وقتی این روزها، دوستانم از من میپرسند که چه تبلتی بخرم، سریعاً Tab S3 سامسونگ را به آنها میکنم و به جرأت میگویم که این بهترین تبلت اندرویدی موجود در بازار است. اگر شما هم میخواهید یک تبلت اندرویدی بخرید، این تبلت را به شما پیشنهاد میکنم، البته اگر بخواهید کمی برای آن هزینه کنید.
غالب افرادی که از Tab S2 استفاده کردهاند، بسیار از آن راضیاند. اکنون Tab S3 با ساختاری بسیار مشابه با Tab S2 ولی همراه با قابلیتهای بیشتری از جمله دارا بودن قلم، کیبرد، قاب شیشهای و صفحه HDR روانه بازار شده است.
این تبلت به دلیل داشتن مشخصات فنی تقریباً مشابهی با iPad Pro اپل و همچنین به همراه داشتن ظرافت و زیبای گلکسی S7، به راحتی میتواند با این تبلت اپل رقابت کند.
از جمله بزرگترین مزایای Tab S3، کیبرد و قلم آن است که این تبلت را به مجموعهای مدیریتی و همچنین همراه مناسبی برای سفرها تبدیل کرده است. این دو قابلیت تمایز ویژهای را برای این تبلت رقمزدهاند.
از جمله دیگر مزایای Tab S3، صفحه HDR آن است که آن را به اولین تبلت دارای صفحه HDR تبدیل کرده است. اگر چه هنوز ویدیوهای زیادی برای این نوع صفحه وجود ندارند، با این حال، به زودی میتوان شاهد رشد محتوی برای آن بود. البته لازم به ذکر است که G6 الجی نیز در حال حاضر از این قابلیت پشتیبانی میکند.
با این وجود Tab S3 قیمت بالاتری نسبت به Tab S2 دارد. همچنین کیبرد آن باید به صورت جداگانه خریداری شود. ولی در مجموع با توجه به قیمت ۵۹۹ دلاریش، میتوان آن را از نظر قیمتی در دسته لپتاپهای ارزان قیمت قرار داد.
قیمت گلکسی Tab S3
همانطور که گفته شد، قیمت پایه این تبلت ۵۹۹ دلار است، که دقیقاً قیمتی مشابه با iPad Pro 9.7 دارد. البته لازم به ذکر است که این قیمت بدون در نظر گرفتن قیمت کیبرد و همچنین برای مدل بدون سیم کارت آن است. مدل سیم کارت خور آن نیز با قیمتی کمی بالاتر موجود است.
یکی از مزایای قیمتی Tab S3 نسبت به iPad Pro، وجود قلم در بستهبندی آن است که ۹۹ دلار شما را جلو میاندازد. در ضمن قلم سامسونگ دارای مزایای ویژهای نیز هست که در بخش مربوطه به آن خواهیم پرداخت.
و البته نوبت به قیمت بخش جذاب این تبلت یعنی کیبرد آن رسیده است. قیمت این کیبرد ۱۲۹ دلار است که میتوان در صورت نیاز جداگانه خریداری شود. کیبرد آن نیز مانند قلمش، دارای قابلیتهای جالبی است که آنها را نیز بررسی خواهیم کرد.
طراحی
اصلاً جای تعجب ندارد اگر که در نگاه اول Tab S3، را با Tab S2 اشتباه بگیرید. چرا که ظاهر آن از جلو تفاوت چندانی با این نسل قبلی خود ندارد. شاید تنها بتوان به تفاوت جزئی در بخش بلندگوهایش و فاصله بین سوکتهای شارژر و هندزفری آن اشاره کرد. البته جای اتصال به کیبرد، میتواند به راحتی آن را متمایز کند.
اما تفاوت عمدهای که میتوان در رابطه با بدنه این تبلت به آن اشاره کرد، بدنه تماماً شیشهای آن است که در رنگهای نقرهای و مشکی ارائه میشود. این تغییر، ارتقاء خوبی نسبت به مدل قبلی محسوب میشود. چرا که اولاً در دست گرفتن قاب شیشهای حس بهتری منتقل میکند، و مهمتر از آن این که، لازم نیست هر لحظه به فکر تمیز کردن آن باشید. وااای، این مزیت برای خود من که بسیار مهم است.
