بخش دوم این توافق بسیار حیاتی است، زیرا درها را به روی شرکتهای آمریکایی باز میکند و آنها قادرند محصولاتشان را در این کشور به صورت رسمی ارائه کنند.
اگرچه، آیفون بلافاصله قادر به فروش مستقیم آیفون و دیگر محصولاتش در ایران نخواهد بود. زیرا ایران و قدرتهای جهانی باید مجموعهای از مراحل و اقدامات را پشت سر بگذارند تا این توافقنامه اجرایی شود و شرکتهای غربی اجازه ورود به تجارت این کشور را پیدا کنند. وال استریت ژورنال معتقد است این فرآیند ممکن است زمان بر بوده و حتی تا سال ۲۰۱۶ طول بکشد.
البته این اولین بار نیست که اپل سعی میکند محصولاتش را در ایران عرضه کرده و رسما وارد بازار این کشور شود. در سال ۲۰۱۴ هم والاستریتژورنال گزارش داد که اپل با برخی شرکتهای ایرانی در تماس بوده و درباره مقدمات ورود به بازار این کشور در دوران پساتحریم صحبت کرده است. در آن زمان گفته شد که برخی معاونان ارشد اپل با شرکتهای ایرانی در دفتر لندن اپل دیدار داشتهاند و درباره برنامه ورود محصولات اپل و عرضه رسمی آنها صحبت کرده آند.
البته این بدان معنی نیست که به این زودیها بتوانیم شاهد بازگشایی شعبهای از اپل استورها در ایران باشیم. اما احتمالا با فروشگاههایی روبرو خواهیم بود که به طور اختصاصی و مستقیم محصولات اپل را عرضه میکنند. اینگونه اپل علاوه بر کسب سود، در هزینههایش صرفه جویی میکند و نیازی نیست در این کشور سرمایه گذاری سنگینی داشته باشد. زیرا هنوز برخی تحلیلگران ریسک این کار را بالا میدانند.
پیشبینی شما در این خصوص چیست؟