نکته جالبی که در مورد کاملیا، این گیاه زیبا، وجود دارد، گل دهی زمستانه آن است! کاملیا با گلهای بزرگ و براقش حال و هوای زمستان امسالتان را تغییر میدهد!
این گیاه، گیاهی مخصوص باغچه است. بیشتر از ۱۰۰۰ سال است که کاملیا مورد علاقه باغبانان است. کاملیا هم مانند گیاه گل صد تومانی گلبرگهای شادابی دارد و در صورت نگهداری درست بیشتر از یک قرن زندگی خواهد کرد!
کاملیا در کجا رشد میکند؟
کاملیا گونههای مختلفی دارد که بعضی از آنها در مناطق گرم و برخی دیگر در مناطق سرد زنده میمانند. شما میتوانید با توجه به آب و هوای منطقهای که در آن زندگی میکنید گونه کاملیای مورد نظر خود را انتخاب کنید و یا میتوانید گیاه را به صورت گیاهی یک ساله و فقط برای گلهای زمستانهاش پرورش دهید. همچنین اگر تصمیم گرفته اید این گیاه را به صورت دائمی داشته باشید، جای مناسبی از باغچه را به آن اختصاص دهید.
در کل کاشت گیاه در سمت شمال باغچه بهتر از کاشت آن در قسمت جنوبی و گرم تر باغچه است. در قسمت جنوبی، ممکن است گیاه دوره کمون خود را زودتر بشکند و در نتیجه گلهای آن در مقابل سرما آسیب ببینند (این درمورد گونههای منطقه گرم کاملیا صدق میکند). پس گونههایی از کاملیا که در بهار گل میدهند را در قسمت شمالی باغچه بکارید و آنها را با استفاده از حصار، پرچین و یا فنس از معرض بادهای سرد دور نگه دارید تا در بهار سال بعد، بهترین نتیجه را بگیرید.
کاملیا تا چه اندازه بزرگ میشود؟
کاملیای کوتوله طولی به اندازه ۶۰ سانتی متر پیدا میکند، اما اکثر گونههای کاملیا از ۱۸۰ تا ۳۶۰ سانتی متر بلندا پیدا میکنند. در کل کاملیاها گیاهانی کند رشد هستند. در نمونههایی خاص که شرایط رشد گیاه بسیار مناسب باشد، ارتفاع گیاه به ۶ متر هم میرسد!
کاشت کاملیا
کاملیاها از مقداری سایه خوششان میآید اما دوست ندارند برای جذب آب و مواد غذایی با درختان نزدیکشان در مبارزه باشند. برخی گونههای کاملیا آفتاب بیشتری را تحمل میکنند. اگر میخواهید کاملیا را نزدیک پنجره یا خانه بکارید حتما اندازه آن در حالت بلوغ را بدانید تا بعد از رشدش شما را غافلگیر نکند! کاملیا را در هر زمانی، به جز ماههای گرم تابستان، میتوان کاشت. این گیاه به خاکی با زهکشی خوب و پی اچ بین ۶ تا ۶٫۵ نیاز دارد.
اگر میخواهید چند نوع از گونههای کاملیا را بکارید، بین آنها حداقل ۱٫۵ متر فاصله بیاندازید. حتما نیاز نیست که در زمان کاشت خاک را اصلاح کنید و بعد از کاشت هم میتوانید سطح خاک را با کمپوست یا مواد عالی پوسیده، بپوشانید.
چگونه از کاملیامان مراقبت کنیم؟
– کود دهی
کود دهی برای داشتن گلهایی بزرگ و سرحال لازم است. گیاهتان را در اواخر شهریور، به وسیله کودهایی با درصد پتاسیم زیاد، کود دهی کنید تا گلها درشت تر شوند. در اوایل فصل بهار گیاه را با کودهای نیتروژن داری که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد میکنند و در اختیار گیاه قرار میدهند، کود دهی کنید، به این ترتیب برگهایی سبز و شاداب خواهید داشت.
– هرس
بعد از تمام شدن گل دهی گیاه، کاملیاتان را هرس کنید تا از شر شاخههای مریض، شکسته و بدون گل راحت شوید. هر شاخهای که روی زمین افتاده را از گیاه جدا کنید.
– مالچ پاشی
بعد از هرس لایه ای مالچ، به ضخامت ۸ سانتی متر، بر روی خاک قرار دهید. مالچ باعث بهبود بافت خاک، حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از رشد علفها هرز میشود.
– آبیاری
خاک کاملیا را همواره مرطوب نگه دارید. اگر آبیاری کاملیا کم باشد و گیاه هر از گاهی خشکی بکشد، تعدا گلها و تعداد گلبرگهای هر گل کاهش مییابد. استرس خشکی، همچنین، کاملیاتان را به آفت کنه عنکبوتی مستعد میکند. پس آبیاری به موقع آن را فراموش نکنید. در صورت مشاهده آفت سم مناسب را از گلفروشیهای منطقهتان خریداری کنید.