اما از نظر ابعاد و وزن باید گفت که نسبت به Tab S2 سنگینتر و ضخیمتر است. البته این بدان معنا نیست که قرار است از کتوکول بیفتید. تفاوت وزن آنها تنها ۳۰ گرم است و این میزان برای من اصلاً قابل تشخیص نبود. اما برای افرادی که به اعداد علاقه دارند، وزن Tab S3 429 گرم، و ابعاد آن ۶×۱۶۹×۲۳۷٫۳ میلیمتر است. البته Tab S3 نسبت به iPad Pro مقدار بسیار ناچیزی سبکتر و نازکتر است، و البته بازهم برای کسانی که علاقه دارند مو را از ماست بیرون بکشند باید بگویم که Tab S3 نسبت به iPad Pro، ۸ گرم سبکتر و یکدهم میلیمتر نازکتر است. واااای چه تفاوتی!!!
دکمههای خانه، برگشت و برنامههای اخیر، نسبت به Tab S2 هیچ تغییر نکردهاند، و بر سر جای خود در پایین و وسط آن قرار گرفتهاند. دکمه خانه همچنان به صورت فیزیکی و دارای سنسور اثر انگشت است، و دو دکمه دیگر نیز به صورت خازنی باقی ماندهاند.
صفحه HDR
بله درست است صفحه HDR. همان طور که گفته شد، Tab S3 اولین تبلت دارای صفحه HDR است. اما صفحه HDR چیست؟ رزولوشن HDR برابر با ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل است. بله درست است، این همان رزولوشن Quad HD است. اما تفاوت HDR در دارا بودن نسبت کنتراست و سطح نوری بالاتر آن است. همین تفاوت به تنهایی حس بسیار بهتری را به خصوص در زمان مشاهده فیلمهای تاریکتر، منتقل میکند.
شاید برای برخی افراد رزولوشن بالاتر مورد توجه باشد اما جا دارد به این افراد بگویم که رزولوشن بالاتر برای صفحههای کوچک، به اندازه مزایایی که HDR به همراه دارد تأثیرگذار نیست. بله، برای صفحات تلویزیونی بزرگ هرچه رزولوشن بالاتر برود، کیفیت بهتری خواهیم داشت، اما در صفحههای کوچک با توجه به تراکم زیاد پیکسلی، این افزایش پیسکل چندان تأثیرگذار نخواهد بود.
Tab S3 از استاندارد HDR10 پشتیبانی میکند، اما همانطور که گفته شد، در حال حاضر فیلمها و محتویات چندانی برای آن ساخته نشده است. همین موضوع نیز ممکن است باعث شود، برخی خریداران از این قابلیت چشمپوشی کنند. اما افرادی که حاضرند برای آن پول خرج کنند، میتوانند مطمئن باشند که جز اولین افرادی خواهند بود که میتوانند فیلمهای HDR را ببینند و از آنها لذت ببرند.
بلندگوهای چهارگانه
اما در اینجا قابلیتی را ذکر میکنیم که تا این لحظه کمتر به آن توجه کردیم: بلندگوهای چهارگانه. این قابلیت تمایز چشمگیری را نسبت به Tab S2 در صدای آن ایجاد کرده است. ترکیب صدای بلندتر و قابلیت استریویی که توسط این بلندگوهای چهارگانه ایجاد شده است، برای افرادی که توجه خاصی به صداها دارند بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
یکی از جالبترین امکاناتی که برای صدای این تبلت در نظر گرفته شده است این است که با چرخاندن آن، صدا نیز میچرخد!!! وااااووو. یعنی در واقع صدا همیشه هماهنگ با جهت تصویر خواهد بود و میتوانید صدای ویدیوها را به صورت استریو و مطابق با تصویر بشنوید. جذاب است، نه؟؟؟
البته بازهم نمیتوان بیس چندانی را از آنها انتظار داشت و برای شنیدن بیس مناسب نیاز به هندزفری مناسبی دارید. و البته خبر خوب آن است که جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری همچنان به قوت خود باقی است.
قلم
قلم Tab S3 یکی از بهترین قلمهایی است که من تا به امروز دیدهام. حالت فیزیکی آن اولین قدم برای متمایز بودن آن است. این قلم ۹٫۴ میلیمتری در مقایسه با بسیاری از قلمهای موجود، ضخامت بیشتری دارد، که نه تنها باعث میشود راهتر در دست قرار بگیرد، بلکه باعث میشود دست خط بهتری را نیز از خود به نمایش بگذارید. البته نوک آن همچنان ۰٫۷ میلیمتر ضخامت دارد که ضخامت مناسبی است.
