محققان بیش از ۲ میلیارد از مردم جهان را که یا چاق هستند یا دارای اضافه وزن هستند، شناسایی کردهاند. بالاترین میزان مربوط به آسیای میانه و شمال آفریقا میباشد که تقریبا ۶۰ درصد مردان و ۶۵ درصد زنان سنگین وزن هستند. آمریکا با حدود ۱۳ درصد جمعیت چاق جهان بالاترین میزان را در میان کل کشورها به خود اختصاص داده است. چین و هند نیز مجموعا ۱۵ درصد از این جمعیت را به خود اختصاص دادهاند.
کریستوفر مورای محقق انستیتوی ارزیابی و معیارسنجی سلامت دانشگاه واشنگتن که از استادان این حوزه نیز میباشد، میگوید: "این بسیار ترسناک است" او و شاگردانش بیش از ۱۷۰۰ تحقیق مختلف را که شامل ۱۸۸ کشور از سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۳ میشد مورد بررسی قرار دادهاند. "وقتی که متوجه میشویم حتی یک کشور کمترین نرخی در کاهش میزان چاقی نداشته است، پی خواهیم برد که این موضوع تا چه حد جدی و خطرناک است"
مورای میگوید رابطهی مستقیمی بین چاقی و درآمد افراد در کشورهای در حال توسعه وجود دارد، هر چه مردم در این کشورها پولدارتر میشوند، سایز دور کمر آنها نیز به همان نسبت رشد خواهد کرد. در بسیاری از کشورهای ثروتمند مانند آمریکا و انگلیسی، این رابطه عکس است یا بسیار کمتر است.
مورای میگوید، دانشمندان متوجه شدهاند میزان رشد دیابت نیز همراه با چاقی رو به افزایش است، همانطور که میزان رشد سرطان نیز رابطهی مستقیمی با افزایش میزان چاقی داشته است، مانند سرطان پانکراس که از نمونههای بارز است.
گزارش جدیدی که در این زمینه منتشر شد به ممت موسسه بیل و ملیندا گیتس روز پنج شنبه در مجلهی لنست چاپ شد.
هفتهی گذشته سازمان جهانی سلامت کمیسیون فوریای را با هدف پایان دادن به چاقی کودکان تشکیل داد.
دکتر مارگارت چان، مدیر کل سازمان جهانی سلامت، در نشست سالانهی نمایندگان در جنوا گفت: "بچههای ما در حال چاق شدن هستند" چندی پیش در اثنای سال ۲۰۱۴ سازمان جهانی سلامت اعلام کرد که تنها کمتر از ۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانهی بدن باید از مواد قندی تامین شود.
سید شاه، یکی از متخصصین چاقی در دانشگاه امارات متحده عربی که متوجه شده است نرخ چاقی در ۲۰ سال گذشته حتی در یکی از دورترین روستاهای هیمالیا در پاکستان ۵ برابر شده است، میگوید: "مدرن گرایی برای سلامت مضر بوده است"
تحقیق او هفتهی گذشته در کنفرانسی در بلغارستان ارائه شد، در این تحقیق آمده است، "سالها پیش مردم برای برقراری یک تماس تلفنی مجبور بودند ساعتها پیاده روی کنند، اما حالا هر شخصی یک گوشی تلفن همراه دارد"
به گفتهی سید شاه: "حالا دیگر روستاها صرفا به زمینهای خود جهت تهیهی غذایشان وابسته نیستند."
"راهها برای شرکتها باز شدهاند تا غذاهای آماده را برای مردم بیاورند و مردم دیگر مجبور نیستند تا حیواناتشان را برای تهیهی گوشت و روغن ذبح کنند" همچنین اضافه میکند:"20 سال پیش کسی نمیدانست پپسی و کوکا چیستند؟ اما حالا در هر جایی یافت میشوند"
در چهارشنبه در انگلیس یک سازمان مستقل فعال در حوزهی سلامت پیشنهاد داده است تا مردم چاق را به رایگان به کلاسهای کاهش وزن بفرستند تا ۳ درصد از وزن خود را کم کنند. علت استفاده از ۳ درصد این است که کم کردن حتی بخش کوچکی از اضافه وزن باعث افزایش سلامت میشود و برای مردم نیز واقع بینانهتر است. از هر ۳ جوان انگلیسی ۲ نفر اضافه وزن دارند که این کشور را چاقترین کشور اروپای غربی کرده است.
به گفتهی مایک کللی، مدیر بخش سلامت عمومی آژانس، "اینطور نیست که صبح از خواب بیدار شویم و بگوییم امروز ۱۰ کیلو از وزنم را کم میکنم! بلکه این عمل نیاز به تصمیم جدی و تشویق دارد"
محسن پرهیزکار