راجرز هنگام شهادت مقابل کمیته جاسوسی مجلس نمایندگان درباره خطرات سایبری گفت که حملات دیجیتال قادرند به چنین سیستمهایی نفوذ کنند و برای آشنایی با چگونگی کارکرد این شبکهها با یکدیگر، دست به عملیاتهای شناسایی بزنند.
«این موضوع باعث نگرانی ماست که این قابلیت و دسترسی، میتواند توسط کشورها، گروهها یا افراد مورد استفاده قرار گرفته و بخشهای مختلفی را از کار بیندازد.»
راجرز میگوید چین یکی از کشورهای صاحب چنین توانایی است. اما ملیتهای دیگری هم با چنین قدرتی وجود دارند. «احتمالا یکی دو کشور دیگر هم وجود دارند» البته وی با جدیت از ذکر جزئیات برای رسانههایعمومی استنکاف ورزید.
هانگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین هم در پاسخ میگوید دولت این کشور هکهای سایبری را قدغن کرده و همواره چین یکی از قربانیان چنین حملاتی از سوی آمریکا بوده است. «حکومت چین مصمم است جلوی چنین فعالیتهایی را بگیرد، البته واقعیت انکار ناپذیر است.»
این سخنان راجر در حالی صورت میگیرد که سناتورها دو روز قبل از تایید دسترسی گسترده NSA به تماسهای تلفنی ایالات متحده سر باز زدند. همچنین وکلای فعال در زمینه حفظ حریم خصوصی نیز فعالیتهای خود را در زمینه وضع قوانینی برای بازنگری در فعالیتهای نظارتی ایالات متحده شروع کردهاند.
راجرز میگوید شرکتهای مخابراتی هنوز دسترسی به تماسها را برای NSA فراهم میآورند. اما پس از افشای این برنامه توسط ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۳، سختگیریهای بیشتری در این زمینه صورت میدهند.
او میگوید سازمان متبوعش در تلاش برای وضع مجموعه جدیدی از قوانین است تا با تغییرات تکنولوژی جدید همسو بوده و حرکت رو به جلو را تضمین کند. البته به نظر وی NSA و شرکتهای مخابراتی باید اندکی صبر کنند و ببینند قوانین جدید تا چه حد دست آنها را باز میگذارد.
عباس واحدی