مرد درختی بالاخره جراحی شد. اما دلیل این عارضه نادر چه بود؟
ابول باجاندار که با نام “مرد درختی” مشهور است زگیلهای بزرگ چوبمانندی روی دستانش دارد.
این مرد ۲۷ ساله بنگلادشی که به او “مرد درختی” میگویند به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفت تا زگیلهای بزرگ درختمانندش را که دستان و پاهای او را پوشانده است برداشته شود. آیا میدانید چه چیزی باعث بروز این زگیلها شده است؟
در طی سال گذشته، ابول باجاندار ۱۶ بار تیغ جراحی را تجربه کرد تا ۵ کیلوگرم زگیل غیرمعمول و عجیب را از دست و پاهایش جدا کند.
قبل از جراحی، این غدد آنقدر بزرگ بودند که باجاندار خودش نمیتوانست به تنهایی غذا بخورد یا دخترش را در آغوش بگیرد.
مرد درختی پس از عمل جراحیاش گفت: «اکنون حس بهترین دارم و میتوان دخترم را روی زنوانم بنشانم و با او بازی کنم.»
گزارشات حاکی از آن است که باجاندار به یک عارضه ژنتیکی نادر به نام اپیدرمودیسپلاسیا وِروسیفورمیس (epidermodysplasia verruciformis) مبتلاست. تحقیقاتی که در مورد این بیماری در سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد افرادی که به این عارضه مبتلا میشوند بیشتر در معرض خطر عفونتهای ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) روی پوست خود هستند.
در افراد مبتلا به این بیماری، عفونتهای HPV منجر به تشکیل زخمهای زگیل مانند میشود که در حدود ۵۰ درصد از بیماران به تدریج تبدیل به تومورهای بدخیم میشود. افرادی که به این عارضه مبتلا نیستند، عفونتهای HPV مشابه منجر به بروز چنین علائمی نمیشود.
در مبتلایان به اپیدرمودیسپلاسیا وِروسیفورمیس، معمولاً جهش ژنتیکی در دو ژن EVER1 و EVER2 رخ میدهد. هنوز مشخص نیست که چطور این جهش ژنتیکی منجر به بروز این عارضه میشود اما گمان میرود این جهشها بدن را در برابر مبارزه با عفونتهای HPV ناتوان و ضعیف کنند.
به نقل از واشینگتن پست، وقتی باجاندار در سنین نوجوانی خود بود، زگیلها برای اولین بار در دستان و پاهای او ظاهر شدند و زمانی که در اوایل ۲۰ سالگیاش بود این زگیلها به سرعت چند برابر شدند.
در سال ۲۰۱۶، پزشکان دانشکده پزشکی داکا و بیمارستان بنگلادش ۱۶ عمل جراحی روی دست و پاهای باجاندار انجام دادند. البته، هنوز مشحص نیست که آیا او به طور کامل درمان شده است یا خیر. یا اینکه آیا دوباره این زگیلها عود خواهند کرد یا نه.
تحقیقات نشان داده است که این عارضه درمانی ندارد و نواحی خاصی از پوست که زگیل روی آن شکل میگیرد همیشه درگیر هستند.
علاوه بر جراحی، درمان دارویی شامل مصرف رتینوئید بود که رشد غدد را متوقف میکرد. این دارو گاهی برای درمان عوارض پوستی مصرف میشود. اینترفرون نیز پروتئینی است که برای مبارزه با ویروسها تولید میشود.
با وجود این، گر چه گزینههای متنوعی برای معالجه وجود دارد اما شفابخش نیستند و در واقع خاصیت درمانی ندارند. متأسفانه زخمها پس از اتمام جلسات درمان دوباره ظاهر خواهند شد.