زمانی که ادرار بسیار غلیظ باشد، سنگ کلیه تشکیل میشود. با توجه به سطح مواد معدنی و ذرات دیگری که در ادرار وجود دارد، کریستالهایی به وجود میآید که با گذشت زمان به تودههای سفت و بعدها به سنگ کلیه تبدیل میشوند. پیدا کردن سنگهای کلیه اصلاً ساده نیست؛ اما علائم و نشانههایی به همراه دارد.
این سنگها به هنگام شکستن یا حرکت به سمت مثانه درد زیادی ایجاد میکنند. سنگهای کلیه معمولاً میخواهند از بدن خارج شوند، به همین دلیل باعث ایجاد درد میشوند. اگر سنگ کلیه بزرگ باشد، ممکن است جریان ادرار را مسدود کرده و باعث اعمال فشار شود. این فشار باعث کشیدگی و گرفتگی عضلات مثانه شده و درد زیادی ایجاد میکند.
برخی از انواع سنگهایی که در کلیه پیدا میشوند، عبارتاند از:
- سنگ کلسیم یکی از سنگهای رایجی است که در بدن مشاهده میشود. این سنگها به دلیل وجود کلسیم بیشازاندازه در بدن تشکیل میشوند.
- سنگ اسید اوریک در ۱۰ درصد بیماران مشاهده میشود. اسید اوریک در اثر فرآیند هضم ایجاد میشود. اگر سطح این اسید بیشتر از حد خاصی شود یا زیاد دفع شود، حل نمیشود و منجر به تشکیل سنگهای اسید اوریک میگردد.
- سنگ فسفات آمونیوم منیزیم به عنوان سنگ عفونی نیز شناخته میشوند. این سنگها زمانی تشکیل میشوند که عفونت مجاری ادرار منجر به بروز عدم تعادل یک ماده شیمیایی در ادرار میشود. بدین طریق باکتری به سرعت گسترش مییابد و به سنگ تبدیل میشود.
- سنگ سیستین جزو سنگهای نادری است که در یک فرد مشاهده میشود. این سنگ یک آمینواسید است که در ادرار تولید میشود تا سنگ بسازد. بیماری که باعث ایجاد سنگهای سیستین میشود، ارثی است.
سنگهای کلیه معمولاً از طریق جراحی خارج میشوند. برخی از روشهای جراحی عبارتاند از:
- ESWL
- PCN
- از بین بردن سنگ از طریق آندوسکوپی
- جراحی پاراتیروئید
- جراحی باز
با تصحیح سبک زندگی میتوانید بدون نیاز به جراحی، سنگ کلیه را دفع کنید.
- به سلامت خود توجه کنید.
- روزانه حداقل ۸ الی ۱۰ لیوان آب بخورید.
- ماهانه به پزشک مراجعه کنید.
- داروهای تجویزشده را به طور منظم مصرف کنید تا از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری کنید.
0 نظر
سلام دوستان
خیلی خیلی خیلی مرسی از سایت بسیار مفیدتون
اگه موافق باشید من مطالبتون رو تو چن تا گروهی ک تو واتس اپ هستم و دارم شییر کنم
پرستات