1
برای جلوگیری از وقوع چنین سورپرایزهای صبحگاهی ناامید کننده ای، گروه خودروسازی BMW در حال توسعه نسل جدیدی از تکنولوژی شارژ القایی بیسیم است که از نظر سرعت شارژ با اتصال کابلی رقابت می کند. و برای پر کردن باتری خودرو تنها کافی است آن را روی ایستگاه شارژر پارک کنید و یک دکمه را بزنید.
مدتها است که BMW به بخش اتومبیلهای الکتریکی لوکس خود به عنوان آینده خودروسازی می نگرد. این شرکت پیش از این خودرو i3 تمام الکتریکی و ماشین اسپورت دوگانه سوز i8 را روانه بازار کرده است. هر دو خودروبا استفاده از ابزار و تکنولوژی iWallbox شرکت BMW فرآیند شارژ سریعی را برای صاحبان شان فراهم می آورند. اکنون این شرکت تصمیم گرفته تا در این زمینه یک قدم جلوتر برود و با استفاده از سیستم شارژ القایی، اتومبیل های برقی را برای عموم کاربران، جذابتر از پیش سازد.
سیستم القایی جدید به گونه ای طراحی شده که با باتریهای ماشینهای BMW سری i و دیگر تولیدات در دست طراحی این شرکت سازگار باشد. علاوه بر این، دایملر و BMW برای اجرای یک برنامه توسعه و استاندارد سازی شارژرهای القایی با هم متحد شده اند. آنها امیدوارند با این طرح، خودروهای برقی در عرصه عمومی جایگاه بهتر و مناسبتری را تصاحب کنند.
شارژ القایی دارای مزایایی همچون کاربر پسند بودن و عدم نیاز به استفاده از پریز و دو شاخه هر روزه است که BMW امید فراوانی به نتیجه سرمایه گذاری روی آن دارد.
عدم نیاز به هیچ اتصال فیزیکی بدان معنی است که اکنون گزینه های کمتر وجود دارد که باید به خاطر سپرد یا هر روزه از انجام آن رنج کشید. اکنون تنها لازم است راننده اتومبیل خود را روی دستگاه شارژ پارک کند و برای فعال سازی آن دکمه ای را روی داشبورد فشار دهد. پس از آن، سیستم با استفاده از امواج وای فای، ارتباطی را میان دستگاه شارژ، ماشین و اسمارت فون راننده برقرار می سازد که میزان شارژ موجود در باتری ماشین و مدت زمان لازم برای شارژ کامل را به طور لحظه ای در اختیار راننده می گذارد. BMW می گوید این اپلیکیشن حتی قرار است راننده را در پارک صحیح روی ایستگاه شارژ هم راهنمایی و همراهی کند.
شیوه کار چگونه است؟
این سیستم دارای دو بخش اصلی است. یکی سیم پیچ اولیه است که در کف گاراژ یا محل پارک ماشین نصب می شود. و سیم پیچ دوم در کف ماشین نصب می گردد. هر دو سیم پیچ به صورت دایره ای طراحی شده اند تا سبک و کم-جا باشند و برای ایمنی بیشتر، دامنه میدان مغناطیسی به بخش کوچکی محدود شود. یک میدان مغناطیسی تناوبی در سیم پیچ اولیه نیرو را با توان ۳.۶ کیلو وات به سیم پیچ دوم در اتومبیل منتقل می کند. با چنین قدرتی، باتری های ولتاژ بالای اغلب اتومبیلهای برقی در کمتر از سه ساعت شارژ خواهند شد.
BMW می گوید طرح اولیه و نسخه پایلوت این سیستم با کارایی ۹۰ درصد همراه بوده است و توانسته BMW i8 را در کمتر از ۲ ساعت شارژ نماید. برای اینکه چنین شارژری برای تمامی اتومبیل های برقی و حتی هیبریدی مفید و قابل استفاده باشد، شرکت سعی دارد تا توان شارژر بیسیم القایی را به ۷ کیلو وات برساند. اینگونه دیگر داستان شبانگاهی دارندگان BMW i3 هم رنگ دیگری خواهد گرفت.
علاوه بر این تمامی قطعات القایی این سیستم محافظت شده اند و تفاوتی ندارد که درون ساختمان یا پارکینگ بیرونی نصب شوند. سیستم به طور دائمی فاصله میان سیم پیچ های اولیه و ثانویه را بررسی می کند و اگر شیئ خارجی وارد این فضا شود، به طور اتوماتیک جریان برق قطع می گردد.
BMW در تلاش است تا به عنوان یک هدف میان مدت، یک سیستم شارژ القایی کاربرد پسند را عرضه کند که با ثبات بوده و با تمامی باتری های موجود در اتومبیل ها و همچنین باتری های ولتاژ بالای محصولات آینده این شرکت سازگار باشد.
با همه این اوصاف، مدتها است که هنوز خبری از ماشین های الکتریکی در ایران نیست و علی رغم اینکه برخی خبرها از رفع ممنوعیت واردات آن سخن می گوید، بازار ایران هنوز روی خوشی به این محصولات پاک و کم صدا نشان نداده است. به نظر شما چه زمانی شاهد ورود این محصول به بازار ایران خواهیم بود؟ و آیا می توان به تولید چنین محصولاتی در ایران طی چند سال آینده امیدوار بود؟