یکی از نویسندگان این تحقیق، Tsontcho Ianchulev و همکارانش نتایج تحقیق خود را در سایت JAMA منتشر کردند.
فناوری دستگاههای پوشیدنی به سرعت در حال رشد است. طبق گزارش اخیر یکی از بازاها، پیشبینی میشود فناوری و دستگاههای الکترونیکی پوشیدنی تا سال ۲۰۲۰ تقریباً ۲۵ درصد رشد داشته باشد و به رقم ۱۲ میلیارد دلار برسد. بخشی از این بازار به کامپیوترهای پوشیدنی که بر روی سر قرار میگیرند، همانند گوگل گلس تعلق دارد.
گوگل گلس که سال گذشته ارائه شد، از یک هدست تشکیل شده که همانند یک عینک روی صورت قرار میگیرد و صفحه نمایش آن در قسمت بالای چشم راست قرار گرفته است. کاربر میتواند از هر آنچه میبیند، عکس بگیرد، ویدئو تهیه کند، مسیر خود را بیابد و بسیاری از کارهای دیگر را تنها از طریق فرمان دادن به این دستگاه انجام دهد.
اما گوگل گلس چه تأثیری بر سلامت بینایی کاربر دارد؟ دکتر Ianchulev و همکارانش در این رابطه تحقیق کردند.
در ماه آوریل ۲۰۱۴، این محققان بینایی سه فرد را که چشمهایشان از بینایی معمولی برخوردار بود، مورد ارزیابی قرار دادند. این سه فرد پس از ۶۰ دقیقه استفاده از گوگل گلس مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این تست بینایی با نتایج زمانی که این افراد از عینک معمولی با همان سایز گوگل گلس و به همان مدت استفاده کرده بودند و همچنین با بینایی زمانی که هیچ عینکی نداشتند، مقایسه شد.
همچنین محققان ۱۳۲ عکس از افرادی که از گوگل گلس استفاده میکردند را نیز مورد بررسی قرار داد. این کار به منظور تشخیص موقعیت صفحه نمایش نسبت به مردمک کاربر انجام شد.
محققان دریافتند در هر سه فرد مورد آزمایش، گوگل گلس باعث ایجاد نقاط کور یا لکههای تاریک در بخش بالای سمت راست چشم راست میشود. این بدین معنی است که بخشی از دید محیطی این افراد مسدود شده بود؛ دید محیطی به دیدی گفته میشود که در فعالیتهای روزانه خود همانند رانندگی، عبور از خیابان و انجام ورزش استفاده میکنیم.
پس از تجزیه و تحلیل ۱۳۲ عکس مورد نظر، محققان متوجه شدند که گوگل گلس نزدیک محور مردمک چشم بسیاری از کاربران قرار دارد و در برخی موارد دقیقاً روی آن قرار گرفته است. محور مردمک، خطی فرضی است که از مرکز مردمک عبور کرده و بر سطح قرنیه عمود است. به گفته محققان، علت ایجاد نقاط تاریک در افراد مورد آزمایش همین مسئله است.
محققان معتقدند به دلیل تعداد کم شرکت کنندگان و عدم وجود دادههای بینایی دیگر، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا تأثیر گوگل گلس بر بینایی مشخص گردد.
پریا اقدامی