این اسناد اشاره به این دارند که سازمان امنیت بریتانیا با استفاده از دوربینهای وبکم و از طریق مسنجر یاهو به جاسوسی اطلاعات میپرداختند. همچنین اشاره شده که این سازمان (GCHQ) قصد داشته تا با استفاده از کینکت (متعلق به کنسول بازی ایکس باکس ۳۶۰) به جاسوسی بپردازد.
در این اسناد مشخص نشده که علاقه دولت بریتانیا به استفاده از کینکت به عنوان ابزار جاسوسی، حرکتی مشابه با وبکمها از طریق یاهو بوده یا خیر. اما در طول مدت زمان ۶ ماه در سال ۲۰۰۸، این سازمان توانسته به اطلاعات ۱٫۸ میلیون کاربر دست پیدا کند که رقم کمی نیست. گفته شده که این عملیات Optic Nerve نام داشته که از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ در جریان بوده. احتمالا علت استفاده نشدن کینکت به عنوان یک ابزار جاسوسی در این برنامه، عرضه آن در سال ۲۰۱۱ بوده. میتوان اینگونه گفت که اگر برنامه Optic Nerve تا به امروز هم ادامه داشت احتمالا شاهد استفاده کینکت ایکس باکس وان هم به عنوان وسیلهی مانیتورینگ محیطهای شخصی بودیم.
مایکروسافت در پاسخی رسمی اعلام کرد: "مایکروسافت هیچگاه در مورد این برنامه چیزی نشنیده بود. اما به هر حال ما بسیار نگران گزارشاتی هستیم که نشان میدهد دولت به صورت محرمانه قصد به دست آوردن اطلاعات شخصی کاربران را دارد. علت اینکه ما در ماه دسامبر گذشته تغییراتی سازمانی دادیم و رمزگذاری را در سراسر سیستمهایمان گسترش دادیم همین بود."
جاسوسی در زمینه بازیهای ویدئویی طی چند ماه اخیر بسیار شنیده شده که از آخرین آنها میتوان به دسترسی اطلاعات کاربران از طریق بازی Angry Birds GO توسط سازمان امنیت ملی آمریکا اشاره کرد.
ترجمه: محسن وفانژاد
گزارش: دولت بریتانیا جاسوسی با کینکت را در نظر داشته
1