این روبات که SeaBED نام دارد، ضخامت یخ این منطقه را اندازهگیری کرده است که به دانشمندان کمک میکند تغییرات این یخ در شرایط آبوهوایی مختلف را بررسی کنند.
معمولاً ضخامت یخهای دریایی با روشهای مختلفی اندازهگیری میشود، مانند تصاویر ماهوارههای فضایی که به دلیل وجود برف بر روی یخ گاهی اوقات اشتباه از آب درمیآیند و حفاری که به همراه مشاهدات عینی کشتیها است و معمولاً به مناطقی که یخهای کلفتتری وجود دارند، دسترسی ندارند و محدود هستند.
استفاده از یک وسیله خودکار زیردریایی برای نقشهبرداری از زیر یخهای دریا از نظر نرمافزاری، مسیریابی و ارتباطات صوتی چالشبرانگیز است.
مهارت و استحکام SeaBED باعث شد تا برای این کار کاملاً ایدهآل باشد. انجام بسیاری از کارهایی که از طریق این روبات انجام شدند، به ویژه در شرایط این محیط با دستگاههای بزرگتر بسیار دشوار بود.
این روبات که ۲ متر طول و نزدیک ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد، میتواند از طریق حرکت در زیر آب، به این مکانها دسترسی یابد. این روبات به یک ردیاب آوایی مجهز است که میتواند یخهای بالای سرش را شناسایی کند.
این روبات در عمق ۲۰ الی ۳۰ متری زیر دریا از راه دور کنترل میشد و طی دو اکتشاف در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ مورد استفاده قرار گرفت.
توپوگرافی کامل سهبعدی زیر این یخها اطلاعات جدیدی در مورد ساختار یخهای دریا و فرآیند ایجاد آنها فراهم کرده است. با دسترسی به این اطلاعات میتوان تفاوت میان یخهای دریای منطقه Arctic و Antractic را توضیح داد.
قدم بعدی انجام تحقیقات گستردهتری است که بتوان با تحقیقات گسترده حاصل از ماهوارهها و هواپیماها مقایسه کرد.
پریا اقدامی