با یکبار در دست گرفتن کنترل دیافراگم لنز دوربین و انتخاب محل صحیح برای فوکوس ، می توانید چشمان بیننده تان را به قاب بدوزید.با تسلط یافتن به هنر استفاده از گشودگیهای مختلف دیافراگم می توانید بخوبی روی بخشی که می خواهید توجه بیننده را به آن جلب کنید ، فوکوس نمایید. در ادامه مطلب توضیحات بیشتری در این مورد خواهید خواند.
با یکبار در دست گرفتن کنترل دیافراگم لنز دوربین و انتخاب محل صحیح برای فوکوس ، می توانید چشمان بیننده تان را به قاب بدوزید.
گشودگی دیافراگم میزان عمق میدان را کنترل می کند .عمق میدان ناحیه ای را در بر می گیرد که در جلو وپشت سوژه قرار دارد و با جزئیات خوب و واضح ثبت می گردد. هرچه گشودگی دیافراگم کمتر باشد ، عمق میدان بیشتر خواهد شد. می توان از این ترفند برای به حداکثر رساندن عمق میدان در ثبت مناظر یا تصاویر ماکرو بهره گرفت.
هرچه گشودگی دیافراگم بیشتر باشد ، با عمق میدان باریک تری در عکس روبرو خواهید شد. می توان از این مقادیر برای تار کردن پس زمینه هایی که توجه ها را از سوژه بر می گردانند استفاده کرد. فوکوس و کنترل دیافراگم کاملا به هم مرتبط است.
اگر از گشودگی های بالای دیافراگم استفاده می کنید و می خواهید بخشی از تصویر واضح باشد ، باید فوکوس را به صورت ناحیه ای انجام دهید در غیر اینصورت کل تصویر کمی محوشده به نظر خواهد رسید. این نکته مخصوصا در مورد عکس هایی که از فواصل نزدیک ثبت می گردند ، جایی که عمق میدان حتی با کوچکترین گشودگی های دیافراگم هم حدود چند میلی متر محدود می شود ، اهمیت خاصی پیدا می کند.
گرچه از این مورد هم می توانید بعنوان یک مزیت بهره بگیرید. فوکوس انتخابی ، به صورتی که یک سوژه را به صورت واضح در بین دو لایه تارشده قرار دهید می تواند توجهات را به خود جلب نماید. برای اینکه این کار را به صورتی موثر صورت دهید باید از لنزهای تله فوتو استفاده کنید که کل عکس را فشرده تر می کند و پیش زمینه و پس زمینه کمی محو به نظر خواهند رسید و عکس تان لایه لایه به نظر خواهد آمد.
مهارتهای عکاسی : نمای بهتری بیابید
گشودگی های بالای دیافراگم برای محو کردن پس زمینه بسیار موثر هستند اما اگر عناصر پس زمینه فاصله زیادی از سوژه اصلی نداشته باشند ، این ترفند موثر نخواهد افتاد.
تصویر نخست شکوفه ای را نشان می دهد که با درختی در پس زمینه آن ثبت شده است.نتیجه روشن است ، پس زمینه به دلیل نزدیک بودن بیش از حد به شکوفه بخوبی از فوکوس خارج نگشته است.
تصویر دوم با حرکت دادن سه پایه حدود یک فوت به کناره ها گرفته شده است بنابراین درخت در این تصویر پیدا نیست. نتیجه این بار بسیار بهتر است و پس زمینه تیره تر از دفعه قبل ثبت شده است.
همیشه پس زمینه را در نظر داشته باشید و اگر از هر تنظیماتی غیر از گشودگی دیافراگم بالا استفاده می کنید ، از کلید پیش نمایش عمق میدان استفاده نمایید.
ایجاد لایهها
در این جا دو عکس با تنظیمات یکسان ثبت شده اند اما نقاط فوکوس آنها با همدیگر متفاوت بوده است بنابراین با دو نتیجه متفاوت روبرو شده ایم.
تصویر بالا با تار کردن توام پس زمینه و پیش زمینه جلوه لایه ای را بخوبی نمایش می دهد .گرچه برگ هایی که در پس زمینه وجود داشته اند ، تا حدودی در محدوده فوکوس قرار گرفته اند.
تصویر زیر با در نظر گرفتن گل موجود در پیش زمینه در ناحیه فوکوس بهتر به نظر می رسد.