با ترکیب بندی خوب عکس ها و فوکوس روی عمق میدان صحیح می توانید پس زمینه را از کانون توجه بینندگان خارج کنید و یا با پی گرفتن نکاتی که در این آموزش مطرح خواهند شد ، خواهید توانست در عکاسی از مناظر ، پیش زمینه و پس زمینه را با وضوحی یکسان ثبت نمایید.
۱) مرتب کردن پس زمینهها
با عکاسی در گشودگی های بالای دیافراگم در حدود f/1.8 تا f/2.5 می توانید پس زمینه هایی مانند شاخ و برگ درختان یا اسباب و اثاثیه منزل را تا حدودی از کانون توجه بیننده خارج نمایید اما آنها هنوز هم جلب توجه خواهند کرد.
به جای آن ، سعی کنید که کمی مکان قرارگیری تان را تغییر دهید و عکس های تان را مجددا ترکیب بندی نمایید تا پس زمینه پشت آنها کمی مرتب تر باشد. می توانید برای پس زمینه از دیوار یا ورق استفاده کنید.
۲) از حداکثر عمق میدان اطمینان حاصل کنید
می دانیم که با افزایش عدد مقابل f گشودگی دیافراگم کاهش می یابد و عمق میدان افزایش پیدا می کند. برای تنظیم خودکار این حالت ، حالت A-DEP را از عقربه مدرج حالت های عکاسی دوربین SLR تان انتخاب نمایید. این حالت به طور خودکار گشودگی دیافراگم و فوکوس را تنظیم می کند تا از عمق میدان کافی عکس اطمینان حاصل کنید. در عکاسی از مناظر طبیعی این حالت حتما به کمک تان خواهد آمد.
۳) منعطف باشید
در هنگام عکاسی از مناظر طبیعی، نمیخواهید که در آنها همه چیز واضح باشد. احتمالا نخستین عکس در این مجموعه عکس ها ، واضح ترین آنهاست.
این عکس با f/1.8 برای کم عمق ترین حالت میدان ثبت شده است و در نتیجه هر چیزی که در پشت تلسکوپ وجود داشته است ، مثل پل ، به خوبی محو شده اند.
همیشه لازم نیست که همه اشیا موجود در قاب واضح باشند . برای مثال در اغلب مواقع تنها تمی از پس زمینه کافی خواهد بود. استفاده از این تکنیک در ثبت عکس های پورتره در مکان های شلوغ هم توصیه می شود. نکته کلیدی در انجام این تکنیک آزمودن و یافتن عمق مناسب میدان برای صحنه مورد نظر است.
۴) شناسایی حالتهای مختلف فوکوس
هیچ چیز بدتر از این نیست که عکسی از سوژه های متحرک ثبت کنید و مطمئن باشید که با فوکوس کامل ثبت شده است ، اما هنگامی که در کامپیوتر عکس را بازبینی نمایید با تصویری محو شده روبرو شوید.برای ثبت سوژه های متحرک ، از حالت فوکوس خودکار AI Servo استفاده کنید که به منظور ردیابی اشیا در حال حرکت و فوکوس مداوم روی آن ها در صورت تغییر فاصله آنها با دوربین ، طراحی شده است.
به یاد داشته باشید که حتی در صورت انجام موفقیت آمیز فوکوس ، صدای بیپ را نخواهید شنید. با استفاده از این حالت در کنار حالت عکاسی پرسرعت دوربین SLR شما (که در ۴۰۰D با نرخ ۳ فریم بر ثانیه و در ۴۰D با نرخ ۶٫۵ فریم در ثانیه صورت می گیرد)، می توانید شانس موفقیت تان را در ثبت عکس هایی جذاب به صورت قابل توجهی افزایش دهید.
۵) تماس چشم در چشم
در پورتره های سنتی ، چشم ها عناصر کلیدی هستند. از گشودگی دیافراگم حدود f/2 استفاده نمایید و با چرخاندن آهسته سوژه روی یک چشم او فوکوس نمایید. در صورت لزوم نقطه فوکوس خودکارتان را برای ترکیب بندی بهتر تغییر دهید . این یک ترفند خیلی ساده و سریع است که واقعا کار می کند.
۶) حرکت دادن نقاط فوکوس خودکار
انتخاب یک نقطه از میان چندین نقطه فوکوس خودکار می تواند تاثیر بسزایی روی عکس های شما داشته باشد. در این عکس پورتره گروهی ، با استفاده از f/10 ، نقطه فوکوس کمی به مرکز عکس متمایل است.
در نتیجه ، تصویر دختری که در مرکز قرار دارد واضح تر می شود و تصویر دخترهایی که در سمت چپ قرار دارند کمی از فوکوس خارج است. این جلوه بسیار خوب است اما چشم شما دقیقا نمی داند که باید به چه نقطه ای بنگرد.
تکنیک موثر دیگر این است که نقطه فوکوس خودکار را به سمت راست (در ساعت سه)حرکت دهید تا تصویر دختری که در سمت راست قرار دارد هم واضح شود و نگاه شما را به خود جلب نماید.
۷) استفاده از یک لنز IS
لنزهای IS (لرزش گیر تصاویر) با تکان های دوربین مقابله می کنند و اجازه استفاده از سرعت های پایین تر شاتر را برای شما فراهم می آورند. معمولا در صورتی که دوربین در دست تان قرار داشته باشد و با سرعت ۱/۵۰ ثانیه عکاسی نمایید ، با عکس هایی محوشده روبرو خواهید شد اما با استفاده از لنز IS این عکس از کلیسای Tintern Abbey همچنان باقی واضح مانده است..
IS خاموش
بدون استفاده از ISدر سرعت ۱/۵۰ ثانیه کاملا تفاوت را حس خواهید کرد.لنزهای زیادی از Canon با قیمت مناسب عرضه شده اند که با IS عرضه می شوند ، اگر عکس های تان با تکان های زیاد دوربین خراب می شوند بهتر است که یکی از این لنزها را تهیه کنید. تولیدکنندگان دیگر هم نمونه هایی مجهز به IS تولید نموده اند.
IS روشن
۸) عکاسی ماکرو
بهار فصل بسیار خوبی برای عکاسی ماکرو است اما ثبت عکس های ماکرو به چیزهایی بیش از نزدیک شدن به سوژه و ثبت عکس آن نیاز دارد. فوکوس روی قسمتی از سوژه و اندیشیدن به ایجاد ترکیب بندی های خلاقانه ، تفاوت زیادی در عکس های تان شاهد خواهید بود.
اطمینان و مهارت های کوچک برش زدن عکس ها در عکاسی ماکرو ضروری است.
در هنگام عکاسی ، اگر مثل انچه که این مثال نشان می دهد ، سوژه کاملا در قاب قرار نمی گیرد نگران نباشید چراکه می تواند موجب تقویت هویت سوژه شود. برش دادن تصویر به صورت اشکال مربع هم می تواند به این سبک عکاسی کمک کند.
۹) فوکوس پیش بینی شده
استفاده از فوکوس پیش بینی شده برای ثبت عکس از ورزش های موتوری بسیار مناسب است . با استفاده از این روش روی ناحیه ای فوکوس می کنید و منتطر می مانید تا سوژه به آن ناحیه وارد شود . در این حالت دیگر لازم نیست به ویژگی های فوکوس خودکار دوربین تان متکی باشید. حالت عکاسی را به MF یا فوکوس دستی تغییر دهید و روی ناحیه ای از جاده یا مسیر که سوژه شما در آن ظاهر خواهد شد فوکوس کنید و بعد از ظاهر شدن سوژه دکمه شاتر را بفشارید.