نماینده شرکت Geek Squad، Steven Leslie، میگوید: «این موضوع به تعداد دفعات استفاده از کامپیوتر بستگی دارد. اگر هر روز چند بار از کامپیوتر خود استفاده میکنید، بهتر است آن را روشن بگذارید. اگر برای مدت کوتاهی حدود یک یا دو ساعت در روز به کامپیوتر نیاز دارید، بهتر است آن را خاموش کنید».
چه مشکلی پیش میآید؟
مطمئناً اگر برق کامپیوتر را قطع کنید یا آن را بدون طی مراحل استاندارد خاموش کردن، از برق بکشید، به کامپیوتر آسیب میرسانید. با این حال اگر مراحل عادی خاموش کردن و روشن کردن را انجام دهید، به بخشهای داخلی آسیب میرسد؟
خاموش و روشن کردن کامپیوتر چه تأثیری دارد و آیا بهتر است کامپیوتر کل شب را روشن بماند؟
Steven میگوید: «روشن گذاشتن کامپیوتر کمتر از چند بار روشن و خاموش کردن آن در طول روز آسیب میرساند. با این حال این کار باعث اعمال فشار مستمر به کامپیوتر میشود. هر بار که کامپیوتر روشن میشود، مدت کوتاهی جریان برق به صورت ناگهانی زیاد میشود و اگر چند بار در روز کامپیوتر را روشن کنید، عمر کامپیوتر کاهش مییابد».
هر قدر کامپیوتر شما قدیمیتر باشد، احتمال آسیب دیدن آن بیشتر میشود. به عنوان مثال یک درایو هارددیسک دارای بخشهای متحرک است؛ اما یک درایو حالتجامد این بخشهای متحرک را ندارد و در نتیجه قویتر است. با این حال، تنها آغاز فرایند چرخش یا پایان آن مؤثر نیست. بخشهای مکانیکی نیز گاهی از کار میافتند. استفاده مکرر از این بخشها باعث از بین رفتن آنها میشود. همچنین زمانی که کامپیوترها روشن هستند، گرم میشوند و این گرما دشمن اجزای داخلی آنها محسوب میشود.
یکی از مدیران شرکت HP در این رابطه میگوید: «برخی اجزا دارای یک عمر محدود هستند. به عنوان مثال، اگر پنل LCD کل روز روشن بماند، تقریباً دو سال از عمرش کاهش مییابد. به همین دلیل بهتر است از زمانسنج استفاده کنید یا زمانی که از آن استفاده نمیکنید، مانیتور را خاموش کنید. باتری و درایو هارد نیز دارای چرخه زندگی محدودی هستند. زمانی که از آنها استفاده نمیکنید، آنها را خاموش کنید».
هنوز بحث بر سر خاموش کردن یا روشن گذاشتن کامپیوتر ادامه دارد. افرادی که طرفدار روشن ماندن کامپیوتر هستند، معتقدند بایستی کامپیوتر را روشن بگذارید؛ زیرا:
- شما از کامپیوتر به عنوان یک سرور استفاده میکنید یا میخواهید از راه دور به آن دسترسی داشته باشید.
- یک سری بهروزرسانیهای نهفته، اسکن ویروسها یا فعالیتهای دیگری وجود دارند که میخواهید زمانی که از کامپیوتر استفاده نمیکنید، انجام شوند.
- نمیخواهید منتظر بمانید تا کامپیوتر روشن شود.
- روشن گذاشتن کامپیوتر، باعث اسراف برق شده و هزینه برق را افزایش میدهد.
- نمیخواهید کل شب صدای نوتیفیکیشنها یا فن کامپیوتر بیدارتان کند.
- عملکرد کامپیوتر معمولاً از طریق خاموش کردن بهبود مییابد.
حالت Sleep خوب است؛ زیرا کامپیوتر را در حالت کممصرف قرار میدهد؛ اما کامل خاموش نمیکند. در حالت Hibernate، کامپیوتر دیگر از برق استفاده نمیکند و زمانی که مجدداً بخواهید از آن استفاده کنید، از همان جا که رهایش کرده بودید، فعالیت را از سر میگیرد. استفاده از حالت Hibernate توصیه نمیشود؛ زیرا تأثیری همانند خاموش و روشن کردن مکرر دارد.
در نتیجه اگر میخواهید کامپیوتر را در طول شب روشن بگذارید، حتماً حالت Sleep را از فهرست Shut Down انتخاب کنید.
سخن آخر
اگر روزانه بیش از یک بار از کامپیوتر استفاده میکنید، حداقل کل روز آن را روشن بگذارید. اگر صبح و شب از کامپیوتر استفاده میکنید، بهتر است شبها آن را روشن بگذارید. اگر تنها چند ساعت در روز از کامپیوتر استفاده میکنید، پس از اتمام کارتان آن را خاموش کنید.
1 نظر
سلام
آیا روی وضعیت Sleep گذاشتن کامپیوتر برای یک ماه ممکن است مشکلی ایجاد کند؟