اگر می خواهید تبلیغات خود را با انتشار رپورتاژآگهی به مرحله موثرتری ارتقا دهید، باید فوت و فن آن را بیاموزید. بهینه سازی متون وبسایت ها کمک بسیار زیادی به دیده شدن محتوای شما می کند. به همین دلیل، لازم است که اصول نگارش رپورتاژ آگهی با رویکرد سئو (SEO) را بیاموزید و رسانه ای را برای انتشار انتخاب کنید که زحمات شما را به نتیجه برساند.
بخشی از این اصول نگارش به کپی رایتینگ (copywriting) با محوریت سئو مربوط می شود. بخش دیگر آن به بهینه سازی لینک ها و تصاویر جهت محبوبیت بیشتر در موتورهای جستجو. در نهایت، اگر اقدام های خاصی توسط رسانه ناشر بر روی محتوای شما انجام بگیرد، بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
برای آن که بیشتر با اصول نگارش رپورتاژ آگهی آشنا شوید، مطالعه راهنمای تهیه رپورتاژ آگهی در سایت دستی بر ایران توصیه می شود. در اینجا، به خلاصه ای از آن مطلب می پردازیم:
تفکر اولیه و آماده سازی محتوا
پیش از نگارش باید با توجه به نیازهای راهبردی و مطابق نقشه راهی که از قبل برای کارزار تبلیغاتی تان تدارک دیده اید، ایده ای جهت محتوای متنی تان تهیه کنید. هر قدر برای این تفکر وقت بگذارید، بعدها نتیجه اش را خواهید دید.
در مرحله آماده سازی، به غیر از ایده ای که باید به صورت متنی جذاب درآید، نیازهای بصری تان نیز مشخص می شود. برای این نیازها باید تصویر، ویدیو، … تهیه کنید و از مطلوب بودن کیفیت آنها نیز اطمینان حاصل کنید.
تولید محتوای متنی با رعایت اصول نگارش رپورتاژ آگهی
ساختار متن شما باید از یک الگوی مورد قبول برای موتورهای جستجو و اکثر ناشران پیروی نماید. شما نیاز به یک عنوان و چندین تیتر و احتمالا زیرتیترهای آنها دارید تا محتوای خود را در پاراگراف های زیر آنها ساماندهی کنید. این به درک بهتر مطلب مورد نظرتان کمک شایانی می کند.
با اختصاص استایل های هدینگ (heading1, heading2, …) به متن رپورتاژ آگهی تان، ناشر را در ارائه سئوی بهتر یاری کنید. بعضی از تولیدکننده های محتوا فقط عنوان و تیترها را بولد و بزرگتر می کنند. این کافی نیست.
از پاراگراف های کوتاه، ساختارهای برشمردنی (بولت و عدد)، پررنگ سازی چند کلمه اصلی و مرتبط (در حد تعادل) و … در متن تان استفاده کنید.
در پایان متن، دعوت به اقدام (Call to Action) را فراموش نکنید. هر اندازه هم که متن شما منطبق بر اصول نگارش رپورتاژ آگهی باشد و بازدیدکننده سایت ناشر از آن لذت ببرد، تا او را با یک لینک حساب شده، به یکی از صفحات سایت خودتان هدایت نکنید، نتیجه مطلوب تان را به دست نمی آورید. به قول معروف، تا تنور داغ است، باید نان را بچسبانید!
اطلاعات تکمیلی رپورتاژآگهی
شما باید از یک رسانه با ویژگی های خوب و مطلوب اقدام به خرید رپورتاژ آگهی کنید! با وجود این، رعایت موارد بالا بدون ارسال اطلاعات تکمیلی به ناشر کفایت نمی کند! این اطلاعات عبارتند از:
- عنوان رپورتاژ آگهی
- متن خلاصه (meta description)
- عبارت کلیدی
- فایل های کوچک شده (minified) داخل متن با برچسب های جایگزین هر کدام
- زمان انتشار
اگر ناشر سوال دیگری پرسیده یا راهنمایی های خاصی کرده است، آنها را نیز در نظر بگیرید.
ملاحظات ویژه برای رپورتاژآگهی های انگلیسی
برخی از سایت های ایرانی بخش های انگلیسی دارند یا آن که فقط به این زبان منتشر می شوند. به همین دلیل، برای تولید یک رپورتاژ آگهی مناسب، علاوه بر رعایت اصول نگارش رپورتاژ آگهی، لازم است نویسنده ای را انتخاب کنید که تسلط بسیار بالایی نسبت به زبان انگلیسی و سبک نگارش داشته باشد.
این را در نظر داشته باشید که ممکن است افرادی متبحر در زبان انگلیسی یا حتا بومیان زبان (native speakers) خواننده متن شما باشند. کیفیت بالای متن شما می تواند عامل بسیار جذابی برای خوانندگان تان باشد. همینطور کیفیت پایین نیز می تواند دافعه ای بسیار قوی برای تمامی زحمات شما تلقی گردد.
اگر به دنبال سایتی هستید که کلیه موارد فوق و حتا بیشتر از آن را در انتشار محتوای شما مد نظر قرار دهد، سایت دستی بر ایران را برای انتشار رپورتاژ آگهی های فارسی و بخش انگلیسی آن (Destination Iran) را برای انتشار رپورتاژآگهی انگلیسی در نظر داشته باشید!
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد