این درحالی است که به لطف گسترش سریع در بازارهای رو به رشد همچون هند و جنوب آسیا، گوگل پلی هم آمار دانلود بسیار جذابی را به نمایش گذارده است. اما از نظر درآمد هنوز به پای اپ استور اپل نمیرسد.
به بیان دیگر، صنعت اپلیکیشن آسیا تاثیر شگرفی بر iOS App Store و Google Play داشته است، اما جهت حرکت این دو غول اپلیکیشن را در دو سوی متفاوت جلو برده است.
در سه ماهه سوم امسال میزان دانلودهای جهانی گوگل پلی ۹۰ درصد بیشتر از میزان دانلودها از اپ استور بوده است. این در حالی است که در فصل گذشته هم گوگل پلی ۸۵ درصد سهم دانلود بیشتری نسبت به اپ استور داشته است. دلیل این پیشتازی را هم میتوان گسترش استفاده از اندروید در بازارهای رو به رشدی چون هند، اندونزی و ویتنام دانست. جایی که تلفنهای هوشمند ارزانتر از ۵۰ دلار روز به روز افراد بیشتری را به دنیای اینترنت وارد میکنند.
این درحالی است که کاربران تازه وارد دنیای اسمارت فون به دلیل وضعیت اقتصادی کشورهایشان، کمک چندانی به افزایش درآمد گوگل پلی استور نمیکنند. موسسه تحلیل بازار App Annie به توسعه دهندگان اپلیکیشن ها توصیه میکند با پایین آوردن قیمت محصولاتشان، به دنبال جذب مشتری بیشتر در بازارهای رو به رشد کشورهای آسیایی باشند و با پذیرش نیازهای متنوع این بازارها، در محیط رقابتی آنها پیروز باقی بمانند.
به تازگی هم هند سهم بسیار بزرگی در رشد حجم دانلودها از گوگل پلی داشته است. برای مثال در سه ماهه سوم این کشور از نظر دانلود واتسآپ و فیسبوک رتبه سوم دنیا را به خود اختصاص داد. این کشور همچنین از نظر میزان دانلود از گوگل پلی در رتبه سوم جهان قرار گرفته است و همچنین اکنون سومین بازار بزرگ اسمارت فون کره زمین به حساب میآید.
از سوی دیگر، اپ استور اپل در حالی که از نظر تعداد دانلود پایینتر از گوگل ایستاده، اما از نظر میزان درآمد از اپلیکیشنها در فصل سوم سال جاری میلادی ۸۰ درصد بیشتر از گوگل پلی پول به جیب زده است. این در حالی است که در فصل دوم هم میزان درآمدهای اپ استور۷۰ درصد بیشتر از درآمدهای گوگل پلی بود. بدون شک اپل بخش بزرگی از این موفقیت را مدیون بازار چین است. اوایل سال جاری بود که چین از نظر تعداد دانلود از اپ استور اپل از آمریکا پیشی گرفت و در رتبه یک جهان ایستاد. و اکنون این میزان دانلود باعث شده که درآمد سرشاری نصیب این شرکت شود.
به گفته App Annie رشد سیستم عامل iOS در چین مدیون دو بخش مهم از این سیستم عامل است: یکی اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی ویدیویی و به اشتراک گذاری ویدیو و دیگری اپلیکیشنهای بازی. از این میان می توان به اپلیکیشنهایی همچون Dubsmash و MiaoPai اشاره کرد که هر دو رشد چشمگیری در نمودار فصل سوم داشته اند. علاوه بر این محبوبیت اپلیکیشنهایی که به کاربر اجازه تولید محتوای قابل اشتراک در شبکههای اجتماعی موجود را میدهند نیز در اکوسیستم اپلیکیشن چین رشد خوبی داشته اند. اکنون به نظر میرسد چین از اکوسیستم اپلیکیشن بالغ و کاملی برخوردار است که کم کم در جهان هم نمود لازم را خواهد داشت.
در کنار اپلیکیشنهای اشتراک ویدیو در شبکههای اجتماعی، اپلیکیشن رزرو تاکسی Didi Dache نیز توانسته در طول این فصل رشد قدرتمندی را به نمایش گذارده و در چین شرکت Uber را به چالش بکشد.
اما هنگامی که پای رشد درآمد اپلیکیشنها به میان میآید، بیشترین میزان اپلیکیشن فروخته شده در چین متعلق به گروه گیم و بازی است. شرکت Tencent در این مدت به لطف دو بازی جدید The King of Fighters’ 98 Ultimate Match و The Legend of Mir 2 توانسته سود سرشاری را نصیب خود سازد و Fantasy Westward Journey از شرکت NetEase هم به خوبی پیشرفت کرده است.
البته باید گفت چین علیرغم جلوداری در زمینه میزان دانلود از اپ استور، از نظر میزان درآمد حاصله در فصل سوم هنوز با جایگاه نخست فاصله دارد و در جایگاه سوم ایستاده است. آمریکا اکنون رکورددار درآمد حاصل از اپلیکیشن اپ استور در دنیا است و ژاپن جایگاه دوم را از آن خود کرده است. حال باید منتظر تاثیر دو اسمارت فون صفحه بزرگ آیفون ۶ اس و آیفون ۶ اس پلاس بر بازار اپلیکیشنهای دنیا بود. پیشبینی شما در این زمینه چیست؟