بهعلاوه دو جهت این قلم کمی صافتر است که باعث میشود هم قلم راهتر در دست قرار بگیرد و هم وقتی آن را بر روی میز قرار میدهید، از روی آن قل نخورد.
اما این قلم مزایای دیگری نیز دارد: اول آنکه نیازی به شارژ شدن ندارد. دوما میتوان از تمام جهات نوک قلم به صورت کامل استفاده کرد که این کار آن را برای سایه زنی مناسب کرده است. و سوم آن که میتواند سطوح فشاری زیادی را حس کند، به نحوی که چهار برابر بیشتر از سطوح فشاری قلم اپل را حس میکند.
بعلاوه هم گیرهای جهت قرار دادن آن در جیب و هم دکمهای که مربوط به Air Command است بر روی آن قرار گرفته است. با فشردن این دکمه لیست مربوط به Air Command که شامل برنامههای یادداشت، انتخاب هوشمند، نوشتن بر روی صفحه و سه برنامه جدید یعنی ترجمه، ذرهبین و مرور سریع است، باز میشود.
اما در رابطه با این قلم یک نکته وجود دارد و آن این است که اگر کیبرد مربوط به تبلت را خریداری نکنید، جایی برای قرار گرفتن قلم بر روی تبلت وجود نخواهد داشت، چرا که محل قرارگیری آن بر روی کیبرد طراحی شده است. که البته این امری منطقیست، چرا که قلمی به آن ضخامت را نمیتواند در هیچ جایی از آن تبلت باریک جای داد.
کیبرد
ابزار ارزشمند دیگری که برای Tab S3 طراحی شده است، کیبرد قابل اتصال به آن است. همانطور که بارها گفتیم، این ابزار جانبی را باید به صورت جداگانه و با پرداخت هزینه ۱۲۹ دلاری خریداری کنید. افرادی که کارهای تایپی زیادی دارند به شدت قدر وجود این کیبرد را خواهند دانست.
این کیبرد دارای طراحی زیبایی است و برای اتصال به تبلت نیاز به اتصال بلوتوثی یا کابلی ندارد، بلکه از طریق کانکتورهای آهنربایی تعبیه شده بر روی آن، به تبلت متصل میگردد. این روش اتصال بسیار کارآمد و جذاب است، اما تنها نقطه ضعف آن این است که این آهنرباها چندان قوی نیستند و در صورتی که بخواهید تبلت را بلند کنید، احتمال جدا شدن کیبرد وجود دارد.
این کیربد قابلیت جالب دیگری نیز دارد و آن هم عمل کردن آن به عنوان قاب محافظ تبلت است. این کیبرد دارای قابی پلاستیکی است که هر دو طرف تبلت را میپوشاند و از آسیب دیدن بدنه شیشهای آن جلوگیری میکند.
قابلیت جالب دیگر این کیبرد آن است که، نیاز به شارژ شدن ندارد!! بله درست است، نیاز به شارژ شدن ندارد. خود من وقتی از کیبردهای خارجی برای تبلت استفاده میکنم، همیشه دغدغه شارژ کردن کیبرد را دارم، اما با این کیبرد؟ دیگر مشکلی نیست. هوووراااا!!!
اما طراحان این کیبرد نکاتی را فراموش کردهاند. اول آنکه دکمه خانه و سنسور اثر انگشت بر روی آن تعبیه نشده است و این بدان معناست که برای باز گردن قفل تبلت همان آش است و همان کاسه. فقط مراقب باشید که موقع استفاده از دکمه خانه دستتان به وسایل روی میز نخورد. دوم آن که قاب پلاستیکی آن موقع بسته شدن، قفل هوشمند ندارد. آخر چرا؟؟! پس قبل از بستن قاب آن لازم است خودتان دکمه قفل شدن را فشار دهید.
روی هم رفته من Tab S3 را به عنوان بهترین تبلت اندرویدی حال حاضر به شما پیشنهاد میکنم. امیدوارم هنگام استفاده از آن فوتوفن را به خاطر داشته باشید 😉