میگرن یک نوع سردرد دردناک و گاهی مزمن است که سریع اتفاق میافتد و اغلب باعث ایجاد درد در اطراف گیجگاه در یک طرف سر میشود. این درد میتواند تا صورت، سینوسها، فک و گردن گسترش یابد. میگرن ممکن است بین ۱ الی ۷۲ ساعت ادامه یابد. سردرد افرادی که دچار میگرن هستند، اغلب با حالت تهوع یا استفراغ همراه است. این افراد نسبت به نور یا صدای بلند حساس هستند. از دیگر علائم میگرن میتوان به لرز، افزایش ادرار، خستگی، عدم اشتها، کرختی، مورمور شدن بدن یا ضعف، مشکل در تمرکز و عرق کردن اشاره کرد.
طبق آمار جدید، نزدیک به ۱۲ درصد از جمعیت آمریکا و ۱۰ درصد افراد در سراسر جهان، دچار میگرن هستند. این سردرد معمولاً در سنین ۲۵ الی ۵۵ اتفاق میافتد. علاوه بر این، میگرن در خانواده ارثی است.
زنان سه برابر بیشتر از مردان دچار میگرن میشوند، به ویژه زمانی که در سنین باروری هستند. بیش از نیمی از سردرهای میگرنی یا قبل از عادت ماهیانه یا در حین یا بعد از آن اتفاق میافتد. علت این موضوع هنوز مشخص نیست؛ اما متخصصین گمان میکنند کاهش هورمون استروژن و پروژسترون قبل از عادت ماهیانه باعث تحریک میگرن در این دوره میشود. یکی دیگر از محرکهای میگرن، استرس است.
دکتر Keri Peterson در این باره میگوید: «در طول مدت عادت ماهیانه، زنان اغلب مجبور هستند کارهای خانه را انجام دهند، فشارهای محل کار را تحمل کنند و مسئولیتهای اجتماعی خود را به جای آورند. از آنجا که استرس یکی از محرکهای میگرن محسوب میشود، تعجبی ندارد که در میان زنانی که در سنین باروری هستند، بیشتر رایج است».
حائز اهمیت است که بدانید میگرن شما چه نوعی است؛ زیرا کنترل انواع مختلف سردرد با یکدیگر متفاوت است. در ادامه چند نوع رایج از میگرن آورده شده است:
میگرن بدون پیش هشدار
میگرن با پیش هشدار
میگرنهای چشمی