قرار است وان پلاس دوم یکی از جذابترین و قدرتمندترین اسمارتفونهای بازار و بسیار برتر از مدل قبلی باشد. این دستگاه اندرویدی ارزان در دو مدل ۱۶ گیگابایتی ۲۹۹ دلاری و ۶۴ گیگابایتی ۳۴۹ دلاری عرضه خواهد شد. البته علیرغم کیفیت عالی این اسمارتفونها، خرید آنها کار چندان آسانی نیست. زیرا هر کاربر تنها میتواند یک عدد اسمارت فون خریداری کند، آن هم در صورتی که شانس دریافت دعوتنامه را داشته باشند. دعوتنامههای خرید این محصول از طریق مسابقات و قرعهکشیها در شبکه های اجتماعی توزیع خواهند شد. البته کسانی که پیش از این OnePlus One را خریدهاند، اکنون یک دعوتنامه دریافت میکنند.
البته شرکت تا کنون به دلیل اجرای چنین سیستمی با انتقادات فراوانی روبرو شده است. زیرا بسیاری معتقدند این روال سخت دستیابی به محصولات کارخانه، باعث دلسردی مشتریان و عدم خرید این کالا خواهد شد. البته شرکت در آوریل سال گذشته موفق شد این مشکل را در زمینه نسل اول اسمارتفونش حل کند و وانپلاس وان را بدون محدودیت به بازار عرضه کند.
البته امید است وان پلاس این شیوه عرضه را به زودی لغو کرده و محصول تازه را بدون محدودیت ارائه نماید. البته هنوز چگونگی این امر در هالهای از ابهام قرار دارد، اما گفته میشود تعداد آماده شده برای عرضه، ۳۰ تا ۵۰ برابر تعدادی است که هنگام عرضه وان پلاس وان آماده بود. همین باعث میشود که تعداد دعوتنامهها افزایش چشمگیری داشته باشد.
علاوه بر این قرار است لیست رزروی هم برای ارسال دعوتنامه تشکیل شود. یعنی اینکه همگان میتوانند با ثبت ایمیل خود در سایت، و اندکی انتظار، این امکان را داشته باشند تا روزی به دعوتنامه دست پیدا کنند. یعنی اینکه اکنون دیگر تنها راه دعوتنامه، ردیابی دقیق و لحظهای تویتر و فیسبوک OnePlus نیست. همچنین خریداران وان پلاس دو تعدادی لینک دعوتنامه دریافت میکنند تا آنها را در اختیار دوستانشان قرار دهند.
جالب اینجا است، در حالی که اغلب این دعوتنامهها تنها به صورت دیجیتالی تهیه شده آند، اما وان پلاس برخی از آنها را هم برای برنامههای ویژه به صورت نسخه چاپی آماده کرده است. اما هنوز شیوه عرضه آنها مشخص نیست. اگرچه شیوه فروش دعوتنامهای مدتها است که منقضی شده و همه از اجرای دوباره آن توسط این شرکت شاکی هستند، اما آنها پافشاری میکنند که اینگونه قادرند تا میزان تولید موردنیاز را به دقت مانیتور کنند و جلوی انباشته شدن محصول در انبار یا بازار را بگیرند.
کارل پیا، یکی از موسسان وان پلاس می گوید: «بسیاری از شرکتهای سختافزاری بیش از آنکه به دلیل تعداد فروش بسیار پایین ورشکست شوند، بخاطر انباشتگی بالای کالا و سرمایه دچار مرگ زودهنگام میگردند. ما برای رسیدن به اینجا راه زیادی را پیمودهایم. و شدیدا معتقدیم که سلامت طولانی مدت تجارتمان بسیار مهمتر از سرعت یا شیوه رشدمان است.»
اوایل سال جاری هم اسمارتفون ساز روسی Yota برای پیشفروش نسخه دوم یوتافون از سایت Indiegogo استفاده کرد. این میتواند یک حرکت جدی در زمینه شیوههای نوین فروش بود. زیرا تا کنون از سایت ایندیگوگو تنها برای عرضه محصولات استارتآپهای در حال رشد یا محصولات انفرادی استفاده میشد که تعداد عرضه پایینی هم داشتند. به هر صورت، این روزها کمپینهای جمعآوری سرمایه به شکل جالبی توسط شرکتهای بزرگتر هم مورد استفاده قرار میگیرند تا میزان تقاضا برای محصولاتشان را تخمین زده و حتی افزایش دهند. این موضوع به آنها کمک میکند تا ریسکهای مالی موجود را پیش از عرضه محصول به بازار شناسایی کرده و از میزان آنها بکاهند.
در حالی که وان پلاس به دلایل مذکور، همچنان سیستم دعوتنامهای را ادامه میدهد، اما این بار میزان استقبال بسیار بیشتری از محصولش را پیشبینی کرده و امیدوارانه سعی دارد بهتر آماده استقبال از هجوم درخواستها باشد.