1
عملیات دیداس به زبان ساده شامل سرازیر کردن تقاضاهای بسیار به سمت یک سرور مشخص برای از کار انداختن آن، است و در دو سه سال اخیر خسارتهای بسیاری را بر پیکره کمپانیهای بزرگ وارده آورده است.
در این گزارش مرکز تحقیقاتی آمده است که "دیداس" در دهه گذشته عمدتا از یک آزار و اذیت ساده به تهدیدی مستمر و جدی برای کسبوکارها تبدیل شده است.
آزمایشگاه تشخیص بدافزار کسپراسکای نیز در جدیدترین گزارش تحلیلی خود آورده است که این حملات میتوانند خسارتی بالغ بر ۴۴۴ هزار دلار را برای کمپانیها به دنبال داشته باشند که با حسابی سرانگشتی چیزی معادل یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان میشود.
گفته شده که ۶۱ درصد قربانیان حملات دیداس به شکل موقت، دسترسی به اطلاعات بحرانی کسبوکارشان را از دست دادهاند در حالیکه ۳۸ درصد کمپانیها دیگر قادر به مدیریت اطلاعات پایه و ضروری خود نبودند.
یوجین ویگوسکی از آزمایشگاه کسپراسکای گفته است که یک حمله موفق دیداس میتواند منجر به ضربه خوردن سرویسهای بحرانی کسبوکار شود و عواقب وخیمی را به دنبال داشته باشد؛ به عنوان مثال حملات اخیر به بانکهای اسکاندیناوی باعث شد تا برای چند روز دسترسی به خدمات آنلاین و همچنین تراکنشهای کارتی بانکها قطع شود.
با وجود اینکه حملاتی از این دست در سرتاسر دنیا بسیار رخ میدهد اما وی گفته که کمپانیها باید حملات از این دست را همچون مقابله با بدافزارها، افشای اطلاعات و سایر راهکارهای امنیتی جدی بگیرند.
در ۱۰ سال گذشته این حملات رشد ۵۰ درصدی داشتهاند و بزرگترین آن در ۱۱ فوریه ۲۰۱۴ با ترافیک ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه رخ داد.
اخیرا هم گروهی با نام لیزارد اسکواد مدعی پایین کشیدن سایتهای بسیاری نظیر پلتفرمهای آنلاین بازیهای سونی و مایکروسافت شده است.