راز موفقیت این روباتها، برخورداری از پاهای بسیار چسبناک است. پاهای این روباتها که از پاهای مارمولک خانگی الهام گرفته شده، با یک سری میله کوچک لاستیکی پوشیده شدهاند که به هر سطحی که روبات از آن بالا میرود، میچسبند. زمانی که فشار بیشتری به این روباتها وارد میشود، کمی خم میشوند و میزان تماس خود با سطح را افزایش میدهند. این امر باعث میشود محکمتر به سطح بچسبند. زمانی که روبات پای خود را بلند میکند، میلهها صاف میشوند و به روبات اجازه میدهند به راحتی از سطح جدا شود.
با کمک این پدها، روباتها حرکتی همانند کرم انجام میدهند تا اشیا را به سمت جلو بکشند؛ اما سایر اجزای روبات در جای خود میمانند. این روباتها لیز نمیخورند و تمام مسافت را طی میکنند. این پدهای چسبنده در واقع به قدری قدرتمند هستند که نه تنها به صورت افقی در سطوح مسطح حرکت میکنند، بلکه به صورت عمودی نیز از دیوارها بالا میروند.
در این ویدئو، محققان چند نمونه آزمایشی از این روباتها را به نمایش گذاشتهاند. روبات اول، حدود ۹ گرم وزن دارد؛ اما میتواند بیش از یک کیلوگرم را حرکت دهد و از دیوار بالا برود. یک نمونه کوچکتر تنها ۲۰ میلیگرم وزن دارد؛ اما وزنی معادل ۵۰۰ میلیگرم را از یک سطح عمودی بالا میبرد.
تأثیرگذارترین قدرت متعلق به یک روبات زمینی به نام μTug است. علیرغم وزن ۱۲ گرمی، این روبات اشیائی که بیش از ۱۷۰۰ بار از وزنش بیشتر هستند، میکشد. در این ویدئو این روبات را میبینیم که یک لیوان پر از قهوه و یک صفحه فلزی حدود ۲۰ کیلویی را میکشد.
در حال حاضر این روباتها کاربردهای مفیدی ندارند؛ اما محققان معتقدند میتوانند روباتهای بزرگتری از این روبات بسازند تا بارهای سنگین را در کارخانهها و سایتهای ساختوساز جابهجا کنند. شاید هم بتوان از این روباتها در آینده در شرایط اورژانسی استفاده کرد.