نتیجهی آخرین بررسی "سازمان جهانی کار" نشان میدهد که ۵ سال بعد از آغاز بحران مالی جهان، معضل بیکاری همچنان یک مشکل بزرگ و نگرانکننده است.
"سازمان جهانی کار" میگوید که بیش از ٢٠٢ میلیون نفر در سراسر جهان در پایان سال ٢٠١٣ بیکارند. این رقم نسبت به پایان سال ٢٠١٢ دستکم ۵ میلیون نفر افزایش نشان میدهد.
این بررسی آیندهی نزدیک را سختتر توصیف میکند. "سازمان جهانی کار" پیشبینی کرده است که تا پایان سال ٢٠١٨ بیکاری در جهان گریبانگیر بیش از ٢١۵ میلیون نفر شود.
"سازمان جهانی کار" گزارش داد که بیکاری بیش از هر نقطه در جهان، گریبانگیر مردم آسیای جنوب شرقی و بازارهای این منطقهی جهان شده است. بااینحال گزارش تاکید دارد که جنوب اروپا و قاره آفریقا نیز از آسیبهای متعدد و روند روبه افزایش بیکاری در امان نماندهاند.
جوانان جویای کار بیش از هر گروه دیگری با معضل بیکاری مواجهاند. بنا به این گزارش نزدیک به ٧۵ میلیون نفر از افراد ١۵ تا ٢۴ سال جویای کار، بیکارند.
بنا به این بررسی سیاستهای ریاضت اقتصادی در کشورهایی مثل یونان و اسپانیا و روند صرفهجویی که در بسیاری از کشورها اجرایی شده است، بیکاری را همچنان بیش از قبل افزایش خواهد داد.
کاهش چشمگیر رشد اقتصادی چین
نتایج بررسی "سازمان جهانی کار" همزمان با اعلام رشد اقتصادی چین، دومین قدرت اقتصادی بزرگ جهان، در سال ٢٠١٣ اعلام شد.
رشد اقتصادی چین در سال ٢٠١٣ تنها ٧.٧ درصد بود که این رقم در دو دههی اخیر از همیشه کمتر است. این در حالی است که میزان تولید داخلی در سه ماههی آخر سال ٢٠١٣ در چین نیز کمتر از ماههای سابق سال گذشته بود.
خبرگزاری فرانسه میگوید این "کمترین" میزان رشد اقتصادی چین از سال ١٩٩٩ تا کنون بوده است.
آقای ما، رئیس "سازمان ملی آمار" چین با اعلام این ارقام گفت که با اینحال وضعیت اقتصادی چین "باثبات" است، اما مشکلات اقتصادی ریشهداری از قبل هنوز وجود دارد که باید برای آن چارهاندیشی شود.
رئیس سازمان ملی آمار، بدهیهای کلان دولتی باقیمانده از سالهای قبل را یکی از موانع اصلی کاهش رشد اقتصادی در سال گذشته عنوان کرده است.
منبع: DW.DE