بر این اساس زمانی که سازمان توسعه تجارت مجوز واردات کالایی را به کشور صادر کند علیرغم ممنوعیت واردات آن کالا، گمرک موظف است آن را ترخیص کند.
نمونه بارز این اتفاق در مورد خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی رخ داده که علیرغم ممنوعیت واردات، سازمان توسعه تجارت مجوز واردات این کالا را به عدهای با امتیازات ویژه داده و بر همین اساس در سال جاری ۷۵ دستگاه بالای ۲۵۰۰ علی رغم ممنوعیت آن وارد شده است.
ولیالله افخمی، رئیس سازمان توسعه تجارت در همین زمینه در مورد حجم واردات و ثبت سفارش خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی گفت: ثبت سفارش این خودروها از سال ۹۱ به صورت تجاری انجام نمیشود و تعدادی مجوز برای ورزشکاران صادر میشد که یک سال بعد متوقف شد و اکنون به هیچ وجه خودروی بالای ۲۵۰۰ سیسی ثبت سفارش نمیکنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: از ابتدای امسال تاکنون کمتر از ۷۵ خودروی با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی وارد شده که سه دستگاه متروکه شده و بنا داریم در صورت ورود مرجوع کنیم.
هیات دولت نیز که واردات این کالاها را ممنوع اعلام کرده است، نسبت به شنیدن واردات ۷۵ دستگاه خودروی بالای ۲۵۰۰ سی سی واکنش نشان داده و ممنوعیت واردات آن را تاکید کرده است.
در همین زمینه محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفت: با تصویب دولت واردات خودروهای با حجم موتور ۲۵۰۰ سیسی ممنوع شد. همه استثناها از جمله افراد خاص یا ساکنان برخی مناطق نیز حذف شدند.
از مجموع سخنان سخنگوی دولت و رئیس سازمان توسعه تجارت اینطور بر می آید که علی رغم ممنوع اعلام شدن واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی به کشور عدهای نظیر ورزشکاران و جانبازان با در اختیار داشتن امتیازات ویژه، از سازمان توسعه تجارت مجوز واردات این خودروها را دریافت و نسبت به واردات آنها اقدام کردهاند.
گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز مدعی این است که اگر سازمان توسعه تجارت مجوز واردات صادر کند این سازمان موظف به صدور اجازه ترخیص است.