در این نظرسنجی که توسط «فولویو سوسایتی» انجام شده، از مردم درخواست شد تا با اهمیت ترین کتابهای دنیای مدرن را نام ببرند. انجیل با ۳۷ درصد رأی در صدر لیست قرار گرفت، در حالی که کتاب داروین، که تئوری او در مورد انتخاب طبیعی را توضیح میدهد، با ۳۵ درصد آرا در رتبه دوم جای گرفت. در این نظرسنجی از ۲۰۴۴ نفر رأی گرفته شده بود.
دلیل انتخاب کتاب «منشا گونهها» پاسخ دادن آن به سوالات بنیادی در زمینه پیدایش انسان بوده است، و دلیل وجود انجیل در این لیست، «شامل بودن قواعد و راهنماییهایی برای انسانی بهتر بودن» ذکر شده است.
تام واکر، مدیر اجرایی فولیو سوسایتی میگوید: "اولین سوال من این بود که، آیا ارقام نسبتا مشابه برای انجیل و کتاب داروین نشان دهنده تضاد همیشگی بین دو دنیای علم و مذهب است یا این تشابه، در واقع نشان دهنده تفکری متعادل تر از سوی خواننده دنیای مدرن است. مذهب و علم در قرن بیستم با یکدیگر برخورد میکنند و به نظر من این نظرسنجی نشان میدهد که ما میتوانیم از هر دو درس بیاموزیم."
کتاب «تاریخچه مختصری از زمان» نوشته استیون هاوکینگ در رتبه سوم این لیست و کتاب «فرضیه نسبی: تئوری خاص و جامع» آلبرت اینشتین در رتبه چهارم قرار گرفتند.
تنها کتابهای رمانی که در لیست کتابهای با ارزش برای بشریت جای گرفتند، دو کتاب «1984» اثر جورج اورول و «کشتن مرغ مقلد» اثر هارپر لی بودند. در این نظرسنجی از رأی دهندگان خواسته شده بود تا از بین یک لیست ۳۰ عددی که شامل کتابهایی چون« جنگ و صلح» اثر لئو تولستوی و «هملت» اثر شکسپیر بود، ۱۰ کتاب پر اهمیت برای بشریت را برگزینند.
پریا پورمند