استفاده از این ایده در تورنتو سال ۲۰۱۲ شکست خورد؛ در حالی که تعداد انگشت شماری از بخشهای کوچکتر در این مورد موفق بودهاند.
«دنیس کودر»، شهردار مونترال از این روش تعریف کرد و گفت احتمالاً طی رایزنیهای عمومی از این وضعیت درک بهتری پیدا خواهیم کرد.
وی همچنین گفت: «ما باید جهانی فکر و محلی عملی کنیم. این یکی از آن مسائلی است که به دلیل تأثیر زیاد بر سیاره ما باید نگاهی دقیقتری بیندازیم.»
در حال حاضر استفاده از کیسههای پلاستیکی به دلیل برپایی کمپینهای آگاه سازی عمومی در کبک حدود پنج درصد کاهش یافته است. حدود یک میلیارد کیسه در عرض یک سال توسط ساکنان کبک استفاده میشود.
کودر دربارهی این تصمیم گیری گفت: «من در شرکت خود در مورد این بحث مصمم هستم اما اینکه آیا باید کاملا استفاده از آنها را ممنوع کرد یا راه حل بهتری استفاده کنیم مایل به شنیدن نظرات دیگری هستم.»
«پیر دوبوا»، مشاور توسعه پایدار با انجمن صنعت پلاستیک کانادا، گفت که مشاوران پذیرای پیشنهادات مخالفان این ایده هستند؛ چراکه ما فکر میکنیم ممنوعیت احتمالا بدترین راه برای حل مشکلات زیست محیطی است.
وی همچنین گفت ممنوعیت استفاده از کیسههای پلاستیکی مشکلات دیگری ایجاد میکند.
آمارها نشان میدهد حدود ۵۹ درصد از ساکنان کبک حداقل یک یا دو بار از کیسههای خرید استفاده مجدد و بیش از یک سوم آنها را بازیافت میکنند و حدود هفت درصد آنها را در سطل زباله میاندازند.
این ممنوعیت در شهرهای مختلف آمریکا از جمله کالیفرنیا، لسآنجلس و سان فرانسیسکو، شیکاگو، سیاتل و آستین وجود دارد.
«ناتالی سنت پیر»، معاون رئیس شورای خرده فروشی در کانادا در این باره گفت: «کیسههای پلاستیکی مورد استفاده در فروشگاهها قابل بازیافت هستند و شهرها باید روی دفع زباله به جای ممنوعیت تمرکز کنند.»
کودر نیز در ادامه گفت که شهرها باید برای ایجاد برنامه و سیاستهای جدید دفع زباله تمرکز کنند. او میگوید زمانی که این طرحها در مونترال اجرایی شود باعث میگردد که سایر شهرهای همسایه و حومه نیز برنامهها را دنبال کنند.
قرار است اواخر امسال مشاوران بحث دربارهی استفاده و گسترش این ایده در سایر شهرها صحبت کنند.