طبق گفته مدیر بازاریابی محصولات فیسبوک، Emma Ridgers، این قابلیت جدید که از طریق چند کسبوکار مشخص مورد آزمایش قرار خواهد گرفت، به تاجران فرصت میدهد محصولات خود را مستقیماً در صفحه خود به نمایش بگذارند. این موضوع به کاربران اجازه میدهد از طریق دکمه «خرید» موجود در صفحههای فیسبوکی محصول موردنظرشان را خریداری کنند.
این قابلیت جدید احتمالاً باعث میشود کاربران فیسبوک مدت بیشتری در فیسبوک بمانند و دیگر لازم نیست برای خرید محصولی که در این صفحهها دیدهاند، از فیسبوک خارج شده و به سایت بروند. این قابلیت از چند نظر برای فیسبوک مفید است؛ این شرکت میتواند بخشی از درآمد حاصل از محصولاتی که از طریق فیسبوک به فروش رسیدهاند، بردارد، کاربران مدت بیشتری در فیسبوک میمانند، در نتیجه شرکتهای تبلیغاتی راضیتر خواهند بود.
پیشبینی میشود ارزش بازار تجارت الکترونیک فیسبوک طی سال جاری ۳۵۰ میلیارد دلار باشد که تقریباً ۶ برابر درآمد پیشبینیشده برای بازار تبلیغات دیجیتالی است. به همین دلیل احتمالاً فیسبوک قابلیت تجارت الکترونیک خود را سریعتر راهاندازی خواهد کرد.
تمایل روزافزون فیسبوک به تجارت الکترونیک بازتاب تمایل شبکههای اجتماعی بزرگ دیگر مانند توییتر و پینترست (Pinterest) است که سعی میکنند در زمینه ارائه قابلیتها و ابزارهای مرتبط از یکدیگر پیشی گیرند. شرکت گوگل نیز که بخش بزرگی از درآمدش از طریق تبلیغات به دست میآید، در حال ورود به این حوزه است و روز ۱۶ جولای یک دکمه «خرید» در صفحات مختص خرید خود به کار گرفت.
تلاشهای فیسبوک در زمینه تجارت الکترونیک به سایت اصلی شبکه اجتماعی محدود نمیشود. اپلیکیشن Messenger فیسبوک که اخیراً یک قابلیت انتقال پول را ارائه کرده، احتمالاً به زودی علاوه بر اپلیکیشنهایی مانند Magic و Operator، یک سرویس تحویل نیز ارائه خواهد کرد.