به این طریق، شهروندان فقیر اکوادور می توانند پرداخت های خود را با گوشی های موبایل و به روشی مشابه به M-Pesa و سایر خدماتی که در کشورهای آفریقایی توسعه یافته، به انجام رسانند. بانک مرکزی اکوادور پیش بینی می کند که EMS در آینده برای پرداخت هزینه های اداری امور دولتی مورد استفاده قرار گیرد تا به واسطه آن احتمال بروز فساد اداری و اختلاس کاهش یابد.
اجرای سیستم پول الکترونیکی (EMS) در سه فاز مجزا طراحی شده است. اولین فاز از ۲۴ دسامبر ۲۰۱۴ تا ۲۵ فوریه ۲۰۱۵ اجرا شد. در این مرحله، مردم توانستند حساب های EMSایجاد نمایند و اطلاعات ورود به سیستم خود را تغییر دهند. در حال حاضر، اجرای سیستم EMS در فاز دوم قرار دارد و کاربران می توانند تراکنش هایی مانند سپرده گذاری، ارسال و دریافت وجه را از طریق کیف پول موبایلی خود را انجام دهند. در پایان فاز سوم که به احتمال زیاد در اواخر سال ۲۰۱۵ اجرایی خواهد شد؛ قابلیت هایی مانند پرداخت قبوض و مالیات در سیستم (EMS) تعبیه می شود.
سیستم EMS انحصار ارز دیجیتال اقتصاد اکوادور را دارد و بانک مرکزی این کشور ورود سیستم های ارز دیجیتال دیگری مانند بیتکوین را به این کشور ممنوع نموده است.
برای گسترش بیش از پیش EMS، دولت با برپایی برنامه های آموزشی در سراسر کشور، مفهوم و روش استفاده از پول الکترونیکی را به همه اقشار کشور آموزش می دهد؛ همچنین مردم را از منافع رواج و استفاده از ارز دیجیتال، مزایا و تاثیرات مثبت آن بر اقتصاد و استانداردهای زندگی آگاه می سازد.
شاپرک