نحوه عملکرد آن به این شکل است که زمان روشن شدن سیستم، جریان برق قویای از حبابهای آن عبور کرده و باعث آزاد شدن اشعهی فرابنفش و کشته شدن ارگانیزمهای دی ان ای باکتریها میشود.
دستگاه توصیف شده که شباهت زیادی به ربات داستان جنگ ستارگان، معروف به R2-D2 دارد دارای سر نعلبکی شکل بزرگ در بالای ستون خود است که هنگام بالا آمدن با گاز زنون پر میشود.
«چنان جیناداتا» دستیار پرفسور در کالجی در تکزاس میگوید:« بیمارستانهای ۱۰۰ تختهی کنونی سالانه ۱۰ تا ۲۰ بار دچار عفونت میشوند. هدف ما رساندن میزان عفونتها به صفر است. »
مطالعات اخیر که در مقایسهی بین ضدعفونی سنتی به تنهایی و ضدعفونی سنتی بهعلاوهی استفاده از دستگاه فرابنفش انجام شده نشان میدهد که ضدعفونی سنتی بهعلاوه دستگاه فرابنفش تا ۹۰ درصد جرمها و باکتریها را از بین میبرد.
متوقفکردن ویروسها
مطالعات اخیر در ژورنال کنترل عفونت دربارهی تاثیر اشعهی فرابنفش در ضدعفونی، نشان میدهد که سیستم نور زنون فرابنفش پس از ۱۲ دقیقه ۷۰ درصد اتاق را ضدعفونی میکند -تقریبا برابر با ضدعفونی سنتی.
جینداتا میگوید: «بیمارستانها نباید به تنهایی از سیستم فرابنفش استفاده کنند. اما استفاده از آن باکتریهایی را میکشد که به طریق سنتی از بین نمیروند. درحال حاضر این سیستم در ۴۰ بیمارستان تخصصی و ۲۰۰ بیمارستان خصوصی در حال استفاده میباشد.»
«هیچ کس انتظار این را ندارد که این سیستم صد درصد عمل کند، اما ما به آرامی در حال پیشروی هستیم»
تمیز نگهداشتن بیمارستان بسیار کلیدی بوده و برای جلوگیری از شیوع بیماری یک بیمار به دیگری بسیار مهم است. سطوحی نظیر میزهای لبهدار، ریلهای تخت، دکمههای احضار و دستگیرههای تخت بیمار در بیمارستان میتوانند جایی برای پنهان شدن باکتریها باشند که به سختی میتوان از پس آنها بر آمد و در بعضی موارد باعث مرگ میشود باشند.
موضوع حائز اهمیت دیگر دانستن این حقیقت است که ضدعفونی به روش سنتی بهعلاوهی سیستم فرابنفش میتواند نود و نه درصد باکتریها را از بین ببرد.