افراد قدکوتاه چه مزایایی دارند؟
افراد قدکوتاه مستعد ابتلا به سرطان نیستند. سرطانهای پوست، تیروئید، کلیه، سینه، روده بزرگ و راستروده به شدت با قد افراد ارتباط دارند. طبق یک تحقیق سهگانه، زنانی که قدشان ۱۷۷ سانتیمتر است، ۳۰ الی ۴۰ درصد بیشتر از زنانی که قدشان ۱۵۷ سانتیمتر است، به این نوع سرطانها مبتلا میشوند. زنان قدبلند دارای اندامهای بزرگتر و سلولهای بیشتری هستند، در نتیجه احتمال بروز جهشهایی که منجر به سرطان میشوند، بیشتر است. البته ممکن است هورمونها و عوامل مؤثر در رشد که بر قد تأثیر میگذارند، بر بروز سرطان نیز تأثیر داشته باشند.
احتمال بروز لختههای خونی در افراد قدکوتاه کمتر میشود. اگر قدتان ۱۵۷ سانتیمتر یا کمتر است و وزنی عادی یا نزدیک به عادی دارید، ۳ برابر کمتر احتمال دارد که دچار لختههای خونی شوید. در افراد قدبلند خون باید مسافت بیشتری را طی کند که باعث کاهش جریان و افزایش لخته خونی منجر به سکته میشود. اگرچه نمیتوان قد را تغییر داد؛ اما کاهش وزن در این روند مؤثر خواهد بود. احتمال بروز لخته خونی در افراد قدبلندی که وزن ایدهآلی دارند، افزایش نمییابد.
افراد قدکوتاه در سن ۹۰ سالگی نیز قوی هستند. یکی از ژنهای مربوط به عمر طولانی، مسئول قدکوتاه نیز محسوب میشود. دانشمندان کشف کردند یک جهش ژنتیکی که مانع عملکرد عوامل مؤثر در رشد مانند انسولین میشود، عمر را افزایش میدهد.
افراد قدبلند چه مزایایی دارند؟
قلب افراد قدبلند قویتر است. زنانی که قدشان ۱۷۲ سانتیمتر است، ۲۸ درصد کمتر از زنانی که قدشان ۱۶۰ سانتیمتر است دچار بیماریهای قلبی میشوند. در واقع هر ۵ سانتیمتر بلندی قد نسبت به دیگران، باعث میشود احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی نسبت به افراد دیگر ۱۴ درصد کاهش یابد.
اگرچه بلندی قد باعث نمیشود از خطر استعمال دخانیات و مصرف غذاهای کمارزش در امان باشید؛ اما نوعی محافظت ایجاد میکند. ژنهایی که مسئول کوتاهی قد هستند، باعث افزایش احتمال بالا بودن سطح کلسترول LDL یا همان کلسترول مضر نیز میشوند.
ذهن افراد قدبلند همواره قوی باقی میماند. زنی که قدش ۱۷۳ سانتیمتر است، ۵۰ درصد کمتر از زنی که قدش ۱۵۵ سانتیمتر است، احتمال دارد در اثر زوال عقل بمیرد. دانشمندان معتقدند عواملی که منجر به کوتاهی قد میشوند، مانند دوران کودکی، بیماری، استرس و تغذیه نامناسب علت اصلی ذهن قوی افراد قدبلند محسوب میشوند تا ژنها.
بارداری و زایمان زنان قدبلند راحتتر است. زنان بارداری که قدشان ۱۷۰ سانتیمتر است، ۱۸ الی ۵۹ درصد کمتر از زنانی که قدشان ۱۵۸ سانتیمتر است، دچار دیابت دوران بارداری میشوند. محققان علت این موضوع را نمیدانند؛ اما حدس میزنند ژنهای مربوط به قد بر روی میزان تحمل گلوکز تأثیر دارند. همچنین طبق یک تحقیق از تایلند، اگر قدتان ۱۵۵ سانتیمتر یا بیشتر باشد، احتمال این که مجبور شوید فرزند خود را با جراحی سزارین به دنیا بیاورید، کاهش مییابد.