زخمهای دردناک این زن ناشی از گزش حشره نبودند! بلکه خود حشرات واقعی در زیر پوست لانه کرده بودند.
در تصویری که مشاهده میکنید لارو مگس قبل و بعد از جدا شدن از پوست یک زن دیده میشود. در تصویر سمت چپ، زخمهای سفید روی بازو لارو نوعی مگس هستند. تصویر میانی لاروها را بعد از جدا کردن از پوست نشان میدهد و تصویر سمت راست سوراخهای برجای مانده در پوست بعد از برداشتن لاروها نشان داده شده است.
زخمهای عجیب روی پوست یک زن توسط گزش یا نیش حشره ایجاد نشده بود بلکه به دلیل لانه کردن حشرات روی پوستش بود.
شرح ماجرا:
زنی ۴۶ ساله با علائم دردناک روی بازویش به مرکز فوریتهای پزشکی در انگلستان مراجعه کرد. پزشکان در ابتدا گمان بردند که این زخمها جای نیش نوعی حشره است. به این بیمار آنتیبیوتیک تجویز شد و او را راهی خانه کردند.
اما از بد روزگار، فردای آن روز این زن مجدداً به این مرکز بازمیگردد زیرا زخمهای روی بازویش بدتر شده بودند. پزشکان متوجه شدند که آنها با یک مورد عفونت پوست عادی مواجه نیستند: در زخمهای پوست این زن، چیزی در حال جنبیدن بود!
در این هنگام بود که گروه پزشکان متوجه شدند که چندین لارو مگس در پوست او لانه گزیدهاند…
لاروها از گونهای مگس به نام تامبو یا کوردیلوبیا آنتروپوفاژا بودند که در مناطق گرمسیری آفریقا یافت میشوند. این زن به تازگی به ساحل ایووری در غرب آفریقا سفر کرده بود.
مگس تامبو گاهی اوقات خرمگس یا مگس پوتزی خوانده میشود. دیگر گونههای این مگس نیز در پوست انسان لانه میگزینند که شامل مگس Dermatobia hominis و Chrysomya bezziana است.
مگسهای تامبوی ماده روی پاچههای مرطوب یا در خاک تخمگذاری میکنند و اگر این تخمها در تماس با پوست انسان باشند، در آن لانه میگزینند. معمولاً لاروها درون پوست کمر، باسن و پشت پا لانه میکنند.
پزشکان در ابتدا سعی کردند به زور لارو را از بازوی زن جدا کنند اما در نهایت مجبور شدند با جراحی این کار را انجام دهند.
موضع تحت تأثیر بیحسی در طی عمل جراحی قرار گرفت. در چنین مواردی پزشکان زخمها را با موم پارافین میپوشانند زیرا این کار باعث میشود لارو به سطح پوست بیاید.
وقتی لاروها خارج شدند، دردهای این زن از بین رفتند. او خیلی متعجب شد وقتی که فهمید دردهای او به دلیل لانهگزینی لارو در پوستش بوده است.
به این خانم بار دیگر آنتیبیوتیک تجویز شد و به خانه رفت. مراجعه بعدی در چند روز بعد انجام گرفت و این زن حالش کاملاً خوب به نظر میرسید.
به گفته یکی از پزشکان، اگر این لاروها خارج نمیشدند، عفونت این خانم بدتر میشود. لارو مانند مگس بالغ نمیتواند از پوست انسان جدا شود. وقتی لارو کمی بزرگتر شد، از پوست جدا میشوند، روی زمین میافتند و به رشد خود بر روی خاک ادامه میدهد. این اتفاق بیشتر در شبهنگام یا اوایل صبح رخ میدهد زیرا بدین ترتیب لارو در زیر نور خورشید خشک نمیشود.