دستور قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام در ایران صادر شده است. به گزارش خبرگزاری "مهر" اینستاگرام با حکم قضایی فیلتر میشود و در حال حاضر دستور فیلتر شدن آن به وزارت ارتباطات ابلاغ شده است.
خبرگزاری "مهر" جمعه ٢ خرداد به نقل از "یک مقام آگاه" گزارش داده که شکایت شاکیان خصوصی از سایت اینستاگرام دلیل صدور دستور قضایی برای فیلترینگ این سایت است.
این "مقام آگاه" گفته :«شاکیان خصوصی این شبکه اجتماعی، به دلیل نقص حریم شخصی از این شبکه شکایت کردهاند. دستور فیلترینگ ایسنتاگرام ارتباطی با تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ندارد و این حکم قضایی مستقیما از سوی دادستانی به وزارت ارتباطات برای اجرا ابلاغ شده است.»
آنطور که در این گزارش آمده "نقص حریم شخصی" دلیل شکایت شاکیان خصوصی از این شبکه اجتماعی بوده است.
در همین زمینه محمدعلی اسفنانی "عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" به خبرگزاری "مهر" گفته صدور دستور فیلترینگ شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام در حیطه اختیارات قاضی است و این کمیته در کار قاضی دخالتی نخواهد کرد.
پیش از این نیز زمزمههای فیلترکردن شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران شنیده میشد. اخیرا دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اما درباره اینستاگرام گفت: «این نرمافزار محتوای مجرمانه فراوانی دارد اما هنوز برای فیلترینگ این نرمافزار تصمیمی گرفته نشده است.»
اینستاگرام یک اپلیکیشن مخصوص عکس قابل نصب در گوشیهای هوشمند است. با استفاده از فیلترهای گوناگون اینستاگرام میتوان جلوههای خاصی به عکس داد و آن را در معرض دید سایر کاربران این برنامه گذاشت یا از طریق فیسبوک و توئیتر منتشر کرد.
مخالفت اعضای دولت با فیلتر کردن شبکههای اجتماعی
اخیرا "کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" در ایران فیلترینگ اپلیکیشن محبوب "واتسآپ" را نیز تصویب کرده است. یک عضو این گروه به خبرگزاری "مهر" گفته است، دلیل تصویب این فیلترینگ "ارتباط نزدیک "واتس آپ" با فیسبوک در نسخه جدید است. در هفتههای اخیر سرویس پیامرسان ''ویچت'' و دیگر اپلیکیشنهای تلفنهای هوشمند نیز فیلتر شدهاند.
"کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" بر اساس ماده ٢٢ قانون جرائم رایانهای ایران تشکیل شده و بر اساس این قانون ''مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی'' را به عهده دارد.
واتسآپ از محبوبترین اپلیکیشنهای پیامرسان موبایل است؛ اپلیکیشنهایی که هوادارانشان به صورت تصاعدی در حال افزایش است. واتساپ حدود ۴۵٠ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. شمار کاربران در ١٢ ماه گذشته دو برابر شده است.
به نظر میرسد وزرا و اعضای دولت حسن روحانی نقش چندانی در باز کردن فضای اینترنتی ندارند. علیرغم مخالفت علنی و مورد به مورد اعضای دولت با فیلتر شدن شبکههای اجتماعی در ایران، کارگروه "تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" بدون توجه به نظر اعضای دولت حسن روحانی، شبکههای مختلف اجتماعی را فیلتر میکند.
منبع: DW.DE