گودال عمیق کرمادک با ارتفاع ٣٢٩۶٣ فوت (١٠٠۴٧ متر) با فاصلهای دور از ساحل نیوزیلند در اقیانوس آرام واقع شده است. بنا به تحقیقات صورت گرفته و نیز بیانیه بنیاد ملی علوم، ورود جریان آب از قطب جنوب به درون این گودال، آن را تبدیل به یکی از سردترین درههای اقیانوسی بر روی زمین کرده است.
این تیم تحقیقاتی با استفاده از وسایل نقلیه کنترل شده از راه دور و توسط سازمانهایی از جمله بنیاد ملی علوم و دانشگاه آبردین اسکاتلند، با جمع آوری DNA موجود در عمق اقیانوس و بررسی آن در مرحله اول، به دنبال کشف زندگی در زیستگاه اعماق اقیانوس هستند، در مرحله بعد به مقایسه زندگی در گودال عمیق اقیانوس و زندگی در بستر دریا میپردازند. این تیم به وسیله تجهیزات ROV و دوربینهای تخصصی به بررسی گودال کرمادک و کشف موجودات دریایی عجیب و غریب مثل سخت پوستان میگو مانند عظیمی به نام آمفیپود که در عمق ۴ مایلی (۶ کیلومتر) در زیر سطح دریا زندگی میکنند میپردازند. تیم شانک، زیست شناسی از موسسه اقیانوس شناسی وودز هول که از شرکت کنندگان در این تیم تحقیقاتی نیز بوده در بیانیه خود میگوید: "در حال حاضر ما اطلاعات نسبتاً کمی در مورد زندگی در گودال اقیانوس یعنی عمیقترین زیستگاه دریایی زمین داریم. نکته مهم در این تحقیقات این است که سیر تکاملی زندگی در گودال اقیانوس و نقاط متمایز آن مشخص شود. بررسی موجوداتی که با وجود فشار بسیار زیاد آب و بدون نور درون این گودال زنده میمانند، به رشد خود ادامه میدهند و از مواد غذایی وارد شده به درون گودال همراه با جریان آب و نیز از دیگر موجودات تغذیه میکنند."
هیئت اعزامى جدید، روز شنبه ١٢ آوریل اولین گام خود را به سوی یک همکاری بین المللی طراحی شده و به شکل تحقیقاتی اصولی و نظاممند برداشتند.
ماجده محمدی