نمودار بالا جدول ردهبندی ۵ سال اخیر سایت لپ تاپ مگ را نشان میدهد. همان طور که میبینید برندهای مختلف تغییراتی را در سال ۲۰۱۵ داشته اند. مانند اچپی و دل که توانستهاند دوباره خود را بالا بکشند و دیگرانی مانند ایسوس و لنوو سقوط ۴ پلهای را تجربه کردهاند. شاید بتوان مهمترین دلیل این سقوط را مبهم بودن شیوه و میزان پشتیبانیهای فنی و تکنولوژی این شرکتها دانست و اینکه بر روی لپتاپهایشان از تبلیغافزار و نفخافزارهای بعضا خطرناکی بهره بردهاند.
رتبه اول: اپل
رتبه دوم: دل
رتبه سوم: اچپی
سقوطها
در این میان برخی برندها هم با سقوط روبرو شده اند. سه جایگاه پایین جدول امسال در تصرف ایسوس (۴ پله سقوط)، توشیبا (یک پله سقوط) و ایسر (یک پله سقوط) است. شاید بی جا نباشد که ایسوس را سلطان سقوط کیفیت در یکسال گذشته بدانیم.
رده بندی چگونه انجام میشود؟
امتیاز یک برند به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد، از قابلیت شرکت در حل مشکلات شما تا طراحی و استفاده راحت از محصولاتشان. در رده بندی امسال هم مجله لپتاب به سراغ محصولاتی رفته که از ۳۱ ژانویه ۲۰۱۴ تا ۳۱ ژانویه ۲۰۱۵ روانه بازار شده آند.
در گروه امتیازی نقد و بررسی، امتیازات بر اساس کارایی و جوایزی هستند که محصول به دست آورده است.برای مثال اینکه یک لپتاپ رتبه چهار ستاره را در بررسی به دست آورده، در جدول امتیازات هم ۴ نمره کسب میکند. برند بابت هر نقد و بررسی کمتر از سه ستاره، یک امتیاز منفی میگیرد و بابت هر انتخاب به عنوان برگزیده سردبیر یک امتیاز مثبت کسب میکند. آنگاه تمام امتیازات این بخش به میانگین نمره برند افزوده میشوند. برندی که بیشترین امتیاز این بخش را به دست آورده باشد، نمره ۲۰ را کسب میکند. و بقیه هم به نسبت نمره برند برنده در این بخش، روی نمودار نمره خود را کسب میکنند.
در زمینه پشتیبانی فنی و تکنولوژی هم بر اساس رتبههای کسب شده توسط برندها، نمرهای به آنها تعلق میگیرد. امتیاز A+ برای یک برند نمره ۲۰ را به ارمغان میآورد و امتیاز F باعث میشود که در این بخش نمره ۰ را در کارنامهاش داشته باشد. به همین نسبت امتیازهای B– و B و B+ هم نمرات مرتبط با خودشان را دارند.
طراحی یکی از مهمترین بخشهایی است که بیشترین کاربرد را برای مصرف کنندگان دارد. لذا محصولات تمامی برندها از نظر زیبایی شناختی طراحی، مواد انتخاب شده و همچنین دوام آنها مورد بررسی قرار میگیرند و برترین آنها نمره ۱۵ را کسب میکند.
علاوه بر این امتیازات هر برند در بنچمارکهای صنعتی و عملکردهای بلند مدت برای کیبورد، تاچپدها، نمایشگر و صدا مورد بررسی قرار میگیرند. برای مثال برندها در این دسته از نظر وضوح رنگ نمایشگر، دقت آن و البته امتیاز بیشترین کیفیت صدا سنجیده میشوند. همچنین هر برند از نظر تجربه کارآیی و عملکرد کلی که نیاز عموم مشتریان است مورد آزمون قرار میگیرد.
در گروه ابداعات و اختراعات هم برای نمره دهی هر برند به این توجه میشود که کارخانه تولید کننده تا چه حد به تکنولوژیهای تازه روی خوش نشان داده و کدامیک با موفقیت و اشتیاق جدیدترین فناوریها را در آغوش کشیده است. در گروه ارزشمندی و سهولت انتخاب هم به این توجه میشود که مصرف کننده تا چه حد می تواند به راحتی مدلهای مختلف یک برند را انتخاب کند و اینکه آیا آنها با قیمت مناسبی در اختیار همه خریداران قرار دارند. در دسته نرمافزار هم در کنار اینکه برند چه نرمافزارهای مفیدی را به صورت پیش فرض در اختیار خریدار قرار میدهد، به این نکته هم توجه فراوانی شده که چگونه یک برند از نفخافزارها و تبلیغافزارها دوری می کند و تا چه اندازه این نرمافزارها ممکن است خطرناک باشند.
با همه این تفاسیر، پیشنهاد شما برای خرید لپتاپ چیست و کدام برند را پیشنهاد میکنید؟