البته این پروژه بلند پروازانه غول تکنولوژی و جستجوی آمریکایی از سال ۲۰۱۴ و با پروژه لنز طبی شروع شد که می توانست میزان گلوکز را از طریق اشک چشم اندازه گیری کند. این لنز که مراحل آزمایشی خود را در آزمایشگاههای سری گوگل پشت سر میگذارد از چیپ بیسیم بسیار ریز و یک سنسور کوچک سنجش گلوکز بهره میبرد. اما پتنت جدیدی که روز گذشته رونمایی شد از قابلیتهای بالقوه بسیار بیشتری برخوردار است و می تواند به عنوان یک لنز طبی هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.
برای مثال، طبق پتنت اعلام شده این لنز طبی قادر خواهد بود که سنسورهایی را در خود جای دهد تا دامنه وسیعی از اطلاعات بیولوژیکی فرد استفاده کننده را جمعآوری کرده و انها را به کامپیوتر و اسمارت فونها منتقل کند. این اطلاعات میتوانند شامل دمای داخلی بدن یا میزان الکل خون باشند.
این سنسورها همچنین به شکل بالقوه قادر خواهند بود تا اطلاعاتی درباره محیط اطراف کاربر هم جمع آوری کنند. بنا بر پتنت ثبت شده این ابزار میتواند مواد آلرژیزایی چون علف و گرده درختان، ضایعات ریز بدن حیوانات خانگی و حتی ترشحات مایتها و کنه ها را تشخیص دهد.
علاوه بر این لنز طبی آینده گوگل میتواند با استفاده از سنسورها تشخیص تصویر و همچنین سلولهای خورشیدی، انرژی مورد نیاز برای کار ابدیش را از طریق نور محیط جمعآوری و ذخیره کند. همچنین سنسورهای تشخیص تصویر می توانند برای دریافت اطلاعات و برقراری ارتباط با موبایلها و کامپیوترها هم مورد استفاده قرار گیرند.
گوگل همچنین در پتنت خود آورده که این لنز طبی قادر است اطلاعات بارکدهای روی محصولات را هم رمزگشایی کرده و به کاربرش نشان دهد. همچنین به عنوان یک ابزار رمزنگاری برای شناسایی و تایید هویت فرد استفاده کننده لنز هم قابل استفاده است.
در پتنت آمده که: «میتوان بخش رتینای چشم را تجزیه و تحلیل کرد و در پاسخ به درخواستهای تایید هویت و شناسایی، سیگنال نوری مناسبی ارسال نمود.»
البته باید به خاطر داشت همانند بسیاری از پتنتهایی که تا کنون ثبت شده اند، چندان مشخص نیست که لنز طبی گوگل در آینده نزدیک اجرایی شده و قابل استفاده باشد. اما حداقل نشان میدهد که گوگل با صدای بلند اعلام میکند که بر روی تکنولوژی شبیه به این مشغول فعالیت است. و چندان جای تعجبی ندارد اگر در آینده ببینیم که آنها لنزطبی هوشمند را هم در سبد کالایی گسترده تکنولوژیکشان قرار دهند.