بر اساس اطلاعاتی که ادوارد اسنودن در اختیار هفتهنامه "اشپیگل" گذاشته، آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعاتی بریتانیا، ارتباطات داخلی به سرورهای تلهکام و نتکولون آلمان دسترسی داشتند و از این طریق مبادلات اطلاعاتی کاربران اینترنتی مشترک این شرکتها را کنترل میکردند.
ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از این نیز با افشاگریهای خود باعث ایجاد یک موج اعتراضی بینالمللی به کنترل اینترنت و شنود تلفنها توسط سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا شده بود.
هرچند امروز مشخص شده که سازمانهای آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان امنیت بریتانیا برای شنود تلفنها و کنترل اینترنت در سراسر جهان جاسوسی میکنند اما هر دو سازمان یاد شده علیه تله کام و نت کولون و سه شرکت دیگر آلمانی نیز جاسوسی میکردند. بنا به گزارش هفته نامه "اشپیگل" این سازمانها از طریق "کانالهای پنهان" به برخی شرکتها و غولهای مخابراتی آلمانی مثل تلهکام، نت کولون، ستهلار و سهتل "ای آ ب گ" رخنه کردند.
۱۳ سرور جاسوسی انگلیس و آمریکا در دنیا
تا به حال گفته میشد که سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس برای کنترل فیبرنوری بین قارهای همکاری میکنند. اسناد مربوط به آژانس امنیت ملی آمریکا نشان میدهد که این آژانس برای کنترل اینترنت، ۱۳ سرور در سراسر جهان در اختیار دارد و یکی از این سرورها به صورت مخفیانه در آلمان فعالیت میکند.
صحبت بر سر یک برنامه بنام Treasure Map (نقشه گنج) است که جاسوسی علیه شرکتهای آلمانی را نشان میدهد. تصاویر گرافیکی ایجاد شده نشان دهنده آن است که شرکت تلهکام و نت کولون و ۳ شرکت دیگر آلمانی به عنوان سرورهایی مشخص شدهاند که در داخل این شبکهها نظارت فنی برای کنترل ایجاد شده است.
بر این اساس سازمانهای جاسوسی آمریکا وبریتانیا ارتباطات مهم داخل شبکهها را کنترل میکنند. اشپیگل مینویسد سازمانهای جاسوسی مذبور قادرند از طریق اینترنت به دستگاه کامپیوتر، تلفنهای هوشمند و تابلت مشترکین شرکتهای یادشده آلمانی رخنه کنند. هدف این بوده است که هر دستگاهی را در همه جا و در هرزمان، مشخص و شناسایی کنند.
درخواست شرکتها از نهادهای امنیتی آلمان
شرکت تله کام از نهادهای دولتی آلمانی خواسته است در رابطه با جاسوسی سازمانهای امنیتی خارجی اقدام کنند. اشپیگل از سندی مربوط به سازمان جاسوسی بریتانیا پرده برداشته است که در آن فهرستی از کارمندان و اشخاص مورد نظر با کلمه رمز از سرور ستهلار آمده است.
علی فرس، مسئول بخش فناوری شرکت "استهلار" میگوید صحبت بر سر "اسرار تجاری و اطلاعات محرمانه و حساس" مربوط به این شرکت است. کریستیان اشتفانس، مدیرعامل این شرکت هم به هفتهنامه اشپیگل گفته است که "چنین حمله سایبری بر اساس قوانین آلمان جرم شناخته میشود."
اشپیگل در ادامه مینویسد که تلهکام و نتکولون اعلام کردهاند که انتقال مشکوک اطلاعات مشاهده نکردهاند. توماس چریش رئیس بخش امنیت تلهکام آلمان نیز ضمن انتقاد از جاسوسی علیه شرکتهای تلفن و اینترنتی آلمان گفت: «نفوذ سازمانهای جاسوسی خارجی به شبکههای آلمانی اصلا قابل قبول نیست. ما در این رابطه به هرگونه شکایتی رسیدگی خواهیم کرد. علاوه برآن نهادهای ذیصلاح امنیتی را نیز مطلع کردهایم.»
رنه اوبرمن، مدیرعامل شرکت تله کام آلمان نیز پیش از این ضمن انتقاد از کنترل و شنود گسترده از جانب سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در آلمان، از دولت این کشور خواسته بود "واکنش مناسب" نشان دهد.
اوبرمن در گفتوگو با روزنامه آلمانی "هندلس بلات" واکنش دولت آلمان به فعالیتهای سازمان جاسوسی آمریکایی و بریتانیایی در این کشور را منفعلانه خواند و اظهار داشت: «من نمیفهمم که چرا اینقدر محتاطانه با موضوع شنود و کنترل اینترنت برخورد میشود.»
اوبرمن ضمن تاکید بر اینکه اعتماد کاربران از شرکتهای اینترنتی سلب شده، گفت:" این گونه اقدامات خطری برای دموکراسی بهشمار میروند".
به نظر شما آیا میشود به دنیای مجازی اعتماد کرد؟