خرید یک کفش مناسب، میتواند یک سرمایهگذاری بزرگ برای سلامتی پاهای شما باشد. اما چگونه چنین کفشی که مناسب و اندازه پاهای ما باشد را انتخاب کنیم؟
در وحله اول از پای خود شروع کنید. به طور برهنه بر روی یک تکه کاغذ یا مقوا باستید و فرم پاهای خود را نگاه کنید. حالا تمام کفشهایی که دارید را یک به یک بپوشید و ببینید که پای شما در کدام یک راحتتر است. معمولا کفشی که در پای شما راحتتر است به فرم و طرح کلی پای شما نیز نزدیکتر است.
همچنین کفشهایی که باعث درد و ناراحتی پای شما میشوند را مشخص کنید. برای خانمها، معمولا کفشهایی که جلوی آنها ( قسمت انگشتان پا) باریک است یا کفشهایی که پاشنههای بلندی دارند میتوانند ملال آور باشند. سعی کنید کفشهایی که قسمت جلوی آن باریک و کوتاهتر از پنجه پای شما هستند را انتخاب نکنید.
هنگامی که تصمیم گرفتید تا یک کفش جدید را جایگزین کفشهای ناراحت کننده خود بکنید، این ۸ نکته را در نظر بگیرید:
۱- هنگام خرید تا عصر صبر کنید – پاهای شما به طور طبیعی در طول روز کمی بزرگتر میشوند و حتی ممکن است در هوای گرم نیز کمی متورم شوند.
۲- هنگام خرید همان جورابی را بپوشید که قصد دارید آن را همراه با کفش خود نیز بپوشید.
۳- از فروشنده بخواهید تا سایز پاهای شما را اندازهگیری کند زیرا در بسیاری از افراد ممکن است یکی از پاها مخصوصا در برخی مواقع روز کمی بزرگتر از پای دیگری باشد. اگر یکی از پاها بزرگتر از دیگری بود کفشی را انتخاب کنید که سایز آن به سایز پای برگتر بخورد.
۴- هنگامی که کفشی را امتحان میکنید مطمن شوید که حداقل ۰٫۶ تا ۱٫۲۵ سانت فاصله بین بلندترین انگشت و نوک کفشتان وجود داشته باشد.
۵- با کفش جدید خود راه بروید تا ببینید که چه احساسی دارید و در آن احساس راحتی می کنید یا خیر؟ به این فکر نکنید که ممکن است کفش بعد از گذشت زمان جا باز کند بلکه کفشی را انتحاب کنید که از همان اول اندازه پاهایتان باشد.
۶- قبل از هر چیز، حتی سایز، مدل و تعریفهایی که از کفش میشود سعی کنید کفشی را انتخاب کنید که پای شما در آن راحت باشد زیرا سایز کفشها برای هر مدل و هر سازندهای متفاوت است. مهم نیست که در تبلیغات تا چه اندازه از راحتی یک کفش خاص صحبت میکنند. قضاوت کننده اصلی خود شما هستید.
۷- داخل کفش را چک کنید و همچنین با پاهای خود احساس کند تا مطمن شوید که هیچ گونه برچسب، شکاف یا مشکل دیگری نداشته باشد که باعث اذیت، ناراحتی و تاول زدن پای شما شود.
۸- کف کفش را بررسی کنید و مطمئن شوید که آیا کف آن به اندازه کافی محکم است تا بتوانند در برابر اجسام تیز و برنده مقاومت داشته باشد. آیا به اندازه کافی انعطاف پذیر است؟ پس هنگام خرید آن را بپوشید و در مغازه راه بروید تا مطمئن شوید که کف کفش، از پای شما در برابر ضربهها محافظت می کند یا خیر؟ همچنین بر روی سطوح سفت و سخت و همچنین سطوح نرم راه بروید تا ببینید که چه احساسی به پای شما میدهد.
و در آخر اینکه گول تبلیغات بی اندازه رسانهها، برند و شرکتهای مختلف را نخورید و فکر نکنید که قیمت بالاتر همیشه برابر با کیفیت و راحتی بیشتر کفش است. پس سعی کنید بدون هیچ قضاوتی از قبل، کفشی را انتخاب کنید که خودتان با آن راحتتر هستید.