روبات R5 که به عنوان بخشی از چالش روباتیک دارپا برای توسعه و طراحی روباتهایی که در شرایط بحرانی به انسان کمک خواهند کرد، طراحی شده، در سال ۲۰۱۳ زمانی که موظف به انجام یک سری کارها بود، به جهان معرفی شد. اگرچه این کارها برای انسان معمولی و پیشپاافتاده بودند؛ اما انجام آنها توسط یک روبات کاملاً چالشبرانگیز محسوب میشوند. هدف نهایی تیم توسعه والکایری ارسال آن به مریخ بود تا فناوریهایی را کشف کند که راه را برای مأموریتهایی که توسط انسانها در مریخ انجام میشوند، باز کند. این تیم امیدوار است از طریق همکاری با شرکتکنندگان در چالش روباتیک دارپا و ترکیب سختافزار R5 با هوش مصنوعی و توسعه نرمافزار خودشان، والکایری آیندهای در فضا داشته باشد.
این دو تیمی که برای کار با R5 انتخاب شدهاند، عبارتاند از گروه قدرتمند محیطهای افراطی فضا از آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی مؤسسه فناوری ماساچوست و بخش تستهای قابلدسترس بر روی روبات انساننمای R5 و ارزیابی چالش روباتیک فضایی که توسط ناسا مدیریت میشود. هر دو تیم سالانه ۲۵۰٬۰۰۰ دلار بودجه خواهند داشت تا برنامهای دو ساله برای تحقیق خود ارائه دهند. همچنین این افراد میتوانند شخصاً به این روباتها دسترسی داشته باشند.
هدف مشترک این دو تیم، وارد کردن سیستمها و الگوریتمهای خود به چالش روباتیک فضایی ناسا است. در این چالش روبات R5 هر دو تیم در تعدادی از فعالیتهای انجامشده توسط فضانوردان در فضا، مانند بهکارگیری یک هوابند و پلکان برای رسیدن به خشکی و تعمیر یا جایگزین کردن اجزای آسیبدیده تجهیزات پیچیده رقابت خواهند کرد. همه اینها بخشی از یک فرایند است تا عملکرد R5 را به عنوان دستیار فضانوردان در مأموریتها و در حین انجام وظایفی که برای انسان بسیار خطرناک است، ببینند. شاید در آینده ارتشی متشکل از روباتهای R5 به عنوان دستیاران تعمیر و نگهداری و واحدهای اکتشاف به تمام کرهها و سیارات فرستاده شوند.
چه کسی میداند، شاید آینده اکتشافات فضایی میتواند در دست این روبات انساننما باشد. من شخصاً منتظر روزی هستم که شاهد رباتهای انسان نمایی باشیم که میتوانند همانند یک انسان بر روی دو پا بایستند و کارهایشان را انجام دهند.