اما کدام خودروساز در سال گذشته بیشترین تعداد اتومبیل الکتریکی را در کل جهان به فروش رسانده؟ پاسخ این سؤال ممکن است شما را شگفت زده کند.
نخست، شرکتهای معروف BMW، فورد، جنرال موتورز، نیسان، و تسلا.
بی او و میگوید که در حدود سی هزار دستگاه از مدلهای i3 و i8 را در سال ۲۰۱۵ در سطح بینالمللی به فروش رسانده است.
مدلهای الکتریکی هیبریدی Fusion و C-Max Energi شرکت فورد و مدل هاچبک الکتریکی Focus Electric در آمریکای شمالی سلطان بازار هستند.
فروش ماشینهای برقی فورد در ایالات متحده بالغ بر ۱۸۹۲۳ اتومبیل بوده است. این شرکت از اعلام آمار فروش کانادا خودداری میکند. افزون بر این فورد تعداد فروش انگشت شماری نیز در اروپا داشته و کل فروش این شرکت ۲۰ هزار دستگاه، اعلام شده است.
جنرال موتورز در سال گذشته ۱۵۳۹۳ دستگاه Volt و ۲۶۲۹ دستگاه Spark EV در ایالات متحده فروخته است و در کنار آن تعدادی در کانادا و شماری Spark EV نیز در کره جنوبی به فروش رسانده. اجازه دهید در مجموع حدود ۲۰ هزار دستگاه به تعداد قبلی اضافه کنیم.
نیسان تعداد ۱۷۲۶۹ دستگاه Leaf در ایالات متحده تحویل داده و در کنار آن شماری را در دیگر کشورهای جهان به فروش رسانده است. افزون بر این شرکت نیسان تعداد اندکی دستگاه وانت بار برقی E-NV200 فروخته است.
از اکتبر سال ۲۰۱۵ شرکت نیسان ۳۹ هزار Leaf فروخته است. اما آمار فروش Leaf و e-NV200 در کل جهان گزارش نشده است. بیایید سهم نیسان را ۵۰ هزار دستگاه در نظر بگیریم.
در نهایت، شرکت تسلا نیز میگوید که در سال گذشته تعداد ۵۰۵۵۷ خودرو الکتریکی در سطح جهان تحویل مشتری داده. با این اوصاف کدام شرکت فراموش شده است؟
این شرکت BYD است. شرکت چینی که تولید اولین خودروی شارژی هیبریدی جهان، F3DM را در دسامبر سال ۲۰۰۸ دقیقا دو سال قبل از ولت شورلت راه اندازی کرد.
این خودرو نوپا نسبت به ولت بهینهسازی به مراتب کمتری داشته. اما با این وجود، عنوان تاریخی اولین سازنده خودروی الکتریکی در اختیار BYD است (که در آن سرمایهگذار افسانهای، وارن بافت در آن سرمایهگذاری کرده است).
بیوایدی همچنان به تولید دو مدل خودروی الکتریکی (از جمله هاچبک E6 که به صورت تاکسی استفاده میشود) و انواع خودروهای الکتریکی-هیبریدی، از جمله مدل جمع و جور سدان جدید Qin و SUV جمع و جور Tang ادامه میدهد.
بر اساس گزارشات پایان سال، این شرکت در طول سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۱۸۹۸ دستگاه Qin و تعداد ۱۸۳۷۵ دستگاه Tang به همراه تعداد ۷۰۲۹ دستگاه E6 قدیمی تحویل مشتریان شده است. افزون بر این شمار اندکی ون تجاری کوچک T3 و سدان الکتریکی جمع و جور E5، به همراه تعداد ۲۸۸۸ دستگاه خودروی Denza (حاصل سرمایهگذاری مشترک با دایملر) تولید شدند.
در مجموع BYD در سال گذشته تعداد ۶۱۷۲۲ خودروی الکتریکی (فروشی انگشت شمار برای چین) فروخته است که بیش از آمار تسلا و نیسان است.
در این گزارشات، تنها اتومبیلهای مجاز به تردد در بزرگراهها مورد شمارش قرار گرفتهاند و این آمار دربرگیرنده اتومبیلهایی که در آمریکای شمالی به خوروهای کم سرعت یا محلهای شهرت دارند، نیست.
وسایل نقلیه سرعت پایین، بخش قابل توجهی از آمار فروش خودروهای الکتریکی چینی را تشکیل میدهند، با این وجود کسانی که مقایسه مستقیمی از بازار چین و ایالات متحده آمریکا ارایه میدهند، سخنی از وسایل نقلیه سرعت پایین فروش رفته در ایالات متحده به میان نمیآورند.
صرفنظر از تعداد ناچیز صادرات خودرو به بازارهای جزئی مانند کاستاریکا، عمده فروش خودروی مسافربری BYD تقریباً به طور کامل در چین بوده است.
کشور چین در تلاشی مضاعف به دنبال افزایش فروش «خودروی انرژی جدید»، در هر دو شکل اتومبیل برقی باتریدار و شارژی-هیبریدی از همه انواع است؛ تا بتواند از این طریق آلودگی هوای سمی اکثر شهرهایش را (که هم چون پتویی آسمانش را فراگرفته) مدیریت کند.
در این کشور اقدامات تشویقی در سطح شهر، استان، و نیز در سطح ملی شامل مشوقهای مالی و نامنویسی راحت و آسان برای خودروهای الکتریکی جدید در حال انجام است. از طرفی محدودیتهایی شامل تعداد اندک نامنویسی مجاز برای خودروهای عادی در برخی از شهرها و طرح ترافیک زوج/فرد برای خودروهای عادی لحاظ شده است.
انتظار بر این است که کشور چین به بزرگترین بازار جهانی اتومبیلهای برقی تبدیل شود. و در اکثر مجموعههای دولتی-صنعتی آن کشور، این بخش به عنوان یک هدف رسمی در نظر گرفته شده است. با توجه به کمبود ایستگاههای شارژ دولتی و تعداد زیاد صاحبان خودروها که عمدتاً زندگی آپارتمانی دارند، هنوز مشخص نیست که چه تعداد از خودروهای برقی-هیبریدی تاکنون به طور واقعی شارژدهی شدهاند.
علاوه بر این شرکت BYD اتوبوس برقی نیز تولید میکند که یک نمونه از این اتوبوسها با باتری ۵۴۹ کیلووات ساعتی توانسته وارد بازار حمل و نقل عمومی آمریکا شود.