ورزش کردن بیشتر از طریق تغییر سفتی رگهای خونی، فشارخون را کاهش میدهد. بدین طریق جریان خون آزادانهتر حرکت میکند. این شرایط در حین یا بلافاصله بعد از ورزش کردن اتفاق میافتد؛ به عبارت دیگر، درست بعد از اتمام ورزش، تأثیر ورزش کردن بر روی فشارخون مشاهده میشود.
در نتیجه، بهترین راه برای مقابله با فشارخون بالا، این است که ورزش روزانه را به چند بخش تقسیم کنید و هر بار چند ورزش کوچک انجام دهید. طبق یک تحقیق که در سال ۲۰۱۲ انجام شده، ۳ بار پیادهروی ۱۰ دقیقهای در طول روز از افزایش ناگهانی فشارخون جلوگیری میکند. این روش مؤثرتر از یکبار پیادهروی ۳۰ دقیقهای در روز خواهد بود. حتی اگر نمیتوانید روزانه ۱۰ دقیقه پیادهروی کنید، سعی کنید بیشتر سرپا بایستید. در یک تحقیق دیگر که در ماه اوت منتشر شده، از داوطلبانی که اضافهوزن و مشکلات فشارخون داشتند، خواسته شد طی ۸ ساعت کار روزانه به صورت مستمر بنشینند. در این مدت فشارخون این افراد تحت نظارت قرار داشت. نتایج ارزیابی فشارخون این افراد، سالم محسوب نمیشد.
اما زمانی که یک روز کاری دیگر، این افراد هر ساعت حداقل ۱۰ دقیقه ایستادند، سطح فشارخونشان به میزان زیادی بهبود یافت.
زمانی که افراد شرکتکننده در روزهای کاری دیگر، هر ساعت حداقل ۱۰ دقیقه با سرعت یک مایل در ساعت از میزکارهای مجهز به تردمیل استفاده کردند یا با استفاده از پدالهای زیر میز، ورزش دوچرخه را انجام دادند، نتایج نهایی بهتر هم شد.
ظاهراً شدت ورزش نقش مهمی در کنترل فشارخون ندارد. آنچه اهمیت دارد، تحرک است. در نتیجه چند بار در روز قدم بزنید یا دفعات بیشتری بلند شوید و بایستید تا سطح فشارخونتان سالمتر شود.