مدتی است گروه انانیموس مقابله با داعش را به صورت آنلاین آغاز کرده است. این گروه بیش از ۵۰۰۰ حساب توییتر مرتبط به داعش را حذف کرده و وبسایتهای تبلیغ افراطگرایی متعلق به داعش را مورد هدف قرار داده است. یکی از محققان مؤسسه کویلیام (Quilliam Foundation) به نام راشل برایسون که متخصص پیامرسانی حکومت اسلامی است، اظهار داشته اگرچه از بین بردن این انجمنهای پیامرسانی و حسابهای توییتر بر روی سیستمهای ارتباطی داعش تأثیر میگذارد؛ اما اثرات طولانیمدت آن بسیار ناچیز هستند. حتی اگر همه سیستمهای دیجیتالی داعش توسط گروه انانیموس از بین برود، داعش به سادگی آنها را بازسازی میکند. با این حال، خوشبختانه موضوعات ارسال شده در این وبسایت، از جمله راهنمایی در مورد نحوه برنامهریزی و انجام حملات تروریستی از بین میرود.
ریسک حمله آنلاین به داعش، این است که آنها مجبور میشوند از روشهایی استفاده کنند که سختتر کشف و پیگیری میشوند. بدین طریق از حملات انانیموس و دیگران پیشگیری میکنند. در نتیجه عملیات داعش به دارک وب (به شبکهای گفته میشود که در دسترس عموم قرار نمیگیرد و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مورد استفاده قرار میگیرد) انتقال مییابد و تنها از طریق نرمافزار کامپیوتری Tor و برنامههای مشابه دیگر قابلدسترسی است. استفاده از برنامههای پیامرسانی رمزگذاری شده مانند واتساپ یا تلگرام نیز در میان اعضای داعش محبوبیت یافته است. تلگرام به تازگی ۷۸ کانال عمومی مشکوک به ترویج تروریسم را به حالت تعلیق درآورده است. با این وجود، احتمالاً چتهای خصوصی بیشماری توسط اعضای داعش استفاده میشود. برایسون این موضوع را این گونه تأیید کرد: «ما میبینیم که آنها در میان پلتفرمهای مختلف جابهجا میشوند، من فکر نمیکنم که بستن ابزارهای فعلی ارتباطات به معنای شکست این حکومت اسلامی باشد. این روش برای شکست آنها کافی نیست».
بدون در نظر گرفتن تأثیر طولانیمدت اقدامات انانیموس علیه داعش، من از تلاشهای هکرهای این گروه علیه تهدیدات تروریستی قدردانی میکنم. حتی اگر این مبارزه نتواند در فضای سایبری پیروز شود؛ اما باعث شود که داعش یک حمله کمتر انجام دهد، ارزشش را دارد.