بهاءالدین حسینی هاشمی در خصوص تاثیر کاهش نرخ سود سپرده بر فضای کسب و کار گفت: به نظر من تاثیر چندانی نمیگذارد. چون فعلاً منابع کافی برای پرداخت تسهیلات جدید براساس انبوه تقاضایی که به تقاضای قبلی اضافه میشود، در بانکها حضور ندارد.
این کارشناس پولی بانکی تاکید کرد با کاهش نرخ سود کاهش تورم صورت نمیگیرد. چون اگر میشد با کاهش نرخ سود، تورم را پایین آورد، میتوانستند نرخ سود را به صورت دستوری صفرکنند. جایگاه تورم در افزایش نقدینگی، در کسری بودجه دولت و در احراز برداشت بانکها از بانک مرکزی است. قطعاً ریشه تورم در نرخ سود نیست و نرخ سود تاثیر بسیار ناچیزی بر تورم دارد.
او در پاسخ به این سوال که حجم سپردهها در بانکها کم نمیشود، بیان کرد: سپرده که به صورت پول نیست به صورت حساب بانکی است و هیچوقت خالی نمیشود بلکه جابهجا میشود.
حسینیهاشمی افزود: مردم نمیتوانند سپردههایشان را بیرون ببرند، چون جای سپرده در بانک است، حساب بانکی. فقط میتوانند آن را جابه جا کنند از حسابی به حساب دیگر.
او ادامه داد: احتمال آن زیاد است که مردم سپردههایشان را از حساب پسانداز به حسابهای کوتاهمدت یا حسابهای دیداری جاری وارد کنند. یا اینکه سپردههایشان را وارد بازارهای دیگر یا موسسات مالی اعتباری غیرمجاز میکنند. از طرفی اگر همه بانکها و موسسات رعایت کنند و امکان کنترل نظارت روی آن باشد، خیلی تاثیر منفی نمیگذارد.