاده از قابلیتهای مختلف سخت و نرم افزاری نوت ۴ را فراهم آورده و حتی بیش از میزان لازم قوی هستند.
به جز اینکه هنگام زدن دکمه برنامههای تازه بازشده (recent apps) اندکی تامل لازم است، دیگر در هیچ یک از برنامههای سنگین کاربردی و مالتیتسک (چند وظیفگی) روی این اسمارتفون با تاخیر و لگی روبرو نمیشوید. اپلیکیشنها و بازیها به سرعت لود میشوند. جا افتادن فریمها و دیگر باگهای اینچنین بسیار کمتر به چشم میخورند. انیمیشنها کاملا روان هستند و استفاده از امکانات چند پنجرهای و جابجایی میان پنجرهها به خوبی انجام میشود. کارکرد نوت ۴ واقعا تاثیرگذار است.
بنچ مارک
نتیجهگیری
گلکسی نوت ۴ را میتوان بهترین موبایل بزرگجثه بازار دانست. به لطف طراحی عالی، نمایشگر زیبا و بدنه با کیفیتش، از دست گرفتن این فبلت در میان جمع احساس غرور و لذت میکنید. عمر باتری عالی و دوربین قدرتمند نوت ۴ در کنار ابزارهای کارآمد و خلاقانه آن، در هر کاری پا به پای شما میآیند. این فبلت مولتی تسکی یکپارچه و عملکرد قلم دیجیتال نرم و روانی را فراهم میآورد که تا کنون در هیچ اسمارتفونی تجربه نکردهاید.
در مقام مقایسه هم نوت ۴ کیفیت صفحهای بهتر از الجی جی۳ دارد. از نظر قیمت هم به صرفه تر از آیفون ۶ پلاس است. زیرا نسخه ۳۲ گیگابایتی آن بیش از ۲۰۰ هزار تومان ارزانتر از نسخه ۱۶ گیگابایتی آیفون ۶ پلاس برایتان آب میخورد. بدون اغراق باید گفت این بهترین اسمارتفونی است که سامسونگ تاکنون ساخته است و میتوان بلوغ خانواده نوت را در آن مشاهده کرد.
این اسمارت فون علیرغم اندازه بزرگش، بهترین عملکرد یک دستی را در میان رقبا دارد و تجربه سامسونگ در زمینه فبلت سازی، در اینجا به خوبی نمود پیدا میکند. البته در کنار تمام این نکات باید توجه داشت که با فبلتی اندکی گرانقیمت سرو کار داریم که هنگام خرید آن باید مراقب دخل و خرجمان باشیم. اما در نهایت چیزی به دست میآوریم که واقعا ارزشش را دارد.
در یک کلام باید گفت «این محصولی گرانقیمت است. اما به لطف نمایشگر بسیار جذاب، طراحی عالی و عمر باتری طولانی، نوت ۴ ارباب موبایلهای بزرگجثه است.»