چادر زرد و آبی سیرک دو سلی که بهطور وسوسهانگیزی قد برافراشته بود، جمعیت را به سوی دنیای دیگری از واقعیت فرا میخواند؛ دنیایی که مفاهیم متداول را وارونه وغیرممکن را ممکن نشان میدهد و تخیل و خلاقیت را به حد اعلای خود میرساند. آیا چیزی فراتر از درک ما در این جهان وجود دارد؟
این مقدمهی «کیوریس» است که مخاطب را دعوت میکند تا به جعبهی عجیب یک سالِک قدم گذارند؛ جستوجوگری بلند پرواز که باور دارد که عجایب زیادی در زیر سطح وجود دارد. ناگهان گروهی از بازدیدکنندگان از دنیایی دیگر ظاهر میشوند و به او خوشآمد میگویند و همهی وسایل عجیب و غریب مکانیکیاش جان میگیرند و او را به جهانی زیبا و جذاب، مملو از اتفاقات غیرمنتظره دعوت میکنند.
سحر و جادوی این جهان، بهخاطر تأثیر دود و آینه و یا رنگ و لعاب نمایشهای تئاترگونهی آن نیست؛ بلکه سالها فداکاری و از خودگذشتگی و کار سخت این هنرمندان، باعث ایجاد چنین نمایشی شده است.
بدون شک، آنها ورزشکاران و هنرمندانی واقعی هستند و اعتماد به نفس، ظرافت و خوشدلی آنها در انجام چنین شاهکارهایی بهظاهر غیرممکن باعث شده تا شخص در میزان قابلیت و تواناییشان تجدید نظر کند. حتی اگر زرق وبرق و شکوه آن، فضا و لباسها، موسیقی، نور و صحنهی پرنقش و نگار را هم درنظر نگیرید، هنوز هم آنچه که باقی میماند خالص و جادویی است؛ جادوی توانایی انسان.
این نمایش، تجربهای خیرهکننده را به ارمغان میآورد و مخاطبان را به جهانی غیرمعمول وارد میکند و باعث تحریک حواس آنها میشود.
سیرک دارای هنرمندانی با قابلیت بالا است- ۴۶ هنرمند از ۱۳ کشور- که این تصور را ایجاد میکند که آنها در میان بهترینها در جامعهی بینالمللی آکروباتیک هستند. «کیوریس»، توسط «میشل لاپریس»، نویسنده و کارگردان کهنهکار سیرک دو سلی نوشته و کارگردانی شده است که از آثار وی میتوان کارگردانی تور «اِمدیانای مدونا» (خواننده) و موسیقی نمایش رابین هود که هماکنون در تور اروپایی خود بهسر میبرد، الهام گرفته شده است. این نمایش توسط ۱۷ سازنده تحت هدایت هنری بنیانگذار سیرک دو سلی، «گای لالیبرته» و کارگردان خلاقیت و نوآوری، «ژان فرانسیس بوکارد» ساخته شده است.
این نمایش سیوپنجمین برنامهی این شرکت کانادایی از سال ۱۹۸۵ است؛ زمانی که لالیبرته یک هنرمند جوان خیابانی بود و با کمک همکاران خود، نمایشی تحت عنوان سیرک دو سلی را در شهر کبک به مناسبت ۴۵۰مین سالگرد کشف کانادا اجرا کرد. تاکنون اجراهای این سیرک در ۴۰ کشور از ۶ قارهی جهان بهنمایش درآمده است.
در توضیحاتی که دربارهی «کیوریس» آمده است، خالقان آن این سئوال را مطرح میکنند: «چه میشود اگر با پروبال دادن به تخیل و باز کردن ذهنمان بتوانیم دری را بهسوی جهانی از شگفتی باز کنیم؟» این پرسش، سئوالی است که سیرک دو سلی در مدت ۳۰ سال گذشته از مخاطبان خود پرسیده است و ارزش آن را دارد که هراز چند گاهی آن را از خود نیز بپرسیم.
پوستر «کیوریس». (Martin Girard shootstudio.ca)
«پیچ و تاب»، اجرایی از سیرک دو سلی در نمایش «کیوریس: جعبهی کنجکاوی». (Martin Girard shootstudio.ca)
«روسیه، مهد آواز و موسیقی»، بخشی از سیرک دو سلی در نمایش «کیوریس: جعبهی کنجکاوی». (Martin Girard shootstudio.ca)
«تسمههای هوایی»، بخشی از سیرک دو سلی در نمایش «کیوریس: جعبهی کنجکاوی». (Martin Girard shootstudio.ca)
«جهان کوچک»، بخشی از سیرک دو سلی در نمایش «کیوریس: جعبهی کنجکاوی». (Martin Girard shootstudio.ca)
«جهان کوچک»، بخشی از سیرک دو سلی در نمایش «کیوریس: جعبهی کنجکاوی». (Martin Girard shootstudio.ca)