از آنجا که سیستمعامل ویندوز از تعداد زیادی ابزار بهره میبرد که حتی ممکن است به صورت غیرمجاز منتشر شده باشند، عجیب است که مایکروسافت تنها بازیها را مورد بررسی قرار دهد. ممکن است این سؤال پیش بیاید که چرا شرکت مایکروسافت جواز مجموعههایی همچون مایکروسافت آفیس و ادوب کریتیو کلاد را بررسی نمیکند.
البته ممکن است مایکروسافت روند هک کنسولهای بازی ایکسباکس را نیز مورد بررسی قرار دهد؛ روندی که در دوران ایکسباکس اورجینال و جانشینش یعنی ایکسباکس ۳۶۰ مشاهده شد.
قبلاً بازیکنان نرمافزار را روی کامپیوترهای خود دانلود کرده و آن را از طریق یک دستگاه رسانه خارجی، روی کنسولهای خود به کار میگرفتند. در نتیجه مایکروسافت ممکن است این اقدامات را به منظور جلوگیری از بروز چنین مواردی در ایکسباکس وان به کار گیرد تا از هک ایکسباکس وان جلوگیری کند.
از آنجا که انجمنهای آنلاین از زمان ارائه ایکسباکس وان در سال ۲۰۱۳ سعی دارند، آن را هک کنند، این روند منطقی به نظر میرسد. با این حال، زبان به کار رفته در این توافقنامه بسیار مبهم است و هدف اصلی مایکروسافت را مشخص نمیکند. با این حال مطمئناً وکلای شرکت مایکروسافت عمداً چنین زبانی را در این توافقنامه به کار گرفتهاند.
همچنین مشخص نیست که مایکروسافت اطلاعاتی را که از بررسی دانلود بازیهای تقلبی توسط کاربر به دست میآورد، در اختیار مراجع قانونی قرار خواهد داد یا تنها قصد دارد نرمافزار مسروقه موردنظر را غیرفعال کند.
علاوه بر این، از آنجا که در حال حاضر ویندوز ۱۰ آزادانهتر در میان پلتفرمهای مختلف مانند کامپیوتر شخصی، دستگاههای همراه، ایکسباکس، هولو لنز و سورفیسهاب مورد استفاده قرار میگیرد، EULAها گستردهتر میشوند. حالا باید EULAها شامل ضمانتهای نوشتاری در مقابل گوشیهای مسروقه، هکهای ایکسباکس، امنیت سازمانی و بهروزرسانیهای موردنیاز نیز باشند.
گستردگی ویندوز ۱۰، نه تنها چالشهای فنی، بلکه چالشهای قانونی نیز در تولید یک توافقنامه قانونی به همراه خواهد داشت.
از نظر اصول پایه ویندوز ۱۰، مایکروسافت هم کاربران قدیمی و هم کاربران جدید خود را راضی کرده است. با این حال، بایستی کمی نگران باشیم و بپرسیم مایکروسافت با دادههای کاربران چه میکند؟