پروژکتورها یک ابزار ارائه مؤثر، مفید و پرطرفدار در کلاس، شرکت، اماکن مذهبی، گروههای اجتماعی و همین طور سرگرمی خانگی هستند.
قبل از خرید پروژکتور، اول فکر کنید ببینید به چه دلیل میخواهید پروژکتور بخرید، چه استفادهای میخواهید از آن بکنید و چند نفر مخاطب یا تماشاچی دارید. در مورد انواع پروژکتورهایی که در بازار هستند نیز اطلاعات کسب کنید. با این کار شما پروژکتوری را انتخاب خواهید کرد که برای کاربرد شما مناسبتر است. دو مدل پروژکتور بیشتر فروخته میشوند و طرفدار دارند: پروژکتورهای نمایشگر کریستال مایع یا LCD و پروژکتور پردازشگر نور دیجیتال یا DLP.
مراحل انتخاب یک پروژکتور
مرحله اول: فضای موجود و نوع کاربری خود را مشخص کنید.
با این کار شما تمایلات مهم خود را تعیین میکنید و در زمان خرید پروژکتور در نظر خواهید گرفت. مثلاً اگر میخواهید پروژکتور را مدام به این طرف و آن طرف ببرید وزن پروژکتور یکی از عوامل مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. اما اگر قرار است جای پروژکتور ثابت باشد و در یک جای خاص نصب شود، وزن عامل مهمی نخواهد بود. پروژکتورهای DLP همراه سبکتر از پروژکتورهای LCD همراه هستند.
مرحله دوم: با عواملی که برای دستهبندی و ارزیابی پروژکتورها استفاده میشود آشنا شوید.
وضوح یک عامل مهم است. پروژکتورهایی که برای فیلم دیدن در یک اتاق یا سالن بزرگ استفاده میشوند باید وضوح بالاتری نسبت به آنهایی که برای ارائه فایلهای پاورپورنت در شرکت استفاده میشوند داشته باشند. باید پروژکتوری انتخاب کنید که متناسب با بیشترین استفاده و کاربری شما باشد و برای آن وضوح کافی را داشته باشد. وضوح ۶۰۰×۸۰۰ (نقطه در هر اینچ مربع) عموماً برای ارائه فایلهای پاورپوینت در اداره و اتاق کنفرانس کافیست. اما وضوح ۷۶۸×۱۰۲۴ یا بالاتر جزییات بیشتری را ارائه میدهد و ۱۰۲۴×۱۲۸۰ برای نمایش تصاویر با کیفیت بالاتر مناسب است.
روشنایی و کنتراست هم عناصر مهمی در کیفیت تصویر هستند که باید در نظر گرفته شوند. روشنایی پروژکتور به واحد لومن اندازهگیری میشود. از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لومن برای اتاقهای کوچک و تاریک و بیشتر از ۲۰۰۰ لومن برای اتاقهای بزرگ و روشن مناسب است. پروژکتوری را بخرید که برای بیشترین کاربری شما بیشترین نور را داشته باشد. علاوه بر این، هر چه اندازه صفحهنمایش شما بیشتر باشد، به روشنایی بیشتری نیاز دارید.
مرحله سوم: تصمیم بگیرید که چقدر میخواهید برای خرید پروژکتور هزینه کنید.
پروژکتورها قیمتهای متنوعی دارند. باید بودجه اختصاص دهید و هزینه و عملکرد را بر حسب اولویت خود متعادل کنید. وقتی پروژکتور میخرید، قیمت نهایی شامل خرید صفحهنمایش و دیگر تجهیزات جانبی مانند مانیتور و کابل میشود.
مرحله چهارم: تعداد و انواع ورودیها و خروجیهایی که لازم دارید را هنگام خرید پروژکتور مشخص کنید.
اگر میخواهید در یک مانیتور و یک نمایشگر همزمان تصویر را منعکس کنید، و یک بلندگو که بتواند به ارائه فایل کمک کند و برای مخاطبان جذابیت داشته باشد، باید پروژکتوری انتخاب کنید که خروجی ویدئو یا VGA ثانویه داشته باشد. اگر هم میخواهید فیلم پخش کنید، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید پروژکتور شما کابل HDMI داشته باشد، یا کامپوزیت یا ورودی دستگاههای ویدئویی.
مرحله پنجم: با یک فروشنده مجرب پروژکتور یا کارشناس در نمایشگاه مشورت کنید و انواع پروژکتورها را مقایسه کنید.
با این کار شما روشنایی، کنتراست، میزان صدا در هنگام کار و دیگر عواملی را بررسی میکنید که بدون دیدن پروژکتور واقعی در عمل غیرممکن است. ممکن است فروشنده بر حسب نیاز و شرایط خاص شما توصیههای ویژهای به شما بکند که به دردتان بخورد.