طبق گزارش شمارشگر آنلاین جمعیت جهان که توسط اداره آمار آمریکا راهاندازی شده، هم اکنون نزدیک به ۷.۲ میلیارد نفر در کره زمین زندگی میکنند. و این رقم با سرعت ۲ نفر در ثانیه در حال افزایش است. اما طبق گزارش لحظهای تعداد ابزارهای موبایل فعال که توسط موسسه تحقیقاتی GSMA Intelligence راه اندازی شده، اکنون بیش از ۷.۲ میلیارد سیمکارت روی کره زمین فعال هستند. و نکته اینجا است که سرعت رشد تعداد سیمکارتها و ابزارهای موبایل تقریبا ۵ برابر سرعت رشد جمعیت این کره خاکی است.
مدیر موسسه Spencer Trask & Co میگوید: «هیچ تکنولوژی دیگری مانند تلفن همراه زندگی ما را تحت تاثیر قرار نداده. با گسترش از صفر به عدد ۷.۲ میلیارد تنها طی ۳ دهه، این سریعترین رشد یک پدیده ساخت دست بشر در طول تاریخ است.» این موسسه یکی از اولین سرمایهگذاران پروژه Milicom بوده است. استارتآپی که هدف آن گسترش ارتباطات موبایل در کشورهای در حال توسعه است. این استارتآپ از شراکت نامهای بزرگی چون فیسبوک در این راه بهره میبرد.
در حالی که تعداد سیمکارتهای فعال از شمار ساکنان کره زمین فراتر رفته، اما آمار نشان میدهد که تعداد مشترکان خدمات موبایل نصف تعداد سیمکارتها است. به بیان دیگر، اکنون به ازای هر مشترک موبایل در دنیا دو سیم کارت فعال وجود دارد. پس اکنون در دنیایی به سر میبریم که تقریبا میتوان گفت تمامی مردم با استفاده از موبایل، تبلت یا ابزارهای مانند آن به یکدیگر و به ماشینها متصل هستند. البته هنوز نمیتوان این داستان را سرآغاز فاجعه اسکاینت دانست.
خب، اگر این آمار و ارقام هنوز باعث نگرانیتان نشده، بد نیست بدانید که تا به اینجا بیش از نیم میلیارد ارتباط فعال ماشین-به-ماشین یا M2M در دنیا برقرار است. این اتصالات در واقع پیش نیاز «اینترنت اشیا» هستند و میان ماشینها، ابزارهای پزشکی، ابزارهای سنجش هوشمند و سیستمهای حمل و نقل عمومی برقرار شدهاند.
آیا تا کنون کسی تعداد موبایلهای فعال تحت ارتباطات M2KR (مخفف Machine-to-killer-robot یا ماشین-به-ربات-قاتل) را محاسبه کرده؟ به گمانم اکنون وقت شروع آمارگیری است.
عباس واحدی