این موضوع شامل هر دو ایربگ سرنشین جلو و راننده می شود که به صورت بالقوه با خطر انفجار روبرو هستند. این برنامه فراخوان، دومین احضار بزرگ خودرو در دنیا به دلیل ایراد قطعات ایمنی از سال ٢٠٠٠ به بعد است. همچنین آن را چهارمین فراخوان بزرگ تاریخ خودرو سازی می دانند.
این برنامه پس از آن اجرا شد که صنایع تاکاتا اعلام کرد تمامی ایربگ های تولیدی این شرکت از سال ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٧ که روی ماشین های کمپانی هایی چون هوندا، تویوتا موتور، کرایسلر و فورد موتور نصب شده اند، با مشکل احتمالی متورم شدن و انفجار روبرو هستند.
هوندا نیز ٢.٠٣ میلیون خودرو تولیدی سال های ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٢ در سراسر جهان را به نمایندگی فرا خوانده تا جلو انفجار احتمالی ایربگ ها در صورت راننده و سرنشین را بگیرد. به نظر می رسد دلیل اجرای این برنامه، استفاده تاکاتا از گازهای انفجاری برای باد کردن ایربگ های سمت سرنشین باشد. هوندا در محصولات عرضه شده طی سال ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٢ در آمریکا و مکزیک از این کیسه های هوا استفاده کرده است.
شرکت نیسان موتور هم اعلام کرده که ٧۵۵ هزار ماشینش را در سراسر جهان فراخوانده است. صنایع مزدا موتور هم ١۵٩٨٠٧ خودرو را به نمایندگی احضار کرده است. طبق گزارش های موجود، طی دهه گذشته این مشکل سیستم ایربگ در آمریکا باعث ١٣ مرگ شده است.
حال سوال این است که آیا چنین فراخوان هایی شامل ایران هم می شوند؟ آیا تولید کنندگان داخلی آمادگی پذیرش چنین برنامه هایی را دارند؟ نظر شما چیست؟