طبق تحقیق این شرکت که Lookout نام دارد، بدافزارهای اندروید در سال گذشته باهوشتر و رایجتر شدهاند. طبق گزارش این شرکت، ۷ درصد صاحبان دستگاههای اندرویدی در آمریکا در سال ۲۰۱۴ با بدافزار دستگاه همراه مواجه شدهاند. این میزان نسبت به سال ۲۰۱۳، ۷۵ درصد افزایش یافته است.
باجافزار یا Ransomware در سال ۲۰۱۴ بیش از دیگر بدافزارها رواج داشت. باجافزارها گونهای از بدافزارها هستند که دسترسی به سیستم را محدود میکنند و ایجادکننده آنها، برای برداشتن محدودیت درخواست باج میکند. این باج معمولاً به صورت بیتکوین پرداخت میشود.
باجافزارها برای اولین بار در دهه ۱۹۸۰ پدیدار شدند؛ اما طی چند سال اخیر مجدداً رواج یافتهاند. این باجافزارها هم بر روی دستگاههای اندرویدی و هم بر روی کامپیوترها و سیستمهای مک وجود دارند. طبق گفته شرکت Lookout، ۷۵ درصد افزایش بدافزارهای اندروید به دلیل گسترش موفقیتآمیز کمپینهای باجافزارهای دستگاههای همراه مانند ScarePakage، ScareMeNot، ColdBrother و Koler اتفاق افتاده است.
مجرمین سایبری و توسعهدهندگان دیگر بدافزارها با روشهای قدیمی راضی نشدند و در سال ۲۰۱۴، خلاقیت زیادی به کار گرفتهاند.
در گزارش این شرکت این گونه آمده است: «طبق مشاهدات شرکت Lookout در سال ۲۰۱۴، یکی از اولین نمونههای مهاجمان سعی داشت از دستگاههای همراه موردنظر برای استخراج رمزنگاری استفاده کنند».
همچنین این شرکت آگهیافزارها یا Adware را نیز موردبررسی قرار داد. آگهیافزار، نرمافزاری است که تبلیغات قطعکننده یا تبلیغاتی که اطلاعات شخصی زیادی را جمعآوری میکند، پخش میکند. همچنین Chargeware نیز موردبررسی قرار گرفت. Chargeware نرمافزاری است که افراد را فریب میدهد تا در اشتراکهای پولی ثبتنام کنند یا کارهایی انجام دهند که در قبالش هزینهای دریافت میشود.
در سال ۲۰۱۴، Chargeware بیشتر در اروپا و آمریکا رواج داشت. میزان آلودگی دستگاههای همراه به این بدافزار در فرانسه ۹ درصد و در بریتانیا ۱۱ است. با این حال در آسیا تنها ۴ درصد دستگاههای اندرویدی به این بدافزار آلوده شدند.
آمار فرانسه و بریتانیا نشان میدهند که میزان آلودگی دستگاههای اندرویدی به این بدافزار نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهش یافته است؛ اما در سال ۲۰۱۴ میزان آلودگی دستگاههای اندرویدی به این بدافزار در آلمان از ۲ درصد به ۷ درصد رسیده و افزایش داشته است. علت این افزایش بیشتر به دلیل کمپین موفقیتآمیز SMSCapers بوده است که طی آن قربانیان یک سری اپلیکیشنهای خاص دانلود کرده بودند که باعث پرداخت هزینهای نامشخص شده بود.
با این حال در گزارش این شرکت تنها خبرهای بد وجود ندارد. شرکت Lookout متوجه شد که آگهیافزارهای دستگاههای همراه در سال ۲۰۱۴ به شدت کاهش یافته و دیگر یک تهدید غالب برای دستگاههای همراه اندرویدی محسوب نمیشود. این شرکت این کاهش را مدیون شرکت گوگل میداند. شرکت گوگل در اواخر سال ۲۰۱۳ سیاستهای فروشگاه اپلیکیشن خود را افزایش داد و آگهیافزارهای اپلیکیشنهای فروشگاه خود را به شدت محدود کرد.
گزارش این شرکت بر مبنای تجزیهوتحلیل کاربران نرمافزاری خود بوده است. این شرکت بیش از ۶۰ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد.