پس از چند ماه بحث و مذاکره برای خرید هواپیمای مسافربری از شرکت بوئینگ، روز یکشنبه ۳۰ خرداد (۱۹ ژوئن) علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران اعلام کرد که توافق کتبی بین دو طرف امضا شده است.
روزنامه ایران در یک مصاحبه اختصاصی با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ضمن اعلام این خبر نوشت که تعداد هواپیماهایی که در توافق ذکر شده ۱۰۰ فروند است که قرار است از طریق فاینانس در اختیار ایران قرار بگیرد.
پیشتر یک روزنامه محلی در آمریکا ارزش توافق ایران با بوئینگ را حدود ۲۵ میلیارد دلار برآورد کرده بود. عابدزاده اما درباره رقم توافق چیزی نگفته و اظهار داشته که جزئیات پس از مذاکرات بیشتر اعلام خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت بوئینگ درخواست رسمی خود برای دریافت مجوز فروش هواپیما به ایران را به وزارت خزانهداری آمریکا ارسال کرده و منتظر مجوز است و پس از دریافت مجوز، قرارداد خرید بوئینگ امضا خواهد شد.
عابدزاده از ارائه یک جدول زمانبندی برای خرید بوئینگ خودداری کرده و گفته است: «ایران در زمینه انعقاد این قرارداد هیچ عجلهای به خرج نمیدهد و از آنجا که آمریکا همواره از فرسودگی ناوگان هوایی ایران به عنوان یک اهرم فشار استفاده کرده است، ایران در زمینه این مذاکرات کاملاً احتیاط به خرج میدهد.»
به گفته او از میان ۲۵۰ فروند هواپیمای ناوگان هوایی ایران، ۲۳۰ فروند آن نیازمند جایگزینی است.
توافق کتبی میان ایران و فرانسه برای خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس نیز امضا شده اما عقد قرارداد نهایی منوط به اجازه خزانهداری آمریکاست چرا که دولت آمریکا فروش قطعات هواپیما به ایران را در زمان تحریم ممنوع کرده بود. این محدودیت در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برداشته شد.
اعتراض دو نماینده کنگره آمریکا به شرکت بوئینگ
همزمان با مذاکرت میان ایران و شرکت بوئینگ برای خرید هواپیما، دو نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامهای به این شرکت خواستار توقف فروش هواپیما به ایران به دلیل "پیامدهای منفی برای امنیت ملی آمریکا" شدهاند.
جب هنسارلینگ، رئیس کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا و پیتر راسکم، عضو کمیته راه و ترابری این مجلس در نامه خود خطاب به رئیس بوئینگ نوشتهاند: «ما به طور جدی مخالف فروش محصولات قابل تبدیل به ابزار نظامی به کشور اصلی حامی تروریسم هستیم.»
به گفته این دو نماینده جمهوریخواه، ایران از ناوگان حمل و نقل هوایی خود برای ارسال سلاح به سوریه و لبنان به منظور کمک به بشار اسد و حماس و حزبالله استفاده میکند؛ افراد و جناحهایی که به گفته این دو نماینده "دستشان به خون آمریکاییها آلوده است".
این دو نماینده از بوئینگ خواستهاند تا پایان ماه ژوئن (حدود ۱۰ روز دیگر) به ۱۰ سوالی که در نامه خود مطرح کردهاند پاسخ گوید.
شرکت بوئینگ نیز طی بیانیهای اعلام کرده که بدون اجازه دولت آمریکا به ایران هواپیما نخواهد فروخت. به گفته این شرکت، مقامات بوئینگ در حال مذاکره در این باره با دولت آمریکا هستند.
0 نظر
10 سوال احتمالی : 1.آیا کالای فروش هواپیما است؟ جواب: بله /2.آیا می تواند پرواز کند؟ جواب: مسلما /3.نیازی به سوال های دیگر نیست…./ بدین وسیله به نمایندگی دولت آمریکا (دولتی که دستش از خون پاک است) اعلام میدارم که شرکت بوئینگ حق فروش هیچ کالایی به ایران از قییل مینی بوس را هم ندارد(برجام هم دیگه جوک تکراری شده)